StoryEditorOCM
Dalmacijavoda do grlaSNbSsinjski proračun za 2009. razotkrio krajnje namjere

Grad Sinj oduzima bazen od Bebićeve tvrtke ‘TIM-sport’

Piše PSD.
10. prosinca 2008. - 21:46
Davatelj koncesije zainteresiran je da Gradski bazen bude stalno na raspolaganju građanima pa ga stoga namjerava preuzeti i trajno skrbiti o njemu

Koncesionar sinjskoga Gradskog bazena, tvrtka “TIM-sport”, nije u stanju ispoštovati koncesijske obveze, podmiriti dugove prema izvođačima radova i servisirati druge obveze.

Kako je Grad Sinj kao davatelj koncesije zainteresiran da Gradski bazen bude stalno na raspolaganju građanima i da se to ne dovodi u pitanje, u Gradskom poglavarstvu namjeravaju preuzeti bazen i trajnu skrb nad tim objektom.

Takav zaključak dade se iščitati iz prijedloga proračuna Sinja za 2009. godinu, u kojemu je izdvojeno 3,5 milijuna kuna, s naznakom “rashodi za nabavu proizvedene dugotrajne imovine”, te još 700 tisuća kuna za tekuće i investicijsko održavanje toga kapitalnog sportskog objekta. Ako do toga dođe, krug će se zatvoriti, a Grad Sinj će ponovno u vlasništvo dobiti bazen.

Podsjetimo, Sinj je izgradio bazen olimpijskih razmjera još 1953. godine, kada takav sportski objekt nisu imali ni najveći gradovi u bivšoj državi. Na bazenu su naučile plivati generacije Sinjana, da bi zbog nedovoljne brige i lošeg održavanja 80-ih godina prošlog stoljeća bazen bio zatvoren.

Prije 5-6 godina tadašnja gradska vlast dala je bazen u 20-godišnju koncesiju tvrtki “TIM-sport” iz Splita, vlasništvo bivšega proslavljenog vaterpolskog asa Milivoja Bebića.

Koliko je poznato, “TIM-sport” je rekonstruirao i dogradio kompleks bazena kreditom jedne poslovne banke, u visini od 1,2 milijuna eura. Stručnjaci drže da je realna vrijednost izgrađenog znatno manja.

To, čini se, smatraju i u gradskoj vlasti Sinja, iz koje su banci za otkup potraživanja ponudili 35 posto nominalnoga kreditnog iznosa. Sada se čeka bančin odgovor.

Grad Sinj je ugovorom o privremenom korištenju preuzeo upravljanje bazenom od lipnja ove godine. Od tada je bazen stalno otvoren i koristi se svakodnevno. Bio je samo kratak prekid između ljetnog razdoblja i natkrivanja školjke bazena balonom.

U ljetnom razdoblju utrženi prihodi pokrili su troškove, a pronađen je i modalitet financiranja u zimskom razdoblju, kada je najveći trošak grijanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:53