StoryEditorOCM
DalmacijaBIVŠI GRADONAČELNIK DOBIO JE NEOČEKIVANU POTPORU NA sKUPŠTINI STRANKE

IDE DALJE Rožić novi šef HDZ-a iako je osumnjičen za bankrot Trogira

Piše PSD.
3. kolovoza 2010. - 19:39
Vedran Rožić novi je predsjednik trogirskoga HDZ-a. Od 115 delegata, koliko ih je na izvanrednoj izbornoj skupštini glasovalo, Rožiću je povjerenje dalo njih 89.

Protukandidat mu je bio Siniša Stojan, koji je, čim se Rožić kandidirao, “naglo” povukao svoju kandidaturu za to mjesto, pa su neki komentirali kako je bila riječ o unaprijed smišljenom scenariju.

Stojan je, nakon što je Županijski odbor HDZ-a zbog kraha na proteklim lokalnim izborima raspustio Gradski odbor u Trogiru, bio imenovan za povjerenika koji je u proteklih šest mjeseci imao zadatak provesti izbore u temeljnim ograncima i konsolidirati stranku prije izborne skupštine.

Krivac za poraz

Iako se pohvalio da je u tome uspio, po onome što se vidjelo na skupštini nove “svježe krvi” nije bilo, a i podjele su bile očite. Naime, među delegatima bilo je, istina u manjini, oštrih protivnika Vedrana Rožića, posebice bivšega predsjednika Vinka Brkana, kojega drže glavnim krivcem za poraz na prošlim lokalnim izborima, te za kojega tvrde da je bio glavni režiser ove izborne skupštine, koji je uz pomoć svojih ljudi “namjestio” Rožića za novog predsjednika, a sebe u novi Gradski odbor.

Već po viđenom scenariju u relaciji toplo-hladno s Rožićem, tako je ponovno zavladao HDZ-om, u namjeri da se opet domogne vlasti u Trogiru.

Vinko Brkan i Vedran Rožić, podsjetimo, navedeni su kao osumnjičeni u četiri posebna izvješća Odjela gospodarskoga kriminaliteta splitske policije, a u kojima se čak 17 osoba tereti za 46 kaznenih djela.

Postoji sumnja kako su Grad Trogir i gradsko komunalno poduzeće “Dobrić” nelegalnim radnjama oštećeni za šest milijuna i 760 tisuća kuna.

Utvrđena je sumnja da su odgovorne osobe Grada i “Dobrića” oštetile Trogir i tvrtku tako što su zaposlile tridesetak nogometaša nogometnoga kluba, te po desetak novinara “Trogirskog lista” i “Glasa Dalmacije”.

U izvješćima je navedeno kako je Grad Trogir tvrtki “Dobrić” isplaćivao plaće za osobe koje nikada nisu stvarno bile zaposlene. Vinko Brkan, kao tadašnji zamjenik trogirskoga gradonačelnika, sumnjiči se da je kao predsjednik NK Trogir neovlašteno u ime Grada dao jamstvo za kredit Karlovačke banke koji je išao klubu.

Prigodom predstavljanja 30 kandidata za Gradski odbor, od kojih se tajnim glasovanjem biralo njih 20, među kojima je ušao i Brkan sa 72 glasa, zanimljivo je bilo njegovo obraćanje.

Kazao je kako oprašta svima onima koji su ga pljuvali u proteklih godinu dana i “izdajicama koji su se prodali za šaku dukata”.

 - Bilo je puno kukavica oko mene. Vjerujem da ću se vratiti i skinuti s vlasti ove komunističke aždaje. Nisam lopov, nisam kriminalac, ponosan sam što sam vodio stranku.

Mnogi bi tili da sam na Bilicama i u Remetincu, ali ja san pošten čovik koji se časno i pošteno borija za grad Trogir. Da nije bilo razjedinjenosti među nama, pobijedio bih, kazao je u uvodu, a zatim se obrušio na autoricu ovoga teksta poručivši kako nećemo uspjeti zavaditi njega i Vedrana Rožića, jer da su oni prijatelji.

Suznih očiju pozvao ga je na zagrljaj, na koji je Rožić pristao, a potpisnici ovih redaka, kad ga je htjela fotografirati, doviknuo je: “Evo ti roge!”

Šteta stranci

Ako je Brkan zaboravio, neki od delegata nisu da se upravo on bezbroj puta svađao i mirio s Rožićem, te da ga je dva puta rušio.

Bilo je to, kaže nam jedan do jučer njemu blizak suradnik koji ga se odrekao, 2001. godine kada je Rožić bio predsjednik HDZ-a i prije godinu dana kada ga je prevario podmetnuvši sebe za kandidata za gradonačelnika, a ne njega kako je bilo dogovoreno.

Sada ga je ponovno namjestio za predsjednika stranke, a to će samo štetiti HDZ-u, kazao nam je.Skupštini je nazočio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Kruno Peronja, tajnik Duško Veža te kratko župan Ante Sanader. Peronja je rekao kako su Trogirani uvidjeli da su pogriješili što su izabrali suprotnu opciju...

GORDANA DRAGAN / KATARINA MARIĆ BANJE

 

‘Preuzet ćemo vlast’

 

Svjesni smo da je grad u velikim problemima, o čemu javnost moramo upozoravati i pripremati se za preuzimanje vlasti. Ova ekipa ima znanje za to, istaknuo je na kraju svoog pobjedničkog obraćanja Vedran Rožić zahvalivši se HDZ-u na povjerenju.


 

BRKANOVI ‘BISERI’

"Vjerujem da ću se vratiti i skinuti s vlasti ove komunističke aždaje”

“Mnogi bi tili da sam na Bilicama i u Remetincu, ali ja san pošten čovik”

“Opraštam svima koji su me pljuvali...”

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 17:45