stdClass Object ( [id] => 1034105 [title] => Baškovođani: Gosti se žale i odlaze, a mi se nemamo kome obratiti. Čović: Ako nekome smeta buka, neka mi se javi i odmah ćemo prestati s radovima! [alias] => baskovodani-gosti-se-zale-i-odlaze-a-mi-se-nemamo-kome-obratiti-covic-ako-nekome-smeta-buka-neka-mi-se-javi-i-odmah-cemo-prestati-s-radovima [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Buši se, štema, zuji, građevina nije ograđena, gosti se žale na buku i odlaze, a mi se nemamo kome obratiti - kazuju nam Baškovođani koji stanuju u blizini gradilišta stambene zgrade, četverokatnice koja se nalazi u Ulici fra Andrije Kačića Miošića u Baškoj Vodi.

Riječ je o stambenoj zgradi tvrtke "Krampus" čiji je vlasnik Anto Čović i koja i dalje, unatoč općinskoj odluci o privremenoj zabrani izvođenja radova, posredstvom izvođača G.U.J. Bau iz Slivna, izvodi radove. Inače, zabrana izvođenja radova na cijelom području Općine Baška Voda vrijedi od 1. lipnja do 15. rujna i to se pod građevinskim radovima koji se u smislu općinske odluke zabranjuju ili ograničavaju, smatraju svi radovi koji se odnose na zemljane i radove na izgradnji konstrukcije svih vrsta građevina.

'Krampus' ne staje

Iako su općinski komunalni redari investitora Čovića već kaznili dvjema novčanim kaznama temeljem Zakona o građevinskoj inspekciji, a čija je ukupna vrijednost 90 tisuća kuna - prva kazna iznosi 30, a druga 60 tisuća kuna, Čović je i dalje neposlušan te ne zaustavlja radove na gradilištu.

Međutim, nije Čović tek sada dobio upozorenje i rješenje o obustavi građevinskih radova, već još u siječnju, jer se radovi mimo sezone ne smiju izvoditi subotom iza 14 sati i nedjeljom, kao ni blagdanima, spomendanima i neradnim danima kao i drugog dana od 20 do 8 sati.

Stoga su komunalni redari ustanovili da je Čovićeva tvrtka "Krampus" radove izvodila 25. siječnja u subotu iza 14 sati, točnije u 15 sati kada je zabranjeno izvođenje građevinskih radova, pa su mu izdali rješenje u kojem stoji da radove mora prilagoditi odluci o privremenoj zabrani radova.

Potom dolazi ljeto i krajem lipnja Čović dobiva rješenje o prvoj novčanoj kazni od 30 tisuća kuna kao i naređenje kojim se prisiljava na obustavu izvođenja radova, ali ne zbog nastavka radova nakon 1. lipnja, već jer je u siječnju nakon rješenja komunalnih redara nastavio s radovima.

S radovima je Čović nastavio i sredinom lipnja, a kako stoji u zapisniku komunalnih redara, ponovljeni nadzor obavljen je 17. lipnja kada je utvrđeno da investitor nije obustavio radove niti je radove prilagodio općinskoj odluci, već ih je izvodio na konstrukciji postavljajući skelu na svojoj građevini.

I posljednje rješenje komunalnih redara tvrtki "Krampus" je ispostavljeno 6. srpnja kada se opet prisiljava na obustavu izvođenja građevinskih radova i to novčanom kaznom od 60 tisuća kuna uz upozorenje da će se u slučaju nastavka izvođenja radova, na njihovu obustavu prisiljavati novom novčanom kaznom.

Nadalje, komunalni redari Općine Baška Voda su krajem lipnja rješenje poslali i splitskoj tvrtki "Vertikalni transporti" kojoj se nalaže da ukloni građevinsku dizalicu postavljenu bez odobrenja Odjela za gospodarenje prostorom i komunalno prometne poslove Općine.

Međutim, i tu je nastao problem i to između splitske tvrtke koja je vlasnik 45-metarske dizalice i izvođača radova na Čovićevoj zgradi. Naime, kako nam je kazao vlasnik splitske tvrtke Milenko Trlin, izvođač mu nije platio za demontažu dizalice pa je ne može ukloniti.

---

image
Zgrada u Baškoj Vodi na kojoj traju radovi usprkos turističkoj sezoni, kaznama i zabranama
Ivo Ravlić/Hanza media
---

- Meni je za demontažu dizalice potrebno najmanje 40 tisuća kuna koje mi izvođač radova nije platio niti mi je odjavio dizalicu koju ne smijem ukloniti sam jer bi se to kosilo s potpisanim ugovorom. Nije mi cilj svađati se s Čovićem i tvrtkom izvođačem radova koja je unajmila dizalicu, već sam voljan sastati se s obojicom, na miru srediti račune i ukloniti dizalicu - kazao nam je Trlin.

Nakon razgovora s komunalnim redarom Općine Baška Voda Marijom Pejkovićem koji nam je predočio dosje "Krampus", uputili smo se do Čovićeve četverokatnice gdje su se obavljali radovi i u čijem smo prizemlju zatekli samog Čovića koji se nije želio fotografirati.

Kako nam kaže, njemu se osobno nitko od susjeda nije žalio na buku s gradilišta na kojem se radi od 9 do 14 sati.

- Na gradilištu zgrade radi 30 ljudi, što je 30 obitelji koje uredno primaju plaću i ja ne vidim nikakav problem jer ovdje nema ni buke ni galame. Da me odmah sada nazove bilo tko i kaže da mu smeta buka s gradilišta, odmah bih ga zatvorio, ali očito je da radovi nikome ne smetaju. Trenutačno se radi na postavljanju gipsanih pregrada i lijepljenju kamene vune na fasadu - kazuje Čović, kojem smo napomenuli da je sve to lijepo i krasno što nam je napričao, ali ovdje je riječ o kršenju odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova. Usput smo ga upitali i za dizalicu.

- Dizalica nije moja niti je na mom terenu i ne znam čija je. Mi ne kršimo općinsku odluku jer ne izvodimo zemljane radove niti radove na konstrukciji kako nalaže odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova. Osim toga, sada je pitanje - kada uopće možemo raditi i zimi. Subotom do 14 sati, nedjeljom nikako kao ni blagdanima ni danima iza blagdana. Ne znam zašto je određeno da se na građevini radi od 8 sati i zašto Općina brani rad nedjeljom kada ga ne brani država. Kazne komunalnih redara nisam zaprimio, i još jednom ponavljam da nitko od susjeda ni drugih mještana nije tražio da prekinemo s radovima - kazao je Čović.

---

Ne slušaju Grad: buši se, minira, izbacuje šut...


Premda je još 1. svibnja na snagu stupila gradska odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova, radovi se u Makarskoj odvijaju na sve strane počevši od križanja na Zelenki, Istarske i Zagrebačke ulice s magistralom, i Velikobrdskog puta do ulice Velika vrata. Naime, Makarani koji na Zelenki imaju apartmane, sve više se bune na građevinske radove koji smetaju i njima i njihovim gostima.

Prema riječima dogradonačelnika Joze Vranješa, na Zelenki je izvođač radova zbog pandemije koronavirusa u dva navrata od Grada zatražio produžetak radova.

- Rok za izvođenje radova na križanju na Zelenki je do početka ovog tjedna kada bismo trebali imati uređeno križanje i postavljenu prometnu signalizaciju, a druge radove vezane za hortikulturno uređenje možemo izvesti ili sada ili ih ostaviti nakon sezone - kazao je Vranješ, dodavši da je Grad u Ulici Velikobrdski put imao dodatnih nepredviđenih radova i riječ je o investiciji od oko 4 milijuna kuna i izuzetno zahtjevnom zahvatu.

- I tu je izvođač radova tražio produžetak roka zbog novih radova koji su se tu odvijali i situacije s koronavirusom i na posljednjem sastanku sa izvođačem dogovoreno je da će se kolničke trake prometnice asfaltirati tijekom ovog tjedna - rekao je Vranješ, koji se potom osvrnuo na radove u Ulici Velika vrata u samom centru grada.

Naime, i u ovoj ulici je kod rekonstrukcije došlo do nepredviđenih situacija jer u Makarskoj ne postoji katastar vodova, elektroinstalacija ili telekom instalacija, pa se zahvat nužno morao proširiti u susjednu ulicu koja je priključak na Velika vrata. Radovi su dovršeni postavljenjem kamenih kocki prije kojih su slijedili zemljani, instalaterski i armiranobetonski radovi.

Unatoč obećanjima da će radovi koji se izvode u režiji Grada, uskoro biti dovršeni ili su već dovršeni, kršenje odluke o zabrani izvođenja sezonskih radova, na posljednoj sjednici Gradskog vijeća komentirao je SDP-ov Sretan Glavičić koji se osvrnuo na radove u režiji privatnih osoba.

- Treba konstatirati da se u proteklo vrijeme bageri i građevinska operativa nalaze u svim dijelovima grada, pa se buši, minira i izbacuje se šut, a gradonačelnik i gradske službe zatvaraju oči i dopuštaju daljnji nastavak građevinskih radova. Ne mogu to drugačije objasniti nego da gradonačelnika građevinski lobi drži u šaci, jer ih nema hrabrosti zaustaviti. Neshvatljivo je zašto danas kada se borimo za svakoga gosta i što veći broj turističkih noćenja, izgleda da tjerate i to malo turista koji su nam ipak došli. Zašto se ove godine u potpunosti ignorira gradska odluka o zabrani izvođenja sezonskih građevinskih radova te se dopušta da se oni odvijaju sredinom srpnja, u srcu sezone? - kazao je Glavičić.

Prema riječima gradonačelnika Jure Brkana, poznato je da se nalazimo u čudnoj godini korona krize.

- Grad je ostao zatečen koronom kao i cijela Europa i čitav svijet pa smo na neke stvari odlično odreagirali, a na neke malo sporije. Međutim, malo smo zakazali po pitanju građenja i građevina u što ulazi i sam Grad sa svojim gradilištima. Po pitanju drugih gradilišta, naši komunalni redari su reagirali bezbroj puta i ispisivali puno rješenja o obustavi i apsolutno izlazili na teren na svaku prijavu kršenja zabrane o izvođenju građevinskih radova, i redari se nijednom nisu oglušili ni po jednom pitanju. Još jednom ponavljam da redari ne mogu doći na teren i odjednom sve zaustaviti jer tu ide upozorenje i upravni postupak. Znam da ima ilegalnih radova i grubog kršenja gradske odluke, ali borimo se da ih zaustavimo koliko god možemo - kazao je Brkan.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘Krampus‘ ne staje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) ) [extra_fields_search] => ‘Krampus‘ ne staje 1 1 1 1 1 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-07-23 16:28:44 [created_by] => 3113 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-07-23 16:38:21 [modified_by] => 3113 [publish_up] => 2020-07-23 16:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 190 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/07\/23\/10566839.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/23\/14139728.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/23\/14139720.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/23\/14139716.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/23\/14139714.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/23\/14139712.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/23\/14139708.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/HANZA MEDIA","Ivo Ravli\u0107\/Hanza media","Ivo Ravli\u0107\/Hanza media","Ivo Ravli\u0107\/Hanza media","Ivo Ravli\u0107\/Hanza media","Ivo Ravli\u0107\/Hanza media","Ivo Ravli\u0107\/Hanza media"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Anto \u010covi\u0107 tvrdi kako mu se nitko od susjeda nije po\u017ealio na buku","Zgrada u Ba\u0161koj Vodi na kojoj traju radovi usprkos turisti\u010dkoj sezoni, kaznama i zabranama","Radnici na gradili\u0161tu obavljaju svoj posao bez zastoja","","","","Komunalni redar Op\u0107ine Ba\u0161ka Voda Mario Pejkovi\u0107 s prijavama"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1206","k_10566839_1280.jpg":"1280x1280","k_10566839_1024.jpg":"1024x1024","k_10566839_640.jpg":"640x640","k_10566839_480.jpg":"480x480","k_10566839_340.jpg":"340x340","k_10566839_220.jpg":"220x220","o_10566839_1280.jpg":"1280x804","o_10566839_1024.jpg":"1024x643","o_10566839_640.jpg":"640x402","o_10566839_480.jpg":"480x301","o_10566839_340.jpg":"340x213","o_10566839_220.jpg":"220x138","h_10566839_1280.jpg":"1280x854","h_10566839_1024.jpg":"1024x683","h_10566839_640.jpg":"640x427","h_10566839_480.jpg":"480x320","h_10566839_340.jpg":"340x227","h_10566839_220.jpg":"220x147","pp_10566839_1280.jpg":"1006x1280","pp_10566839_1024.jpg":"805x1024","pp_10566839_640.jpg":"503x640","pp_10566839_480.jpg":"377x480","pp_10566839_340.jpg":"267x340","pp_10566839_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14139728_1280.jpg":"1280x1280","k_14139728_1024.jpg":"1024x1024","k_14139728_640.jpg":"640x640","k_14139728_480.jpg":"480x480","k_14139728_340.jpg":"340x340","k_14139728_220.jpg":"220x220","o_14139728_1280.jpg":"1280x853","o_14139728_1024.jpg":"1024x682","o_14139728_640.jpg":"640x426","o_14139728_480.jpg":"480x320","o_14139728_340.jpg":"340x226","o_14139728_220.jpg":"220x146","h_14139728_1280.jpg":"1280x854","h_14139728_1024.jpg":"1024x683","h_14139728_640.jpg":"640x427","h_14139728_480.jpg":"480x320","h_14139728_340.jpg":"340x227","h_14139728_220.jpg":"220x147","pp_14139728_1280.jpg":"1006x1280","pp_14139728_1024.jpg":"805x1024","pp_14139728_640.jpg":"503x640","pp_14139728_480.jpg":"377x480","pp_14139728_340.jpg":"267x340","pp_14139728_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14139720_1280.jpg":"1280x1280","k_14139720_1024.jpg":"1024x1024","k_14139720_640.jpg":"640x640","k_14139720_480.jpg":"480x480","k_14139720_340.jpg":"340x340","k_14139720_220.jpg":"220x220","o_14139720_1280.jpg":"1280x853","o_14139720_1024.jpg":"1024x682","o_14139720_640.jpg":"640x426","o_14139720_480.jpg":"480x320","o_14139720_340.jpg":"340x226","o_14139720_220.jpg":"220x146","h_14139720_1280.jpg":"1280x854","h_14139720_1024.jpg":"1024x683","h_14139720_640.jpg":"640x427","h_14139720_480.jpg":"480x320","h_14139720_340.jpg":"340x227","h_14139720_220.jpg":"220x147","pp_14139720_1280.jpg":"1006x1280","pp_14139720_1024.jpg":"805x1024","pp_14139720_640.jpg":"503x640","pp_14139720_480.jpg":"377x480","pp_14139720_340.jpg":"267x340","pp_14139720_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_14139716_1280.jpg":"1280x1280","k_14139716_1024.jpg":"1024x1024","k_14139716_640.jpg":"640x640","k_14139716_480.jpg":"480x480","k_14139716_340.jpg":"340x340","k_14139716_220.jpg":"220x220","o_14139716_1280.jpg":"1280x1920","o_14139716_1024.jpg":"1024x1536","o_14139716_640.jpg":"640x960","o_14139716_480.jpg":"480x720","o_14139716_340.jpg":"340x510","o_14139716_220.jpg":"220x330","h_14139716_1280.jpg":"1280x854","h_14139716_1024.jpg":"1024x683","h_14139716_640.jpg":"640x427","h_14139716_480.jpg":"480x320","h_14139716_340.jpg":"340x227","h_14139716_220.jpg":"220x147","pp_14139716_1280.jpg":"1006x1280","pp_14139716_1024.jpg":"805x1024","pp_14139716_640.jpg":"503x640","pp_14139716_480.jpg":"377x480","pp_14139716_340.jpg":"267x340","pp_14139716_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14139714_1280.jpg":"1280x1280","k_14139714_1024.jpg":"1024x1024","k_14139714_640.jpg":"640x640","k_14139714_480.jpg":"480x480","k_14139714_340.jpg":"340x340","k_14139714_220.jpg":"220x220","o_14139714_1280.jpg":"1280x853","o_14139714_1024.jpg":"1024x682","o_14139714_640.jpg":"640x426","o_14139714_480.jpg":"480x320","o_14139714_340.jpg":"340x226","o_14139714_220.jpg":"220x146","h_14139714_1280.jpg":"1280x854","h_14139714_1024.jpg":"1024x683","h_14139714_640.jpg":"640x427","h_14139714_480.jpg":"480x320","h_14139714_340.jpg":"340x227","h_14139714_220.jpg":"220x147","pp_14139714_1280.jpg":"1006x1280","pp_14139714_1024.jpg":"805x1024","pp_14139714_640.jpg":"503x640","pp_14139714_480.jpg":"377x480","pp_14139714_340.jpg":"267x340","pp_14139714_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14139712_1280.jpg":"1280x1280","k_14139712_1024.jpg":"1024x1024","k_14139712_640.jpg":"640x640","k_14139712_480.jpg":"480x480","k_14139712_340.jpg":"340x340","k_14139712_220.jpg":"220x220","o_14139712_1280.jpg":"1280x853","o_14139712_1024.jpg":"1024x682","o_14139712_640.jpg":"640x426","o_14139712_480.jpg":"480x320","o_14139712_340.jpg":"340x226","o_14139712_220.jpg":"220x146","h_14139712_1280.jpg":"1280x854","h_14139712_1024.jpg":"1024x683","h_14139712_640.jpg":"640x427","h_14139712_480.jpg":"480x320","h_14139712_340.jpg":"340x227","h_14139712_220.jpg":"220x147","pp_14139712_1280.jpg":"1006x1280","pp_14139712_1024.jpg":"805x1024","pp_14139712_640.jpg":"503x640","pp_14139712_480.jpg":"377x480","pp_14139712_340.jpg":"267x340","pp_14139712_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14139708_1280.jpg":"1280x1280","k_14139708_1024.jpg":"1024x1024","k_14139708_640.jpg":"640x640","k_14139708_480.jpg":"480x480","k_14139708_340.jpg":"340x340","k_14139708_220.jpg":"220x220","o_14139708_1280.jpg":"1280x853","o_14139708_1024.jpg":"1024x682","o_14139708_640.jpg":"640x426","o_14139708_480.jpg":"480x320","o_14139708_340.jpg":"340x226","o_14139708_220.jpg":"220x146","h_14139708_1280.jpg":"1280x854","h_14139708_1024.jpg":"1024x683","h_14139708_640.jpg":"640x427","h_14139708_480.jpg":"480x320","h_14139708_340.jpg":"340x227","h_14139708_220.jpg":"220x147","pp_14139708_1280.jpg":"1006x1280","pp_14139708_1024.jpg":"805x1024","pp_14139708_640.jpg":"503x640","pp_14139708_480.jpg":"377x480","pp_14139708_340.jpg":"267x340","pp_14139708_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8083413 Threads: 3 Questions: 1673569608 Slow queries: 4982243 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112313054 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/baskovodani-gosti-se-zale-i-odlaze-a-mi-se-nemamo-kome-obratiti-covic-ako-nekome-smeta-buka-neka-mi-se-javi-i-odmah-cemo-prestati-s-radovima-1034105 [printLink] => /dalmacija/obala/baskovodani-gosti-se-zale-i-odlaze-a-mi-se-nemamo-kome-obratiti-covic-ako-nekome-smeta-buka-neka-mi-se-javi-i-odmah-cemo-prestati-s-radovima-1034105?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 467191 [name] => anto čović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => anto-covic [link] => /tag/anto-covic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 417330 [name] => Makarska kronika [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => makarska-kronika [link] => /tag/makarska-kronika ) [2] => stdClass Object ( [id] => 486120 [name] => Baška Voda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => baska-voda [link] => /tag/baska-voda ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘Krampus‘ ne staje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Baškovođani: Gosti se žale i odlaze, a mi se nemamo kome obratiti. Čović: Ako nekome smeta buka, neka mi se javi i odmah ćemo prestati s radovima! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3113 [name] => Dijana Turić [username] => dijana-turi [email] => dijana-turi@sd.hr [password] => $2y$10$qZ4EGSEp2Uk.BmhoIqRLyuM91VuQgaE5Gl4woUd8FFxm55Q.gbUXS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dijana-turic-3113 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1631 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/40fd6a0e286ba7dfb1d65ceff1b05e7f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/10566839.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Anto Čović tvrdi kako mu se nitko od susjeda nije požalio na buku [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/10566839.jpg [title] => Anto Čović tvrdi kako mu se nitko od susjeda nije požalio na buku Ante Čizmić/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/14139728.jpg [title] => Zgrada u Baškoj Vodi na kojoj traju radovi usprkos turističkoj sezoni, kaznama i zabranama Ivo Ravlić/Hanza media ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/14139720.jpg [title] => Radnici na gradilištu obavljaju svoj posao bez zastoja Ivo Ravlić/Hanza media ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/14139716.jpg [title] => Ivo Ravlić/Hanza media ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/14139714.jpg [title] => Ivo Ravlić/Hanza media ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/14139712.jpg [title] => Ivo Ravlić/Hanza media ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/23/14139708.jpg [title] => Komunalni redar Općine Baška Voda Mario Pejković s prijavama Ivo Ravlić/Hanza media ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

- Buši se, štema, zuji, građevina nije ograđena, gosti se žale na buku i odlaze, a mi se nemamo kome obratiti - kazuju nam Baškovođani koji stanuju u blizini gradilišta stambene zgrade, četverokatnice koja se nalazi u Ulici fra Andrije Kačića Miošića u Baškoj Vodi.

Riječ je o stambenoj zgradi tvrtke "Krampus" čiji je vlasnik Anto Čović i koja i dalje, unatoč općinskoj odluci o privremenoj zabrani izvođenja radova, posredstvom izvođača G.U.J. Bau iz Slivna, izvodi radove. Inače, zabrana izvođenja radova na cijelom području Općine Baška Voda vrijedi od 1. lipnja do 15. rujna i to se pod građevinskim radovima koji se u smislu općinske odluke zabranjuju ili ograničavaju, smatraju svi radovi koji se odnose na zemljane i radove na izgradnji konstrukcije svih vrsta građevina.

'Krampus' ne staje

Iako su općinski komunalni redari investitora Čovića već kaznili dvjema novčanim kaznama temeljem Zakona o građevinskoj inspekciji, a čija je ukupna vrijednost 90 tisuća kuna - prva kazna iznosi 30, a druga 60 tisuća kuna, Čović je i dalje neposlušan te ne zaustavlja radove na gradilištu.

Međutim, nije Čović tek sada dobio upozorenje i rješenje o obustavi građevinskih radova, već još u siječnju, jer se radovi mimo sezone ne smiju izvoditi subotom iza 14 sati i nedjeljom, kao ni blagdanima, spomendanima i neradnim danima kao i drugog dana od 20 do 8 sati.

Stoga su komunalni redari ustanovili da je Čovićeva tvrtka "Krampus" radove izvodila 25. siječnja u subotu iza 14 sati, točnije u 15 sati kada je zabranjeno izvođenje građevinskih radova, pa su mu izdali rješenje u kojem stoji da radove mora prilagoditi odluci o privremenoj zabrani radova.

Potom dolazi ljeto i krajem lipnja Čović dobiva rješenje o prvoj novčanoj kazni od 30 tisuća kuna kao i naređenje kojim se prisiljava na obustavu izvođenja radova, ali ne zbog nastavka radova nakon 1. lipnja, već jer je u siječnju nakon rješenja komunalnih redara nastavio s radovima.

S radovima je Čović nastavio i sredinom lipnja, a kako stoji u zapisniku komunalnih redara, ponovljeni nadzor obavljen je 17. lipnja kada je utvrđeno da investitor nije obustavio radove niti je radove prilagodio općinskoj odluci, već ih je izvodio na konstrukciji postavljajući skelu na svojoj građevini.

I posljednje rješenje komunalnih redara tvrtki "Krampus" je ispostavljeno 6. srpnja kada se opet prisiljava na obustavu izvođenja građevinskih radova i to novčanom kaznom od 60 tisuća kuna uz upozorenje da će se u slučaju nastavka izvođenja radova, na njihovu obustavu prisiljavati novom novčanom kaznom.

Nadalje, komunalni redari Općine Baška Voda su krajem lipnja rješenje poslali i splitskoj tvrtki "Vertikalni transporti" kojoj se nalaže da ukloni građevinsku dizalicu postavljenu bez odobrenja Odjela za gospodarenje prostorom i komunalno prometne poslove Općine.

Međutim, i tu je nastao problem i to između splitske tvrtke koja je vlasnik 45-metarske dizalice i izvođača radova na Čovićevoj zgradi. Naime, kako nam je kazao vlasnik splitske tvrtke Milenko Trlin, izvođač mu nije platio za demontažu dizalice pa je ne može ukloniti.

---

image
Zgrada u Baškoj Vodi na kojoj traju radovi usprkos turističkoj sezoni, kaznama i zabranama
Ivo Ravlić/Hanza media
---

- Meni je za demontažu dizalice potrebno najmanje 40 tisuća kuna koje mi izvođač radova nije platio niti mi je odjavio dizalicu koju ne smijem ukloniti sam jer bi se to kosilo s potpisanim ugovorom. Nije mi cilj svađati se s Čovićem i tvrtkom izvođačem radova koja je unajmila dizalicu, već sam voljan sastati se s obojicom, na miru srediti račune i ukloniti dizalicu - kazao nam je Trlin.

Nakon razgovora s komunalnim redarom Općine Baška Voda Marijom Pejkovićem koji nam je predočio dosje "Krampus", uputili smo se do Čovićeve četverokatnice gdje su se obavljali radovi i u čijem smo prizemlju zatekli samog Čovića koji se nije želio fotografirati.

Kako nam kaže, njemu se osobno nitko od susjeda nije žalio na buku s gradilišta na kojem se radi od 9 do 14 sati.

- Na gradilištu zgrade radi 30 ljudi, što je 30 obitelji koje uredno primaju plaću i ja ne vidim nikakav problem jer ovdje nema ni buke ni galame. Da me odmah sada nazove bilo tko i kaže da mu smeta buka s gradilišta, odmah bih ga zatvorio, ali očito je da radovi nikome ne smetaju. Trenutačno se radi na postavljanju gipsanih pregrada i lijepljenju kamene vune na fasadu - kazuje Čović, kojem smo napomenuli da je sve to lijepo i krasno što nam je napričao, ali ovdje je riječ o kršenju odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova. Usput smo ga upitali i za dizalicu.

- Dizalica nije moja niti je na mom terenu i ne znam čija je. Mi ne kršimo općinsku odluku jer ne izvodimo zemljane radove niti radove na konstrukciji kako nalaže odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova. Osim toga, sada je pitanje - kada uopće možemo raditi i zimi. Subotom do 14 sati, nedjeljom nikako kao ni blagdanima ni danima iza blagdana. Ne znam zašto je određeno da se na građevini radi od 8 sati i zašto Općina brani rad nedjeljom kada ga ne brani država. Kazne komunalnih redara nisam zaprimio, i još jednom ponavljam da nitko od susjeda ni drugih mještana nije tražio da prekinemo s radovima - kazao je Čović.

---

Ne slušaju Grad: buši se, minira, izbacuje šut...


Premda je još 1. svibnja na snagu stupila gradska odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova, radovi se u Makarskoj odvijaju na sve strane počevši od križanja na Zelenki, Istarske i Zagrebačke ulice s magistralom, i Velikobrdskog puta do ulice Velika vrata. Naime, Makarani koji na Zelenki imaju apartmane, sve više se bune na građevinske radove koji smetaju i njima i njihovim gostima.

Prema riječima dogradonačelnika Joze Vranješa, na Zelenki je izvođač radova zbog pandemije koronavirusa u dva navrata od Grada zatražio produžetak radova.

- Rok za izvođenje radova na križanju na Zelenki je do početka ovog tjedna kada bismo trebali imati uređeno križanje i postavljenu prometnu signalizaciju, a druge radove vezane za hortikulturno uređenje možemo izvesti ili sada ili ih ostaviti nakon sezone - kazao je Vranješ, dodavši da je Grad u Ulici Velikobrdski put imao dodatnih nepredviđenih radova i riječ je o investiciji od oko 4 milijuna kuna i izuzetno zahtjevnom zahvatu.

- I tu je izvođač radova tražio produžetak roka zbog novih radova koji su se tu odvijali i situacije s koronavirusom i na posljednjem sastanku sa izvođačem dogovoreno je da će se kolničke trake prometnice asfaltirati tijekom ovog tjedna - rekao je Vranješ, koji se potom osvrnuo na radove u Ulici Velika vrata u samom centru grada.

Naime, i u ovoj ulici je kod rekonstrukcije došlo do nepredviđenih situacija jer u Makarskoj ne postoji katastar vodova, elektroinstalacija ili telekom instalacija, pa se zahvat nužno morao proširiti u susjednu ulicu koja je priključak na Velika vrata. Radovi su dovršeni postavljenjem kamenih kocki prije kojih su slijedili zemljani, instalaterski i armiranobetonski radovi.

Unatoč obećanjima da će radovi koji se izvode u režiji Grada, uskoro biti dovršeni ili su već dovršeni, kršenje odluke o zabrani izvođenja sezonskih radova, na posljednoj sjednici Gradskog vijeća komentirao je SDP-ov Sretan Glavičić koji se osvrnuo na radove u režiji privatnih osoba.

- Treba konstatirati da se u proteklo vrijeme bageri i građevinska operativa nalaze u svim dijelovima grada, pa se buši, minira i izbacuje se šut, a gradonačelnik i gradske službe zatvaraju oči i dopuštaju daljnji nastavak građevinskih radova. Ne mogu to drugačije objasniti nego da gradonačelnika građevinski lobi drži u šaci, jer ih nema hrabrosti zaustaviti. Neshvatljivo je zašto danas kada se borimo za svakoga gosta i što veći broj turističkih noćenja, izgleda da tjerate i to malo turista koji su nam ipak došli. Zašto se ove godine u potpunosti ignorira gradska odluka o zabrani izvođenja sezonskih građevinskih radova te se dopušta da se oni odvijaju sredinom srpnja, u srcu sezone? - kazao je Glavičić.

Prema riječima gradonačelnika Jure Brkana, poznato je da se nalazimo u čudnoj godini korona krize.

- Grad je ostao zatečen koronom kao i cijela Europa i čitav svijet pa smo na neke stvari odlično odreagirali, a na neke malo sporije. Međutim, malo smo zakazali po pitanju građenja i građevina u što ulazi i sam Grad sa svojim gradilištima. Po pitanju drugih gradilišta, naši komunalni redari su reagirali bezbroj puta i ispisivali puno rješenja o obustavi i apsolutno izlazili na teren na svaku prijavu kršenja zabrane o izvođenju građevinskih radova, i redari se nijednom nisu oglušili ni po jednom pitanju. Još jednom ponavljam da redari ne mogu doći na teren i odjednom sve zaustaviti jer tu ide upozorenje i upravni postupak. Znam da ima ilegalnih radova i grubog kršenja gradske odluke, ali borimo se da ih zaustavimo koliko god možemo - kazao je Brkan.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/HANZA MEDIA Ivo Ravlić/Hanza media Ivo Ravlić/Hanza media Ivo Ravlić/Hanza media Ivo Ravlić/Hanza media Ivo Ravlić/Hanza media Ivo Ravlić/Hanza media
Ante Čizmić/HANZA MEDIA
Anto Čović tvrdi kako mu se nitko od susjeda nije požalio na buku
Ivo Ravlić/Hanza media
Zgrada u Baškoj Vodi na kojoj traju radovi usprkos turističkoj sezoni, kaznama i zabranama
Ivo Ravlić/Hanza media
Radnici na gradilištu obavljaju svoj posao bez zastoja
Ivo Ravlić/Hanza media
Komunalni redar Općine Baška Voda Mario Pejković s prijavama
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/baskovodani-gosti-se-zale-i-odlaze-a-mi-se-nemamo-kome-obratiti-covic-ako-nekome-smeta-buka-neka-mi-se-javi-i-odmah-cemo-prestati-s-radovima-1034105 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2f1a5737e88308536dfcc685fbe1cb15a91a0dec [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ba%C5%A1kovo%C4%91ani%3A+Gosti+se+%C5%BEale+i+odlaze%2C+a+mi+se+nemamo+kome+obratiti.+%C4%8Covi%C4%87%3A+Ako+nekome+smeta+buka%2C+neka+mi+se+javi+i+odmah+%C4%87emo+prestati+s+radovima%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fbaskovodani-gosti-se-zale-i-odlaze-a-mi-se-nemamo-kome-obratiti-covic-ako-nekome-smeta-buka-neka-mi-se-javi-i-odmah-cemo-prestati-s-radovima-1034105 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fbaskovodani-gosti-se-zale-i-odlaze-a-mi-se-nemamo-kome-obratiti-covic-ako-nekome-smeta-buka-neka-mi-se-javi-i-odmah-cemo-prestati-s-radovima-1034105 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘Krampus‘ ne staje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) )
StoryEditorOCM
Obala‘Krampus‘ ne staje

Baškovođani: Gosti se žale i odlaze, a mi se nemamo kome obratiti. Čović: Ako nekome smeta buka, neka mi se javi i odmah ćemo prestati s radovima!

23. srpnja 2020. - 18:30

- Buši se, štema, zuji, građevina nije ograđena, gosti se žale na buku i odlaze, a mi se nemamo kome obratiti - kazuju nam Baškovođani koji stanuju u blizini gradilišta stambene zgrade, četverokatnice koja se nalazi u Ulici fra Andrije Kačića Miošića u Baškoj Vodi.

Riječ je o stambenoj zgradi tvrtke "Krampus" čiji je vlasnik Anto Čović i koja i dalje, unatoč općinskoj odluci o privremenoj zabrani izvođenja radova, posredstvom izvođača G.U.J. Bau iz Slivna, izvodi radove. Inače, zabrana izvođenja radova na cijelom području Općine Baška Voda vrijedi od 1. lipnja do 15. rujna i to se pod građevinskim radovima koji se u smislu općinske odluke zabranjuju ili ograničavaju, smatraju svi radovi koji se odnose na zemljane i radove na izgradnji konstrukcije svih vrsta građevina....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 23:14