StoryEditorOCM
ObalaSKUP U SUĆURCU

Dalmatinski arhivi, muzeji i knjižnice su poput pećina s blagom, što se sve krije u njima doznajte u Kaštelima

Piše Joško Dadić
30. studenog 2023. - 11:20

U petak 1. prosinca, u vremenu od 9 do 15 sati u Nadbiskupovom kaštelu u Sućurcu, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela, održat će se stručni skup "Baštinske ustanove kao pećine s blagom".

Na skupu će sudjelovati predavači iz hrvatskih baštinskih ustanova (knjižnica, muzeja i arhiva), te iz obrazovnih i javnih ustanova, instituta i udruga koji se uz svoju temeljnu djelatnost bave prikupljanjem građe za zavičajnu zbirku i izdavaštvom, kao i predavači koji se bave načinima povećanja vidljivosti zavičajne zbirke u javnosti, odnosno ulogom zavičajne zbirke u kulturnom turizmu.

– Primarni je cilj Skupa okupljanje djelatnika baštinskih ustanova, odnosno knjižnica, muzeja i arhiva, koje se bave očuvanjem kulturne baštine i izdavaštvom na tu temu, ali i drugih ustanova, u svrhu valoriziranja i predstavljanja slabo poznate ili zanemarene lokalne baštine – kazala nam je Renata Dobrić, ravnateljca knjižnice.

Dodaje kako je namjera skupa okupljanje djelatnika zaposlenih u knjižnicama, arhivima, muzejima, sveučilištima, kao i stručnjaka iz navedenoga područja iz drugih ustanova koji se bave

Arhivskim gradivom na papiru i knjižničnom građom, odnosno zavičajnim zbirkama kako bi razmijenili iskustva, predstavili projekte na kojima rade te temeljem stručnih obrazloženja istih usvojili, utvrdili i poboljšali svoja znanja, kompetencije i vještine. Moderatorica skupa je Renata Dobrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:35