StoryEditorOCM
ObalaIZRADA DOKUMENTACIJE

Makarska škola dobiva osam novih učionica, kabinet i urede; cilj je od 2027. započeti s provedbom ambicioznog plana

21. svibnja 2024. - 21:13

Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije vrijedan više od 100 tisuća eura za rekonstrukciju Osnovne škole oca Petra Perice na makarskoj Zelenki, potpisali su makarski gradonačelnik Zoran Paunović i Marko Puljić, predstavnik izrađivača Zajednice ponuditelja ‘‘Ecoplan‘‘ i ‘‘Architecture & Road design‘‘.

Planirana rekonstrukcija prema potpisanom ugovoru koji uključuje idejno rješenje, idejni projekt, glavni projekt i izvedbeni projekt, obuhvatit će adaptaciju postojećih učionica i ostalih prostorija te nadogradnju, što znači najmanje osam novih učionica razredne nastave, novi informatički kabinet, urede za stručne službe i povećanje kapaciteta kuhinje.

Ravnateljica Osnovne škole oca Petra Perice, Renata Gudelj, izrazila je zadovoljstvo odličnim vijestima u godini u kojoj škola, koja broji oko 500 učenika, slavi 25. rođendan.

image

Ravnateljica Renata Gudelj

Ivo Ravlić/Cropix

- Drago mi je što se pri izradi projektnog zadataka uzelo u obzir sve potrebe škole pa se mislilo i na urede za stručnu službu i kuhinju koja danas nije dovoljna za pripremanje toplih obroka. Sretna sam, kao i svi učenici i učitelji, a vjerujem da će biti i roditelji jer dokazano najbolje rezultate učenici postižu ako rade ujutro - kazala je Gudelj.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Na kapitalnom projektu za grad, dvije godine su intenzivno radile sve gradske službe, a kako je kazao gradonačelnik koji vjeruje da će se sve realizirati na vrijeme i da će Makarska biti među gradovima koji će u 2027. godinu krenuti s nastavom u jednoj smjeni, paralelno se radilo i na intenzivnim pregovorima za otkup zemljišta za sportsku dvoranu te pripremama za pokretanje procedure za rekonstrukciju i nadogradnju škole.

Kako kazuju iz Grada, otkup zemljišta za izgradnju školske dvorane i modernizacija škole bili su među najčešćim obećanjima tijekom lokalnih političkih kampanja proteklih desetljeća pa je odlična vijest za Makarsku da se, nakon 20 godina konačno postigao dogovor o otkupu zemljišta i krenulo s realizacijom dugo očekivanog projekta.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 18:16