StoryEditorOCM
Dalmacijadivlje jugo

Omiš ponovno poplavljen, automobili 'plove' cestom koja prolazi kroz grad; Plivaju i Kaštela, vatrogasci u Splitu jučer i danas nisu imali niti jednu intervenciju

22. prosinca 2019. - 16:00
omis_poplava30-221219

Jako i olujno jugo u okretanju na zapadni i sjeverozapadni vjetar od jutros stvara probleme diljem Dalmacije. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) srednja brzina vjetra iznosi 40 do 55 kilometara na sat, a najjači udari vjetra mjere se od 55 do 90 kilometara na sat.

Izdano je narančasto upozorenje za splitsko područje i time je DHMZ upozorio građane da budu spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina, a moguć je prekid prometa i opskrbe električnom energijom.

Da treba voditi računa o upozorenjima DHMZ-a dokazuju fotografije i videa koja se od jutros objavljuju na društvenim mrežama.

U Omišu se od posljedica nevremena izlila Cetina. Poplavljen je dobar dio starog grada, ali i najpoznatija omiška ulica Fošal.

 

Stanovnici Kaštela na adresu naše redakcije šalju nam fotografije uličica, prometnica i šetnica prekrivenih morem. Iz PU splitsko-dalmatinske poslali su obavijest da je zbog prelijevanja mora preko obale zatvorena cesta u Kaštel Sućurcu, uzduž Obale kralja Tomislava. Građane stoga mole da koriste alternativne prometnice.

A sa splitske Rive nam stižu videa velikih i snažnih valova koji mame zaljubljenike u fotografiju da zabilježe pravi trenutak pobješnjelog mora.

Što se tiče splitskog područja, iz Javne vatrogasne postrojbe su nam kazali kako jučer i danas nisu imali niti jednu intervenciju, a vezanu uz obilnu kišu i jugo koje je posivilo ovaj vikend u Dalmaciji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:34