StoryEditorOCM
Dalmacijanova vlast na vidjelo izbacuje posljedice dugogodišnje hdz-ove vladavine

Osiguranje pred poraz: Rožić i Brkan zaposlili 50 ljudi u vrijeme izbora

Piše PSD.
17. srpnja 2009. - 12:51

Dolaze teški dani za trogirske nogometaše  
Paun Paunović/Cropix
U aktualnom satu na prvoj radnoj sjednici trogirskog Vijeća isplivali su tek neki od grijeha bivše vlasti, na čelu s HDZ-ovcima Vedranom Rožićem i Vinkom Brkanom.

Na pitanje SDP-ovca Drage Mindoljevića jesu li se za vrijeme tehničke vlade, dok je trajao drugi krug izbora, zapošljavali djelatnici u gradskoj upravi, što je protuzakonito, gradonačelnik Damir Rilje istaknuo je da je obavljena revizija zaposlenih u gradskoj upravi te da je utvrđeno da se za vrijeme tehničke vlade zaposlilo 48 do 50 osoba.

To nije u skladu sa zakonom jer u planu kadrova za 2009. godinu nije planirano novo zapošljavanje, pa tako u proračunu nisu predviđene ni plaće za spomenute djelatnike. Ovo je tema koja će se još ispitivati, najavljeno je.

Pitanje Tona Guine iz SDP-a o tome kakvo je stanje financija u Gradu te odgovor gradonačelnika Rilje da se ono još uvijek utvrđuje, ali da je, sudeći prema dosadašnjim nalazima revizije, katastrofalno, potvrda je rastrošnosti njegovih prethodnika.

− Stanje koje smo zatekli pri primopredaji, s 32 milijuna kuna duga i 25 milijuna nenaplaćenih potraživanja, nije bilo istinito. Nisu bila evidentirana sva jamstva i zaduženja, kao ni tekući gubitak od početka godine do primopredaje 18. lipnja − rekao je Rilje.

USKOK i Državno odvjetništvo imaju pune ruke posla: vijećnici su informirani da su im dostavljeni revizijski nalazi poslovanja Nogometnog kluba Trogir, kao i Ministarstvu financija te saborskim zastupnicima. Naime, Dalibor Perica, vijećnik Nezavisne gradske liste, postavio je pitanje što će biti s NK Trogir, budući da počinju pripreme, a gradonačelnik Damir Rilje objelodanio je vijećnicima da je taj klub u velikom minusu, koji Grad neće moći “pokriti”.

− Podignut je kredit u iznosu od 1,5 milijuna kuna i zadužnica na pola milijuna, čiji je jamac Grad, a planirana proračunska sredstva za sport već su do 31. svibnja isplaćena u 95-postotnom iznosu – istaknuo je Rilje.

Upozorio je na to da će ta zaduženja “sjesti” na gradsku imovinu. Kazao je da je od čelnika kluba zatraženo da podnesu financijsko izvješće, na što su se oni oglušili.

Još jedno pitanje koje je postavio Ivan Kuzmanić, oporbeni vijećnik iz koalicije HDZ-a, HSLS-a, HSS-a i HSP-a, o tome zašto više ne izlazi Trogirski list, dovelo je do informacije o nadzoru USKOK-a i Državnog odvjetništva u tim novinama.

− Svašta se tamo događalo. U toj gradskoj tvrtki trenutačno je evidentirano više od šest milijuna kuna zaduženja. Neshvatljivo je da neposredno prije izbora Trogirski list kupuje Glas Dalmacije, te da su se za veliki novac kupovala razna sredstva, a da neki zaposlenici nisu dobili plaće od veljače ove godine − kazao je Rilje, složivši se da list mora izlaziti, ali ne na dosadašnji način.

Kuzmanić je najavio da uskoro istraga počinje i u Pomorsko-sportskoj udruzi “Banj” zbog privezivanja čarter brodova na pomorskom dobru na crno.

Gordana DRAGAN/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 17:55