stdClass Object ( [id] => 1360288 [title] => Navalili bageri i raskopali do mora, a onda je sve stalo. Oglas uznemirio Šoltane, svašta se priča... Što se događa?! [alias] => navalili-bageri-i-raskopali-do-mora-a-onda-je-sve-stalo-oglas-uznemirio-soltane-svasta-se-prica-sto-se-dogada [catid] => 250 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ni gusta magla, ni slana što bi ovih dana u jutarnjim satima zabijelila tlo nisu mogli sakriti bespovratno promijenjenu vizuru Piškere na Šolti.

Valom sa sjeverne strane otoka, poznatoj po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater, zapravo gradilište zamišljenog luksuznog kompleksa sa šest vila i svim ostalim popratnim sadržajima, poput bazena, terasa, garaža i slično.

Tamo se, međutim, mjesecima ne dešava ništa i gradilište zjapi prazno. Bageri i teška mehanizacija odradili su svoj dio radova temeljito ‘odvalivši‘ brdo sve od lokalne prometnice što spaja Nečujam s ostatkom otoka pa do samog mora. Podsjetnik na velike planove, uz duboko ukopane temelje planiranih vila, danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama. Jedna od njih je i prijava početka građenja s datumom 27. veljače 2023. godine, od koje očito ništa nije bilo.

- Kada je završila sezona 2022. godine – priča nam jedan od susjeda – bageri su navalili na brdo. Radilo se tu cijeli dan, čak i po noći, subotom i nedjeljom. Od buke i prašine se nije moglo živjeti. I onda kako su naprasno došli, tako su i otišli negdje potkraj studenog iste godine. Od tada se ne dešava ništa, a mi moramo živjeti u ovakvom neredu. Šire se i svakakve priče da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvođače, ostavili dugove i slično. Tko će ga više znati?!

Šoltani na nogama: tko to u Dioklecijanovoj vali ruši brdo radi luksuznih vila, i ima li dozvole?! Pogledajte kadrove

---

image

Na gradillištu se mjesecima ne dešava ništa i zjapi prazno

Vojko Bašić/Cropix
---

Ono što je susjede dodatno uznemirilo i ostavilo držati u uvjerenju da se tu radi o mešetarskim poslima jest jedan internetski oglas koji se u međuvremenu počeo dijeliti među njima. Stoji na stranici agencije za nekretnine Metropola iz Zagreba.

- Građevinsko zemljište površine 6.259 metara četvornih s projektom za izgradnju pet modernih vila nalazi se na izuzetno atraktivnoj poziciji uz more na otoku Šolti. Projektom je predviđena izgradnja modernog restorta s pet vila s čistim linijama i suvremenim dizajnom, u skladu sa standardima najekskluzivnijih svjetskih odredišta za odmor. Za projekt je dobivena pravomoćna građevinska dozvola – mogli smo se i samo uvjeriti u oglas koji je još aktivan na stranica spomenute agencije.

Cijena: 1,5 milijuna eura, a budućem kupcu se nudi i mogućnost kreditiranja.

Mi smo kontaktirali Metropolu i agenticu zaduženu za predmet, Dominku Bilić, interesirajući je li projekt u Piškeri međuvremenu možda promijenio vlasnika.

---

image

Podsjetnik na velike planove danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama

Vojko Bašić/Cropix
---

- Nisam se dugo čula s investitorom pa ne znam je li projekt još uvijek aktualan. Prošlo je dosta vremena od kada je oglas objavljen, nekih godinu i pol, dvije. Možda je zemljište u međuvremenu prodano – kazala nam je agentica Bilić.

Na naše pitanje zašto je oglas još uvijek na stranicama Metropole i s kojim je investitorom ona u kontaktu, nije odgovorila jer, kako je, kazala ‘ne voli nastupati u medijima, niti ih prati‘.

Slobodna Dalmacija u više je navrata do sada pisala o ovoj gradnji u Nečujmu. Posljednji put u lipnju prošle godine, kada se također počelo glasno pričati da je cijeli projekt dospio pod znak pitanja.

Tada je javno istupio Nimrod Buochman, 40-godišnji izraelski poslovni čovjek s njemačkom putovnicom, koji je od početka prošle vodio hotelsku kuću Jadran hoteli iz Rijeke. Njih je krajem 2022. godine preuzela izraelska grupacija Brown Hotels, koja u svom vlasništvu ima luksuzni hotel Brown Beach House u Trogiru.

Strani investitor na Šolti: Važno nam je održati ravnotežu između lijepog, mirnog otoka i naše namjere da profitiramo

---

image

Nimrod Buochman: Mi prodajemo vile, nikakvo zemljište. Nismo odustali od Šolte

Paun Paunović/Cropix
---

Bouchman nije kroz novine želio objašnjavati vlasničku strukturu i odnose među investitorima, ali je ustvrdio da iza projekta na Šolti stoji dio iste grupe koja je ulagala u Trogir i Rijeku. Oni su tvrtku IV Šolta d.o.o. kupili od prijašnjih vlasnika, kojima je 2019. godine izdana građevinska dozvola, ali su zapali u probleme pa ih je Općina dvije godine poslije ovršila zbog neplaćanja komunalnog doprinosa. Sjedište IV Šolta nakon što su ih 2022. godine kupili Izraelci je u Rijeci na adresi Pomerio 21.

- Radovi na iskopima su završeni. Kao što znate, propisi u Hrvatskoj zabranjuje bilo kakve građevinske radove u razdoblju od lipnja do rujna. Stoga ne bismo mogli prijeći u sljedeću fazu jer bismo morali zaustaviti građevinske radove. Odlučili smo da bi bilo najbolje započeti proces odmah nakon ljeta i fokusirati se na druge projekte koje trebamo završiti za ovu sezonu – uvjeravao nas je ovaj izraelski poslovni čovjek s adresom u Berlinu, ali od najave o nastavku radova čim prođe prošla sezona očito nije bilo ništa.

Zato smo mu poruku poslali ovih, pogotovo obzirom na oglas o prodaji, iz kojeg bi se moglo zaključiti da se on i ekipa povlače iz posla.

- Mi prodajemo vile, nikakvo zemljište. Digli smo i vlastite web stranice na kojima se jasno vidi da je naš agent za prodaju agencija Christie‘s nekretnine iz Opatije. Nikoga drugoga nismo ovlastili. Sve ću dodatno provjeriti i javiti vam – kazao nam Bouchman.

I javio se ubrzo i poručio da ponuda Metropole nije autentična.

---

image

Valom poznatom po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater

Vojko Bašić/Cropix
---

A što je s cijelim projektom? Je li on zaustavljen s vaše strane?

- Nismo ga zastavili i mi ga zapravo sada finaliziramo. Ugovaraju se plaćanja, spremaju ugovori... Za to treba vrijeme, pogotovo što smo u posljednje tri godine generalno imali dramatičan rast troškova građenja.

U nekoliko idućih mjeseci radovi će se nastaviti, u što ćete se i sami moći uvjeriti. Mi od Šolte nismo odustali. Da jesmo, ne bismo valjda ulagali u novu web stranicu i sve funkcionalnosti koje ona ima. Svakako, posao koji smo započeli bit će završen – odgovorio nam je Izraelac.

Splitsko-dalmatinska služba, njezine službe za građenje i prostorno, kao ni Općina Šolta, nisu više od običnih promatrača zainteresirane za dešavanja na području Piškere. Očito misle da su izdajući dozvole i naplativši doprinose oni svoj dio posla odavno odradili.

Isto tako nisu ni znali kada su umjesto čeških u igru ušli zamjenski izraleski investitori, kao ni kada su se bageri upalili i došli tik do mora. U Hrvatskoj su propisi naprosto takvi. Ona je odavno El Dorado za graditelje svih vrsta!

---

image

Šire se svakakve priče, da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvođače, ostavili dugove i slično

Vojko Bašić/Cropix
---

---

Odakle razlika u broju planiranih vila?

I dok stari dokumenti iz doba čeških investitora, a na koje su nam se ranije pozivali u Općini, govore o pet objekata, po najnovijoj dokumentaciji i pravomoćnim dozvolama ih je zapravo šest, jer se dodatna nalazi na susjednoj parceli, ali je dio istog kompleksa.

Sve one, barem po projektu, odišu luksuzom. Najveća se prostire na čak 1530 metara četvornih, od čega 777 kvadrata unutrašnjeg prostora (najmanja 177 kvadrata interijera).

Sve bi trebale biti potpuno opremljene te sadržavati gym i spa zonu, otvoreni bazen, dječje igralište, vinski kutak i još puno toga. Cijena još nije oglašena, ali očito je da se pikira bogata klijentela.

Što je interesatno, investitori su uvjereni da će, kada sve jednog dana bude gotovo, porasti cijene nekretnina prvih susjeda, koji na sve sada gledaju prilično sumnjičavo.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => mutna posla? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => mutna posla? 2 0 6291 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-01 15:02:17 [created_by] => 3234 [created_by_alias] => Zoran Šagolj [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-02 06:34:07 [modified_by] => 3234 [publish_up] => 2024-02-01 15:19:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 250 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [page_title] => Otoci [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Navalili bageri i raskopali do mora, a onda je sve stalo. Oglas uznemirio Šoltane, svašta se priča... Što se događa?! page_title=Navalili bageri i raskopali do mora, a onda je sve stalo. Oglas uznemirio Šoltane, svašta se priča... Što se događa?! [metakey] => Šolta, uvala piškera, vile na šolti, Nimrod Buochman, Brown Hotels [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26488922.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482314.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482313.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482311.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482310.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482309.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482305.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482304.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26482299.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/25048761.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/01\/26488007.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","www.soltabrown.com"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Je li projekt u Pi\u0161keri u me\u0111uvremenu mo\u017eda promijenio vlasnika.?<\/p>","","

\u0160ire se\u00a0svakakve pri\u010de, da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvo\u0111a\u010de, ostavili dugove i sli\u010dno<\/p>","","

Podsjetnik na velike planove danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama<\/p>","

Na gradilli\u0161tu se mjesecima ne de\u0161ava ni\u0161ta i zjapi prazno<\/p>","","

Valom\u00a0poznatom\u00a0po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nauti\u010dara i kupa\u010da, ve\u0107 du\u017ee vrijeme dominira golemi krater<\/p>","","

Nimrod Buochman: Mi prodajemo vile, nikakvo zemlji\u0161te. Nismo odustali od \u0160olte<\/p>","

Zemlji\u0161te povr\u0161ine 6.259 metara \u010detvornih,\u00a0s projektom za izgradnju pet modernih vila,\u00a0nalazi se na izuzetno atraktivnoj poziciji uz more na otoku \u0160olti, pi\u0161e u oglasu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","37:36"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26488922_1920.jpg":"1920x1080","k_26488922_1280.jpg":"1280x1280","k_26488922_1024.jpg":"1024x1024","k_26488922_640.jpg":"640x640","k_26488922_480.jpg":"480x480","k_26488922_340.jpg":"340x340","k_26488922_220.jpg":"220x220","o_26488922_1280.jpg":"1280x853","o_26488922_1024.jpg":"1024x682","o_26488922_640.jpg":"640x426","o_26488922_480.jpg":"480x320","o_26488922_340.jpg":"340x226","o_26488922_220.jpg":"220x146","h_26488922_1280.jpg":"1280x854","h_26488922_1024.jpg":"1024x683","h_26488922_640.jpg":"640x427","h_26488922_480.jpg":"480x320","h_26488922_340.jpg":"340x227","h_26488922_220.jpg":"220x147","pp_26488922_1280.jpg":"1280x1628","pp_26488922_1024.jpg":"1024x1303","pp_26488922_640.jpg":"640x814","pp_26488922_480.jpg":"480x611","pp_26488922_340.jpg":"340x432","pp_26488922_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26482314_1920.jpg":"1920x1080","k_26482314_1280.jpg":"1280x1280","k_26482314_1024.jpg":"1024x1024","k_26482314_640.jpg":"640x640","k_26482314_480.jpg":"480x480","k_26482314_340.jpg":"340x340","k_26482314_220.jpg":"220x220","o_26482314_1280.jpg":"1280x852","o_26482314_1024.jpg":"1024x682","o_26482314_640.jpg":"640x426","o_26482314_480.jpg":"480x319","o_26482314_340.jpg":"340x226","o_26482314_220.jpg":"220x146","h_26482314_1280.jpg":"1280x854","h_26482314_1024.jpg":"1024x683","h_26482314_640.jpg":"640x427","h_26482314_480.jpg":"480x320","h_26482314_340.jpg":"340x227","h_26482314_220.jpg":"220x147","pp_26482314_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482314_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482314_640.jpg":"640x814","pp_26482314_480.jpg":"480x611","pp_26482314_340.jpg":"340x432","pp_26482314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1391","hd_26482313_1920.jpg":"1920x1080","k_26482313_1280.jpg":"1280x1280","k_26482313_1024.jpg":"1024x1024","k_26482313_640.jpg":"640x640","k_26482313_480.jpg":"480x480","k_26482313_340.jpg":"340x340","k_26482313_220.jpg":"220x220","o_26482313_1280.jpg":"1280x927","o_26482313_1024.jpg":"1024x741","o_26482313_640.jpg":"640x463","o_26482313_480.jpg":"480x347","o_26482313_340.jpg":"340x246","o_26482313_220.jpg":"220x159","h_26482313_1280.jpg":"1280x854","h_26482313_1024.jpg":"1024x683","h_26482313_640.jpg":"640x427","h_26482313_480.jpg":"480x320","h_26482313_340.jpg":"340x227","h_26482313_220.jpg":"220x147","pp_26482313_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482313_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482313_640.jpg":"640x814","pp_26482313_480.jpg":"480x611","pp_26482313_340.jpg":"340x432","pp_26482313_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26482311_1920.jpg":"1920x1080","k_26482311_1280.jpg":"1280x1280","k_26482311_1024.jpg":"1024x1024","k_26482311_640.jpg":"640x640","k_26482311_480.jpg":"480x480","k_26482311_340.jpg":"340x340","k_26482311_220.jpg":"220x220","o_26482311_1280.jpg":"1280x853","o_26482311_1024.jpg":"1024x682","o_26482311_640.jpg":"640x426","o_26482311_480.jpg":"480x320","o_26482311_340.jpg":"340x226","o_26482311_220.jpg":"220x146","h_26482311_1280.jpg":"1280x854","h_26482311_1024.jpg":"1024x683","h_26482311_640.jpg":"640x427","h_26482311_480.jpg":"480x320","h_26482311_340.jpg":"340x227","h_26482311_220.jpg":"220x147","pp_26482311_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482311_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482311_640.jpg":"640x814","pp_26482311_480.jpg":"480x611","pp_26482311_340.jpg":"340x432","pp_26482311_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1261","hd_26482310_1920.jpg":"1920x1080","k_26482310_1280.jpg":"1280x1280","k_26482310_1024.jpg":"1024x1024","k_26482310_640.jpg":"640x640","k_26482310_480.jpg":"480x480","k_26482310_340.jpg":"340x340","k_26482310_220.jpg":"220x220","o_26482310_1280.jpg":"1280x840","o_26482310_1024.jpg":"1024x672","o_26482310_640.jpg":"640x420","o_26482310_480.jpg":"480x315","o_26482310_340.jpg":"340x223","o_26482310_220.jpg":"220x144","h_26482310_1280.jpg":"1280x854","h_26482310_1024.jpg":"1024x683","h_26482310_640.jpg":"640x427","h_26482310_480.jpg":"480x320","h_26482310_340.jpg":"340x227","h_26482310_220.jpg":"220x147","pp_26482310_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482310_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482310_640.jpg":"640x814","pp_26482310_480.jpg":"480x611","pp_26482310_340.jpg":"340x432","pp_26482310_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26482309_1920.jpg":"1920x1080","k_26482309_1280.jpg":"1280x1280","k_26482309_1024.jpg":"1024x1024","k_26482309_640.jpg":"640x640","k_26482309_480.jpg":"480x480","k_26482309_340.jpg":"340x340","k_26482309_220.jpg":"220x220","o_26482309_1280.jpg":"1280x853","o_26482309_1024.jpg":"1024x682","o_26482309_640.jpg":"640x426","o_26482309_480.jpg":"480x320","o_26482309_340.jpg":"340x226","o_26482309_220.jpg":"220x146","h_26482309_1280.jpg":"1280x854","h_26482309_1024.jpg":"1024x683","h_26482309_640.jpg":"640x427","h_26482309_480.jpg":"480x320","h_26482309_340.jpg":"340x227","h_26482309_220.jpg":"220x147","pp_26482309_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482309_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482309_640.jpg":"640x814","pp_26482309_480.jpg":"480x611","pp_26482309_340.jpg":"340x432","pp_26482309_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26482305_1920.jpg":"1920x1080","k_26482305_1280.jpg":"1280x1280","k_26482305_1024.jpg":"1024x1024","k_26482305_640.jpg":"640x640","k_26482305_480.jpg":"480x480","k_26482305_340.jpg":"340x340","k_26482305_220.jpg":"220x220","o_26482305_1280.jpg":"1280x853","o_26482305_1024.jpg":"1024x682","o_26482305_640.jpg":"640x426","o_26482305_480.jpg":"480x320","o_26482305_340.jpg":"340x226","o_26482305_220.jpg":"220x146","h_26482305_1280.jpg":"1280x854","h_26482305_1024.jpg":"1024x683","h_26482305_640.jpg":"640x427","h_26482305_480.jpg":"480x320","h_26482305_340.jpg":"340x227","h_26482305_220.jpg":"220x147","pp_26482305_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482305_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482305_640.jpg":"640x814","pp_26482305_480.jpg":"480x611","pp_26482305_340.jpg":"340x432","pp_26482305_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26482304_1920.jpg":"1920x1080","k_26482304_1280.jpg":"1280x1280","k_26482304_1024.jpg":"1024x1024","k_26482304_640.jpg":"640x640","k_26482304_480.jpg":"480x480","k_26482304_340.jpg":"340x340","k_26482304_220.jpg":"220x220","o_26482304_1280.jpg":"1280x853","o_26482304_1024.jpg":"1024x682","o_26482304_640.jpg":"640x426","o_26482304_480.jpg":"480x320","o_26482304_340.jpg":"340x226","o_26482304_220.jpg":"220x146","h_26482304_1280.jpg":"1280x854","h_26482304_1024.jpg":"1024x683","h_26482304_640.jpg":"640x427","h_26482304_480.jpg":"480x320","h_26482304_340.jpg":"340x227","h_26482304_220.jpg":"220x147","pp_26482304_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482304_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482304_640.jpg":"640x814","pp_26482304_480.jpg":"480x611","pp_26482304_340.jpg":"340x432","pp_26482304_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26482299_1920.jpg":"1920x1080","k_26482299_1280.jpg":"1280x1280","k_26482299_1024.jpg":"1024x1024","k_26482299_640.jpg":"640x640","k_26482299_480.jpg":"480x480","k_26482299_340.jpg":"340x340","k_26482299_220.jpg":"220x220","o_26482299_1280.jpg":"1280x853","o_26482299_1024.jpg":"1024x682","o_26482299_640.jpg":"640x426","o_26482299_480.jpg":"480x320","o_26482299_340.jpg":"340x226","o_26482299_220.jpg":"220x146","h_26482299_1280.jpg":"1280x854","h_26482299_1024.jpg":"1024x683","h_26482299_640.jpg":"640x427","h_26482299_480.jpg":"480x320","h_26482299_340.jpg":"340x227","h_26482299_220.jpg":"220x147","pp_26482299_1280.jpg":"1280x1628","pp_26482299_1024.jpg":"1024x1303","pp_26482299_640.jpg":"640x814","pp_26482299_480.jpg":"480x611","pp_26482299_340.jpg":"340x432","pp_26482299_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1331","hd_25048761_1920.jpg":"1920x1080","k_25048761_1280.jpg":"1280x1280","k_25048761_1024.jpg":"1024x1024","k_25048761_640.jpg":"640x640","k_25048761_480.jpg":"480x480","k_25048761_340.jpg":"340x340","k_25048761_220.jpg":"220x220","o_25048761_1280.jpg":"1280x887","o_25048761_1024.jpg":"1024x709","o_25048761_640.jpg":"640x443","o_25048761_480.jpg":"480x332","o_25048761_340.jpg":"340x235","o_25048761_220.jpg":"220x152","h_25048761_1280.jpg":"1280x854","h_25048761_1024.jpg":"1024x683","h_25048761_640.jpg":"640x427","h_25048761_480.jpg":"480x320","h_25048761_340.jpg":"340x227","h_25048761_220.jpg":"220x147","pp_25048761_1280.jpg":"1280x1628","pp_25048761_1024.jpg":"1024x1303","pp_25048761_640.jpg":"640x814","pp_25048761_480.jpg":"480x611","pp_25048761_340.jpg":"340x432","pp_25048761_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1081","hd_26488007_1920.jpg":"1920x1080","k_26488007_1280.jpg":"1280x1280","k_26488007_1024.jpg":"1024x1024","k_26488007_640.jpg":"640x640","k_26488007_480.jpg":"480x480","k_26488007_340.jpg":"340x340","k_26488007_220.jpg":"220x220","o_26488007_1280.jpg":"1280x720","o_26488007_1024.jpg":"1024x576","o_26488007_640.jpg":"640x360","o_26488007_480.jpg":"480x270","o_26488007_340.jpg":"340x191","o_26488007_220.jpg":"220x123","h_26488007_1280.jpg":"1280x854","h_26488007_1024.jpg":"1024x683","h_26488007_640.jpg":"640x427","h_26488007_480.jpg":"480x320","h_26488007_340.jpg":"340x227","h_26488007_220.jpg":"220x147","pp_26488007_1280.jpg":"1280x1628","pp_26488007_1024.jpg":"1024x1303","pp_26488007_640.jpg":"640x814","pp_26488007_480.jpg":"480x611","pp_26488007_340.jpg":"340x432","pp_26488007_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 250 [name] => Otoci [alias] => otoci [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4214326 Threads: 4 Questions: 129218735 Slow queries: 55699 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3901518 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/otoci ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /dalmacija/otoci/navalili-bageri-i-raskopali-do-mora-a-onda-je-sve-stalo-oglas-uznemirio-soltane-svasta-se-prica-sto-se-dogada-1360288 [printLink] => /dalmacija/otoci/navalili-bageri-i-raskopali-do-mora-a-onda-je-sve-stalo-oglas-uznemirio-soltane-svasta-se-prica-sto-se-dogada-1360288?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 420130 [name] => Šolta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => solta [link] => /tag/solta ) [1] => stdClass Object ( [id] => 746366 [name] => uvala piškera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-01 16:15:59 [main_article_id] => 0 [alias] => uvala-piskera [link] => /tag/uvala-piskera ) [2] => stdClass Object ( [id] => 746367 [name] => vile na šolti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-01 16:15:59 [main_article_id] => 0 [alias] => vile-na-solti [link] => /tag/vile-na-solti ) [3] => stdClass Object ( [id] => 718994 [name] => Nimrod Buochman [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-07 14:18:45 [main_article_id] => 0 [alias] => nimrod-buochman [link] => /tag/nimrod-buochman ) [4] => stdClass Object ( [id] => 746368 [name] => Brown Hotels [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-01 16:15:59 [main_article_id] => 0 [alias] => brown-hotels [link] => /tag/brown-hotels ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => mutna posla? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Navalili bageri i raskopali do mora, a onda je sve stalo. Oglas uznemirio Šoltane, svašta se priča... Što se događa?! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3234 [name] => Zoran Šagolj [username] => zoran-agolj [email] => zoran-agolj@sd.hr [password] => $2y$10$tIfZayMMEQBtDnjPtu1K6uwW0tR6aJ9YVMB9PK6eFFOzAczYbw98a [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zoran-sagolj-3234 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1752 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/de7d173dbb6f36fbc651af48772e1806?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26488922.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Je li projekt u Piškeri u međuvremenu možda promijenio vlasnika.?

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26488922.jpg [title] =>

Je li projekt u Piškeri u međuvremenu možda promijenio vlasnika.?

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482314.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482313.jpg [title] =>

Šire se svakakve priče, da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvođače, ostavili dugove i slično

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482311.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482310.jpg [title] =>

Podsjetnik na velike planove danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama

Vojko Bašić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482309.jpg [title] =>

Na gradillištu se mjesecima ne dešava ništa i zjapi prazno

Vojko Bašić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482305.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482304.jpg [title] =>

Valom poznatom po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater

Vojko Bašić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26482299.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/25048761.jpg [title] =>

Nimrod Buochman: Mi prodajemo vile, nikakvo zemljište. Nismo odustali od Šolte

Paun Paunović/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/01/26488007.jpg [title] =>

Zemljište površine 6.259 metara četvornih, s projektom za izgradnju pet modernih vila, nalazi se na izuzetno atraktivnoj poziciji uz more na otoku Šolti, piše u oglasu

www.soltabrown.com ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ni gusta magla, ni slana što bi ovih dana u jutarnjim satima zabijelila tlo nisu mogli sakriti bespovratno promijenjenu vizuru Piškere na Šolti.

Valom sa sjeverne strane otoka, poznatoj po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater, zapravo gradilište zamišljenog luksuznog kompleksa sa šest vila i svim ostalim popratnim sadržajima, poput bazena, terasa, garaža i slično.

Tamo se, međutim, mjesecima ne dešava ništa i gradilište zjapi prazno. Bageri i teška mehanizacija odradili su svoj dio radova temeljito ‘odvalivši‘ brdo sve od lokalne prometnice što spaja Nečujam s ostatkom otoka pa do samog mora. Podsjetnik na velike planove, uz duboko ukopane temelje planiranih vila, danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama. Jedna od njih je i prijava početka građenja s datumom 27. veljače 2023. godine, od koje očito ništa nije bilo.

- Kada je završila sezona 2022. godine – priča nam jedan od susjeda – bageri su navalili na brdo. Radilo se tu cijeli dan, čak i po noći, subotom i nedjeljom. Od buke i prašine se nije moglo živjeti. I onda kako su naprasno došli, tako su i otišli negdje potkraj studenog iste godine. Od tada se ne dešava ništa, a mi moramo živjeti u ovakvom neredu. Šire se i svakakve priče da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvođače, ostavili dugove i slično. Tko će ga više znati?!

Šoltani na nogama: tko to u Dioklecijanovoj vali ruši brdo radi luksuznih vila, i ima li dozvole?! Pogledajte kadrove

---

image

Na gradillištu se mjesecima ne dešava ništa i zjapi prazno

Vojko Bašić/Cropix
---

Ono što je susjede dodatno uznemirilo i ostavilo držati u uvjerenju da se tu radi o mešetarskim poslima jest jedan internetski oglas koji se u međuvremenu počeo dijeliti među njima. Stoji na stranici agencije za nekretnine Metropola iz Zagreba.

- Građevinsko zemljište površine 6.259 metara četvornih s projektom za izgradnju pet modernih vila nalazi se na izuzetno atraktivnoj poziciji uz more na otoku Šolti. Projektom je predviđena izgradnja modernog restorta s pet vila s čistim linijama i suvremenim dizajnom, u skladu sa standardima najekskluzivnijih svjetskih odredišta za odmor. Za projekt je dobivena pravomoćna građevinska dozvola – mogli smo se i samo uvjeriti u oglas koji je još aktivan na stranica spomenute agencije.

Cijena: 1,5 milijuna eura, a budućem kupcu se nudi i mogućnost kreditiranja.

Mi smo kontaktirali Metropolu i agenticu zaduženu za predmet, Dominku Bilić, interesirajući je li projekt u Piškeri međuvremenu možda promijenio vlasnika.

---

image

Podsjetnik na velike planove danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama

Vojko Bašić/Cropix
---

- Nisam se dugo čula s investitorom pa ne znam je li projekt još uvijek aktualan. Prošlo je dosta vremena od kada je oglas objavljen, nekih godinu i pol, dvije. Možda je zemljište u međuvremenu prodano – kazala nam je agentica Bilić.

Na naše pitanje zašto je oglas još uvijek na stranicama Metropole i s kojim je investitorom ona u kontaktu, nije odgovorila jer, kako je, kazala ‘ne voli nastupati u medijima, niti ih prati‘.

Slobodna Dalmacija u više je navrata do sada pisala o ovoj gradnji u Nečujmu. Posljednji put u lipnju prošle godine, kada se također počelo glasno pričati da je cijeli projekt dospio pod znak pitanja.

Tada je javno istupio Nimrod Buochman, 40-godišnji izraelski poslovni čovjek s njemačkom putovnicom, koji je od početka prošle vodio hotelsku kuću Jadran hoteli iz Rijeke. Njih je krajem 2022. godine preuzela izraelska grupacija Brown Hotels, koja u svom vlasništvu ima luksuzni hotel Brown Beach House u Trogiru.

Strani investitor na Šolti: Važno nam je održati ravnotežu između lijepog, mirnog otoka i naše namjere da profitiramo

---

image

Nimrod Buochman: Mi prodajemo vile, nikakvo zemljište. Nismo odustali od Šolte

Paun Paunović/Cropix
---

Bouchman nije kroz novine želio objašnjavati vlasničku strukturu i odnose među investitorima, ali je ustvrdio da iza projekta na Šolti stoji dio iste grupe koja je ulagala u Trogir i Rijeku. Oni su tvrtku IV Šolta d.o.o. kupili od prijašnjih vlasnika, kojima je 2019. godine izdana građevinska dozvola, ali su zapali u probleme pa ih je Općina dvije godine poslije ovršila zbog neplaćanja komunalnog doprinosa. Sjedište IV Šolta nakon što su ih 2022. godine kupili Izraelci je u Rijeci na adresi Pomerio 21.

- Radovi na iskopima su završeni. Kao što znate, propisi u Hrvatskoj zabranjuje bilo kakve građevinske radove u razdoblju od lipnja do rujna. Stoga ne bismo mogli prijeći u sljedeću fazu jer bismo morali zaustaviti građevinske radove. Odlučili smo da bi bilo najbolje započeti proces odmah nakon ljeta i fokusirati se na druge projekte koje trebamo završiti za ovu sezonu – uvjeravao nas je ovaj izraelski poslovni čovjek s adresom u Berlinu, ali od najave o nastavku radova čim prođe prošla sezona očito nije bilo ništa.

Zato smo mu poruku poslali ovih, pogotovo obzirom na oglas o prodaji, iz kojeg bi se moglo zaključiti da se on i ekipa povlače iz posla.

- Mi prodajemo vile, nikakvo zemljište. Digli smo i vlastite web stranice na kojima se jasno vidi da je naš agent za prodaju agencija Christie‘s nekretnine iz Opatije. Nikoga drugoga nismo ovlastili. Sve ću dodatno provjeriti i javiti vam – kazao nam Bouchman.

I javio se ubrzo i poručio da ponuda Metropole nije autentična.

---

image

Valom poznatom po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater

Vojko Bašić/Cropix
---

A što je s cijelim projektom? Je li on zaustavljen s vaše strane?

- Nismo ga zastavili i mi ga zapravo sada finaliziramo. Ugovaraju se plaćanja, spremaju ugovori... Za to treba vrijeme, pogotovo što smo u posljednje tri godine generalno imali dramatičan rast troškova građenja.

U nekoliko idućih mjeseci radovi će se nastaviti, u što ćete se i sami moći uvjeriti. Mi od Šolte nismo odustali. Da jesmo, ne bismo valjda ulagali u novu web stranicu i sve funkcionalnosti koje ona ima. Svakako, posao koji smo započeli bit će završen – odgovorio nam je Izraelac.

Splitsko-dalmatinska služba, njezine službe za građenje i prostorno, kao ni Općina Šolta, nisu više od običnih promatrača zainteresirane za dešavanja na području Piškere. Očito misle da su izdajući dozvole i naplativši doprinose oni svoj dio posla odavno odradili.

Isto tako nisu ni znali kada su umjesto čeških u igru ušli zamjenski izraleski investitori, kao ni kada su se bageri upalili i došli tik do mora. U Hrvatskoj su propisi naprosto takvi. Ona je odavno El Dorado za graditelje svih vrsta!

---

image

Šire se svakakve priče, da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvođače, ostavili dugove i slično

Vojko Bašić/Cropix
---

---

Odakle razlika u broju planiranih vila?

I dok stari dokumenti iz doba čeških investitora, a na koje su nam se ranije pozivali u Općini, govore o pet objekata, po najnovijoj dokumentaciji i pravomoćnim dozvolama ih je zapravo šest, jer se dodatna nalazi na susjednoj parceli, ali je dio istog kompleksa.

Sve one, barem po projektu, odišu luksuzom. Najveća se prostire na čak 1530 metara četvornih, od čega 777 kvadrata unutrašnjeg prostora (najmanja 177 kvadrata interijera).

Sve bi trebale biti potpuno opremljene te sadržavati gym i spa zonu, otvoreni bazen, dječje igralište, vinski kutak i još puno toga. Cijena još nije oglašena, ali očito je da se pikira bogata klijentela.

Što je interesatno, investitori su uvjereni da će, kada sve jednog dana bude gotovo, porasti cijene nekretnina prvih susjeda, koji na sve sada gledaju prilično sumnjičavo.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Basic/Cropix Paun Paunović/Cropix www.soltabrown.com
Vojko Bašić/Cropix

Je li projekt u Piškeri u međuvremenu možda promijenio vlasnika.?

Vojko Bašić/Cropix

Šire se svakakve priče, da su investitori bankrotirali, da nisu platili izvođače, ostavili dugove i slično

Vojko Bašić/Cropix

Podsjetnik na velike planove danas je tek tabla s imenom investitora i ostalim generalijama

Vojko Bašić/Cropix

Na gradillištu se mjesecima ne dešava ništa i zjapi prazno

Vojko Bašić/Cropix

Valom poznatom po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater

Paun Paunović/Cropix

Nimrod Buochman: Mi prodajemo vile, nikakvo zemljište. Nismo odustali od Šolte

www.soltabrown.com

Zemljište površine 6.259 metara četvornih, s projektom za izgradnju pet modernih vila, nalazi se na izuzetno atraktivnoj poziciji uz more na otoku Šolti, piše u oglasu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/otoci/navalili-bageri-i-raskopali-do-mora-a-onda-je-sve-stalo-oglas-uznemirio-soltane-svasta-se-prica-sto-se-dogada-1360288 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=937bac03826863b6852658d62efc29d4fe8f9f97 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Navalili+bageri+i+raskopali+do+mora%2C+a+onda+je+sve+stalo.+Oglas+uznemirio+%C5%A0oltane%2C+sva%C5%A1ta+se+pri%C4%8Da...+%C5%A0to+se+doga%C4%91a%3F%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fotoci%2Fnavalili-bageri-i-raskopali-do-mora-a-onda-je-sve-stalo-oglas-uznemirio-soltane-svasta-se-prica-sto-se-dogada-1360288 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fotoci%2Fnavalili-bageri-i-raskopali-do-mora-a-onda-je-sve-stalo-oglas-uznemirio-soltane-svasta-se-prica-sto-se-dogada-1360288 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => mutna posla? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Otocimutna posla?

Navalili bageri i raskopali do mora, a onda je sve stalo. Oglas uznemirio Šoltane, svašta se priča... Što se događa?!

Piše Zoran Šagolj
1. veljače 2024. - 16:19

Ni gusta magla, ni slana što bi ovih dana u jutarnjim satima zabijelila tlo nisu mogli sakriti bespovratno promijenjenu vizuru Piškere na Šolti.

Valom sa sjeverne strane otoka, poznatoj po Dioklecijanovim ribnjacima, ali i kao omiljeno mjesto nautičara i kupača, već duže vrijeme dominira golemi krater, zapravo gradilište zamišljenog luksuznog kompleksa sa šest vila i svim ostalim popratnim sadržajima, poput bazena, terasa, garaža i slično.

Tamo se, međutim, mjesecima ne dešava ništa i gradilište zjapi prazno. Bageri i teška mehanizacija odradili su svoj dio radova temeljito ‘odvalivši‘ brdo sve od lokalne prometnice što spaja Nečujam s ostatkom otoka pa do samog mora. Podsjetnik na velike planove, uz duboko ukopane temelje planiranih vila, danas je tek tabla s imenom investit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:06