StoryEditorOCM
Dalmacijanakon dva tjedna

Otvoren Tunel Sveti Ilija: riješen problem oborinskih voda

Piše PSD.
15. travnja 2014. - 00:51
Iz Hrvatskih autocesta stigla je obavijest da je u ponedjeljak ponovno otvoren u oba smjera Tunel Sveti Ilija kroz Biokovo. Tunel je zatvoren 1. travnja, niti godinu dana od otvaranja.

Tijekom dva protekla tjedna u tunelu je zamijenjen dio betonske obloge, te izvršeni još neki nužni popravci, a s obzirom na činjenicu da je u jednom dijelu tunela nakon obilnih kiša dolazilo do izlijevanja vode iz posebno izrađenih bunara. Voda bi se nakon određenog vremena morala ispumpavati, što bi otežavalo prometovanje.

Sada, koliko doznajemo, riješen je i taj problem pa će se tunelom voziti sigurnije.

Njegovim ponovnim puštanjem u promet, čini se, bit će najzadovoljniji stanovnici Vrgoračkog kraja koji svaki dan odlaze na posao u Makarsku. Kako im je, a zbog radova na tunelu Stupica, na prometnici Vrgorac-Makarska obustavljen promet, trebali su dnevno prelaziti i do 200 kilometara zaobilazno preko Šestanovca i Dubaca.

Promet tunelom svakako da će im skratiti ne samo putovanje, već i donijeti uštedu. Njegovo otvaranje s nestrpljenjem su očekivali i vozači s područja Imotske krajine, ali i Makarskog primorja.

Također, nakon zatvaranja graničnog prijelaza Kamensko, tranzitni promet iz Zapadne Hercegovine bit će jednim dijelom usmjeren preko tunela.

Inače, od 9. srpnja prošle godine kada je otvoren, kroz njega je prošlo oko 700 tisuća vozila, a HAC je uprihodio bez PDV-a više od 11 milijuna kuna, na ime tunelarine.

Tekst i slika: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:36