StoryEditorOCM
Dalmacijažupanijska skupština

Predsjednik Uprave Županijskih cesta ne mora imati visoku stručnu spremu

Piše PSD.
19. veljače 2014. - 14:55
Čestitkom i pljeskom započela je prva ovogodišnja sejdnica Županijske skupštine, a čestitalo se novim vijećnicima jer su novi članovi Skupštine nakon prisege pred predsjednikom Petroslavom Sapunarom postali Katja Jonjić, Neven Pažanin i Tomislav Buljan. Zamijenili su Željka Keruma, Antu Jukića i Antu Mihanovića koji su vijećnićke redove napustili zbog osobnih razloga.

A što posebno zanima vijećnike čulo se na aktualnom satu rezerviranom za vijećnićka pitanja, a ovoga puta 'na tapetu' su bili otpad, ceste, ukidanje i osnivanje općina, zdravstvo...

Sandra Mitrović Nikšić izvijestila je vijećnike o inicijativi Gornjih Poljica o osnivanju općine jer nisu zadovoljni sadašnjim statusom u okviru Grada Omiša:

- Tamo ljudi nemaju vodu, struje im svako malo nestaje, a prometno su loše povezani s Omišom – kazala je vijećnica Mitrović-Nikšić.

Vijećnik Petar Kaćunko apostrofirao je problem ukidanja poštanskih ureda, posebno na vrgoračkom području.

-Tamo pošta dolazi jednom tjedno, pa to je sramota u 21. stoljeću i sada kada smo postali dio Europske unije – kazao je Kaćunko.

Klementa Bašića zanimalo je u kojoj je fazi uređenje pristaništa u Segetu i je li sitina da je novac za te radove preusmjeren za Stari Grad i Makarsku. Odgovorio je Ante Mihanović, zamjenik ravnatelja županijske Lučke uprave tvrdeći kako se radi planiranom dinamikom najavljujući kako će zbog skupoće projekta tražiti pomoć od EU fondova, a negirao je navode da su novci otišli za druge projekte.

Još uvijek je aktualno i nepotpisivanje ugovora Doma zdravlja sa HZZO o ukidanju manjih ambulanti, a dr. Dragomir Petric, ravnatelj Doma zdravlja, rekao je kako se nekome može činiti tvrdoglavim, no on nije tvrdoglav već ustrajan.

Glatko i bez veće rasprave prošla je izmjena Statuta Županijskih cesta po kojem predsjednik Uprave ne mora imati visoku stručnu spremu. Prijedlog je većinom glasova prihvaćen, a premda to nitko nije javno rekao, u kuloarima se govori da se ovaj pravni dio priprema za novu akviziciju u ovoj tvrtki – Juru Šundova.

Sam Šundov nije htio komentirati ove priče navodeći kako on o ničemu nema pojma.

OJDANA KOHAREVIĆ
Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 10:31