StoryEditorOCM
S mora i krajaŠTO JE TO U ČAŠI?

Zar opet?! Solinjani se žale na žutu i bljutavu vodu: ‘Nije kao kad je kiša‘, ‘Uvik bljutava‘, provjerili smo na Jadru

Piše Božidar Lončar
15. veljače 2024. - 20:46

Neugodno iznenađenje doživjeli su oni koji žive u Solinu kada su popodne došli kući. Tako nam se javio jedan Solinjanin koji je ostao "paf" kada je došao kući s posla nešto poslije 18 sati.

- Ovdje u Solinu zamućena žuta vode. Nije kao kad bude kiša - kratko nam je kazao jer mu je vjerojatno skočio tlak.

Mnogi su ostali iznenađeni osobito jer nije kiša. Tada je gotovo uvijek zamućena, kazali su nam Solinjani. Na Bilankuši pored Policijske postaje nam se Solinjanka požalila na okus koji je i inače takav:

- Evo ima 10 minuta da sam ulila u bocu. Zamućena je. Kao da se neki talog skuplja na dnu. Bljutavog je okusa, ali takva mi je i inače - rekla nam je i poslala fotografiju.
Kada smo je kontaktirali kao da je udahnula sa srećom što ju je to netko pitao. Pitali smo još jednu Solinjanku koja nam je rekla kako danas nije ništa procijenila.

Iz Vodovoda i kanalizacije Split su nam odgovorili kako je na izvorištu Jadra sve dobro i čisto. Razina je ispod 4 i nema dojava o kvaru, kazao nam je Ivica Perić, tehnički direktor:

- Voda bi trebala biti bistra. Mi nemamo nikakvu dojavu, jedino ako je netko interno radio pa naglo pustio vodu. Tada u cjevovodu ostane taloga ali to bude privremenog karaktera. Zasigurno je puklo u zgradi ili je hidrant pukao.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:40