StoryEditorOCM
Dalmacijasada je i službeno

Škola iz Ciste Velike ima najljepši vrt na Jadranu

Piše PSD.
9. prosinca 2012. - 23:00
Titulu najljepšeg školskog vrta Primorske Hrvatske osvojila je Osnovan škola Ivana Gorana Kovačića iz Ciste Velike, a ovo važno državno priznanje zavrijedili su u finalu natjecanja 'Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj 2012'. u kojem su sudjelovali brojni vrtići, osnovne i srednje škole.

-Veliko nam je zadovoljstvo zbog nagrade koja će nam biti dodatni poticaj da naš vrt bude ljepši i šareniji. Bila je jaka konkurencija, no mi smo osvojili stručni sud i zavrijedili ovu titulu – kaže nam Ivan Pleić. Iza najljepšeg vrta su godine rada, brige o zelenilu, a podjednako o njemu brinu djeca i učitelji.

Inače, projekt „Najljepši škoslki vrtovi u RH“ počeo je 1995. godine na poticaj Obrazovnog programa Hrvatskoga radija, ekološke emisije "Slušaj kako zemlja diše" i njezine urednice Lidije Komes.

Iniciajtivu je pomogla i ljubiteljica prirode Ivna Bućan, a održavanje i uređenje školskog vrta povjereno je učenicima iz ekološke sekcije, njihovoj voditeljici Ivani Balić ( prije je to obavljala Neda Madunić do mirovine ), domaru, a ponekad pomažu i ostali učenici i učitelji.

-Našim učenicima ništa nije teško kada je o brizi za prirodu riječ, a poziv na svečanost i izlet u Zagreb iznenadio ih je dodatno uveselio. Osim glavne nagrade, najviše su se oduševili obilaskom zgrade i studija HRT-a, a na kraju svečane dodjele bili su jedne od glavnih zvijezda koje su odgovarale na razna novinarska pitanja te su se prepuni dojmova vratili kući – priča Ivana Balić.

Sada će s još većim guštom uređivati svoj školski vrt, da se ne zaboravi, najljepši školski vrt Primorske Hrvatske je u Cisti Velikoj.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:37