StoryEditorOCM
Dalmacijaodužilo se...

Prekinuta izgradnja sportske dvorane u Hrvacama

Piše PSD.
25. studenog 2013. - 15:46
Zbog dugotrajnog prekida radova na izgradnji sportske dvorane u Hrvacama investitori Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i Općina Hrvace raskinuli su ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Feniks iz Slavonskog Broda.

Radovi na izgradnji sportske dvorane u dvorištu osnovne škole Dinka Šimunovića u Hrvacama počeli su u rujnu prošle godine. Radi se o dvodjelnoj sportskoj dvorani dimenzija 30 puta 22 metra s oko 250 mjesta za gledatelje.

Ugovorena vrijednost izgradnje je 8,7 milijuna kuna u čemu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU participira sa 78 posto, a Općina Hrvace sa 22 posto. Prije nešto manje od dva mjeseca protekao je rok u kojemu je izvođač radova bio dužan završiti s izgradnjom.

Umjesto završenih radova Feniks je obavio tek oko 17 posto ugovorenog posla. Radove su, zapravo, obavili Feniksovi uglavnom lokalni kooperanti koji su, čini se, ostali kratkih rukava jer je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova platilo Feniksu koji nije isplatio kooperante.

Javni natječaj i izbor Feniksa kao izvođača provelo je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. O toj tvrtki mi u Hrvacama nismo baš ništa znali, ali smo od samog početka vidjeli da posao ide loše.

Upozoravali smo na problem, a kada su se i u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova uvjerili koliko odabrani izvođač loše radi odlučili su s Feniksom raskinuti ugovor s čime smo se mi kao suinvestitor suglasili - kaže Dinko Bošnjak, načelnik Hrvaca.

Feniks je - nastavlja Bošnjak - izveo nekih 17 posto radova. Sada je potrebno napraviti razlikovni troškovnik i ponovno sukladno Zakonu o javnoj nabavi provesti natječaj za izbor novog izvođača radova.

U razgovoru s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova tražio sam da općina Hrvace bude operativni nositelj investicije, odnosno da mi raspišemo natječaj i izaberemo izvođača kojega ćemo moći svakodnevno kontrolirati jer nam se radovi odvijaju pred vratima - kaže Bošnjak.

Toni Paštar
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:12