StoryEditorOCM

Tenori, basevi i soprani pjevali za udrugu Brački pupoljci

29. svibnja 2016. - 01:09
koncert_bolopen6-280516

Đir po rivi Bola na Braču nudio je red Lige prvaka, red nerealiziranih gitarista koji su svi bolji od Santane, ali su se igrom slučaja zatekli baš na Bolu, a onda na glavnom trgu - red opere. Kao na tulumu kad pijete vino, a onda "presječete" nekom žesticom, tako je bilo i ovdje. U nizu uobičajenih, pomalo dosadnih zvukova isticali su se basovi, tenori, soprani...

A sve k tome još humanitarno, skupljala su se, naime, sredstva za udrugu Brački pupoljci koja skrbi o djeci s posebnim potrebama otoka Brača.

Bio je to glazbeni uvod u veliki teniski spektakl, ženski turnir Bol Open koji će se u Bolu odvijati tijekom idućeg tjedna. U publici je bio direktor Feliks Lukas u društvo predsjednika Hrvatskog teniskog saveza Franje Lukovića.

Dirigirao je Hari Zlodre, a pjevali su studenti glazbene akademije iz Splita te pjevači iz  HNK-a  u Splitu. Svirao je komorni sastav (violina Barbara Udovičić, flauta Lucija Butina, el.piano Antonija Šoša), a glasove su "dali" sopranistice Đina Vučković, Branka Pleština Stanić, Neda Aleksić, mezzosopranistice Bjanka Ivas i Maja Andrijolić, tenor Vjekoslav Kaštelančić i Joško Tranfić (bas).

Eto, u subotu uvečer tenori, basevi i soprani, a u nedjelju kreću bekhendi, forhendi, asovi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:43