StoryEditorOCM
Dalmacijavremenska prognoza

Iskoristite toplo i sunčano vrijeme, od sutra nas očekuje pad temperatura s kišom, burom i pljuskovima

Piše PSD
3. travnja 2017. - 10:19

I u ponedjeljak će još temperatura zraka biti znatno viša od prosječne za doba godine, uz većinom suho i barem djelomice sunčano vrijeme.

Od utorka do četvrtka nas očekuje svježije i promjenljivije, uz povremenu kišu, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na Jadranu, a od petka ponovno stabilnije i toplije.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će zapadni i jugozapadni vjetar, a na otvorenome sjeverozapadni. Uz promjenljivu naoblaku moguća je sporadična kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Temperatura zraka danju će uglavnom biti od 17 do 21 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, gdje će biti još oblačnije nego u sjevernijim krajevima, uz povremenu mjestimičnu kišu, a mogući su i neverini. Nakon ujutro još juga, zapuhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Idućih dana će na kopnu biti promjenljivo, povremeno i pretežno oblačno, ponegdje s kišom, mjestimice i grmljavinom. Uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar temperatura zraka bit će u padu. 

Na Jadranu nas očekuje promjenljivo i svježije, ponegdje s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura, koje u četvrtak može biti i drugdje na obali, piše HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:31