StoryEditorOCM
Dalmacijaneprohodni teren

'Nismo stigli ni napuniti cisterne': dva požara buknula kod Selaca na Braču, vatra došla nadomak kuća!

10. srpnja 2017. - 19:13
cavtat_pozar_na_mecajcu3-290516.JPG

Žiteljima Selaca na otoku Braču u ponedjeljak su zaprijetila dva požara, prvi je krenuo na samom rubu mjesta, na terenu pokrivenom makijom, nedaleko od prvih kuća i uspješno je lokaliziran u 14 sati.

No već 15 minuta nakon toga vatrogasci su zaprimili dojavu o novom požaru, stotinjak metara dalje, koji je buknuo u gustoj borovoj šumi, zapadno od naselja. Požar je zahvatio neprohodni teren i zbog jakog vjetra širi se velikom brzinom prema Novom selu, zbog čega su u pomoć pozvani svi raspoloživi brački vatrogasci.

- Nismo stigli ni napuniti cisterne, a već je snažno gorilo na novoj lokaciji. Na terenu trenutno imamo 40 vatrogasaca, 11 vozila, a zbog jačine požara u pomoć smo hitno zatražili dolazak jednog kanadera. Zbog sigurnosti gašenja požara isključena je električna energija za naselje Selca, a policija je također zatvorila lokalnu cestu prema Selcima, Povljima i Novom Selu. Indikativno je kako je novi požar buknuo nedugo nakon gašenja prvog, pa smatramo da se radi o namjerom paljenju – kaže Štambuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 18:04