StoryEditorOCM
Dalmacijakao da je Božić

Pola Dalmacije u Muću: svi su došli vidjeti i čuti don Marina, župnika kojeg je nadbiskup premjestio unatoč suzama i protivljenju vjernika

27. kolovoza 2017. - 19:32

- Vidi koliko ljudi, ka' da je Božić - komentirali su u nedjelju vjernici ulazeći u crkvu Male Gospe u Muću Donjem. Klupe su bile popunjene do posljednjeg mjesta, na kor se više nije moglo pristupiti... 

Bili smo na oproštajnoj misi don Marina Marčića: crkva je odzvanjala jecajima, ogorčeni vjernici su u suzama ispratili svog voljenog župnika, a neki noćima ne spavaju

Pobuna vjernika u Vrgorcu: Nadbiskup Barišić nam čupa dušu! Obećao je da neće micati našeg don Marina, a onda je to ipak učinio... Zašto je lagao i ostavio župljane u suzama?!

Ne daju svoga svećenika: na molbu don Marina otkazan prosvjed pred Nadbiskupijom

Šok, nevjerica i suze među vjernicima: Ne damo našeg don Marina, zbog njega su danas crkve pune, čak su i najrigidniji pobornici partije popustili pred njim!

Svi su došli vidjeti i čuti novog župnika, onoga za kojim njegovi bivši župljani tuguju i plaču, radi kojeg pišu protestna pisma nadbiskupu, pa čak i najavljuju kako će o odlasku svog dobrog pastira izvijestiti Papa Franju. 

Svećeniku je ime don Marin Marčić, a u Muć Donji premješten je odlukom msgr. Marina Barišića nakon dugih 26 godina službe u vrgoračkom kraju, preciznije župi Stilja - Prapatnica - Orah.

Da se Vrgorčani teško mire s takvim razvojem događaja, posvjedočili su i jučer masovnim dolaskom na prvu don Marinovu misu u novoj župi. 

Zakupili su jedan autobus kojim je pristiglo njijh sedamdesetak, a još pedesetak ih je došlo automobilima.

CIJELU REPORTAŽU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD PONEDJELJKA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:49