StoryEditorOCM
Dalmacija'BECAUSE I GOT HIGH...'

Šef sinjske Hvidre uhvaćen kako u polju uzgaja marihuanu: ovo je kontroverzni Pajo, čovjek koji je prijetio Mesiću i Račanu, kidao vijence antifašistima, mlatio po glavi Ževrnju...

31. kolovoza 2017. - 14:07

– Dobar dan, želite li nam komentirati probleme koje ste imali prije koji dan s policijom vezano uz probleme s uzgojem određenih ilegalnih biljaka? – upitali smo jučer 46-godišnjeg Dražena Pavlovića, zvanog Pajo.

Od dugogodišnjeg prvog čovjeka sinjske Hvidre željeli smo čuti što kaže na informaciju da je prije dva dana bio uhićen i kriminalistički obrađen zbog marihuane.

– Neman ti ja ništa s tim, nemam što izjaviti, aj bog! – nevoljko je odgovorio Pavlović.

Kako smo doznali, on je 28. kolovoza u poslijepodnevnim satima zatečen dok se, kako nam je potvrđeno iz splitske policije na naš upit, udaljavao s "otvorenog ograđenog prostora" u Sinju, odnosno svojeg zemljišta na kojem je bilo zasađeno 12 biljaka marihuane. Biljke su narasle do visine od 80 do 280 centimetara, a nakon dovršene kriminalističke obrade, policija je protiv Pavlovića nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog "neovlaštene proizvodnje i prometa drogama", za što je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Pavlovića policija nije privela, nego je prijava poslana redovnim putem.

Incidentna osoba

Dugovječni šef Hvidre Sinj dosta se puta pojavljivao u medijima, i to uglavnom kad se pisalo o incidentima u kojima je sudjelovao. Tako je još 2003. godine bio predmet zanimanja Državnog odvjetništva nakon što je na konferenciji za novinare posvećenoj najavi blokade cesta zbog osuđujućih presuda generalu Mirku Norcu i gospićkoj skupini doslovno kazao: "Imam poruku za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale – da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer je to jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili." No, poslije se "posuo pepelom" te je, kako su prenijeli mediji, kazao: "Tvrdim da je moja izjava krivo i zlonamjerno interpretirana. Meni ni na kraj pameti nije bilo prijetiti smrću, pa se zbog toga ispričavam svima koji su moju izjavu shvatili kao prijetnju."

Šest godina poslije bivši predsjednik Stjepan Mesić opet je bio na udaru sinjske Hvidre predvođene Pavlovićem. Tada su mu, dok je otkrivao obnovljenu ploču sinjskom partizanu i logorašu Anti Bakotiću Baki, dovikivali: "Naš će ti sud suditi za tri mjeseca!"

No, sve je to pomalo palo u zaborav i Pavlović nije bio medijski eksponiran sve do 300. sinjske alke u kolovozu 2015. godine, kad je osvanuo na svim naslovnicama nakon što je u svečanoj loži tadašnjeg splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju izudarao smotuljkom biltena za posjetitelje, govoreći mu: "Jesam ti lijepo reko da ću te udrit."

"Jesam, uzeo sam bilten i udario ga po glavi. I to uz sve ono osiguranje koje je bilo u loži! Nije reagirao. Ma da se digao, bacio bih ga dolje konjima! To je bio moj način demokratskog izražavanja kritike protiv njegovog lošeg kadroviranja u Županiji", rekao je tada Pavlović u izjavi novinarima.

Posljednji Pavlovićevi zabilježeni incidenti datiraju iz sredine prošle godine, kada je na proslavi Dana branitelja Cetinske krajine uklonio vijenac i svijeću koje su položili antifašisti pred spomenikom palim braniteljima te je potom navodno zaprijetio predsjedniku sinjskih antifašista Stipi Samardžiću, kazavši mu da će "ići ispod asfalta kada ga (vijenac) bude idući put donio na spomenik braniteljima".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:27