StoryEditorOCM
Dalmacijamaštoviti kostimi

Otokom zavladale ratnice iz virtualne stvarnosti! Ova hvarska ekipa mjesecima se pripremala za maškare, rezultat je spektakularan, a evo što ih je nadahnulo...

Piše PSD
13. veljače 2018. - 18:44
28109096_10156113534011263_768209900_n

Hvarom su zavladale ratnice iz virtualne stvarnosti, a u ovu našu stvarnost pretočile su ih vrijedne otočanke. Kako nam je otkrila vesela ekipa prijateljica, 'sve "žene/majke/kraljice" različitih zanimanja, dobi i interesa koje se svake godine skupe i aktivno podupiru Hvarski karneval', živopisne kostime izradile su same, a nadahnuli su ih likovi iz video igara.

Cilj im je bio nadmašiti maske od prošle godine i pri tom se dobro zabaviti, a sudeći po fotografijama u tome su uspjele. A evo kako su nastale njihove maštovite kreacije.

- Od ideje do realizacije prošla su dva-tri mjeseca, uz zadnjih 20-tak dana intenzivog rada (hvala svim muževima na razumijevanju i strpljenju). Korišteni materijali su uglavnom EVA guma (prostirke za vježbaje), Stirodur i uz kaširanje, brušenje (hvala Tonetu), lijepljenje, puno akrilne boje, sprejeva, strpljenja i smijeha i druženja nastale su maske.

Ideja za masku ratice iz virtualne stvarnosti potaknuta je igricama (legue of legends, Dota, Diablo, Aion...) koje su sastavni dio odrastanja naše djece, a nekako smo pomislile da je sazrelo vrijeme da ratnice preuzmu vlast - objasnile su Darija, Nataša, Đurđa, Marijana, Suzi, Sandra, Ivana, Eva i Iva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:33