StoryEditorOCM
Dalmacijajednoglasno protiv

Imotski HDZ-ovci javno se suprotstavili Plenkoviću: Protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije, to je u suprotnosti sa statutom naše stranke

Piše PSD
9. travnja 2018. - 13:01
kukavica_budalic7-240517.JPG

Gradski odbor HDZ-a Imotski oglasio se javnim priopćenjem u kojem iskazuje protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru. 

U priopćenju za javnost navode, između ostalog, da se aktivno zalažu za borbu protiv svih vrsta nasilja,  pogotovo nasilja nad ženama i obitelji, no ističu i da je uvođenje rodne ideologije u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom HDZ-a i birača te stranke.

Priopćenje koje u ime HDZ-a Imotski potpisuje predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Budalić, inače gradonačelnik Imotskog, prenosimo u cijelosti:

“Na sastanku GO HDZ-a Imotski održanog 03. travnja 2018. godine donesena je jednoglasna odluka. Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine, se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji.

Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a:

“HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.”

Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera  protivimo se  ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.'
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:16