StoryEditorOCM
Dalmacijastiže nova 'epizoda'

Nakon jake bure i pada temperatura: Dalmaciju očekuje ljepše vrijeme, ali neće dugo potrajati

Piše PSD
25. rujna 2018. - 09:56

Na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije u utorak će biti pretežno sunčano i vjetrovito, uz jaku i olujnu buru, s kojom će more biti umjereno valovito i valovito, na otvorenom i jače valovito, te hladnije nego prošlih dana.

Jutarnja temperatura zraka će se kretati od 7 °C u unutrašnjosti do 15 °C na otocima, a najviša dnevna između 17 i 22 °C.

Prvu polovinu tjedna na Jadranu će svakako obilježiti jaka i olujna bura. Pretežno sunčano bit će do petka, ponegdje i za vikend, a uz slabljenje bure od četvrtka će biti i toplije.

Za vikend će vjerojatno ponovno biti promjenljivije, mjestimice i uz malo kiše, uglavnom u nedjelju u Dalmaciji, a sve je izglednija i nova epizoda bure s kojom će se temperatura ponovno malo sniziti, i zraka i mora, piše HRT.

HAK: jaki vjetar ometa promet

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, a samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) i dionica državne ceste DC54 Maslenica - Zaton Obrovački, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Od 05:50 autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sav promet, a na dijelu između čvorova Maslenica i Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, Bosiljeva i Gornje Ploče, A2 Zagreb-Macelj između Zaboka i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Velike Kopanice, A6 Rijeka-Zagreb između mosta Kamačnik i tunela Rožman Brdo. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Danas 25.09.2018.god. u vremenu od 09:00 do 12:00 sati te u četvrtak, 27.09.2018. od 18:00 do 02:00 sata most „Kopno - otok Čiovo“ bit će zatvoren za sav promet. Obilazak je državnim cestama DC126 i DC315 preko „Starog mosta“.

U prekidu su trajektne linije Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ te katamaranske linije Split-Hvar-Korčula, Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Milna-Rogač-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka.

Hina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:20