StoryEditorOCM
Dalmacijaod zmijavaca do jelse

Iako je zagazila u deveto desetljeće baka Mara prevalila je velik put da stigne na krštenje dvadesetog praunuka

6. listopada 2018. - 20:54

Iako je već zakoračila u deveto desetljeće života, baka Mara Gudelj nije se dvoumila, potegla je iz Zmijavaca na otok Hvar da bi proslavila krštenje svog dvadesetog praunuka Giovannija.

Ni velike godine ni bol u nogama nisu je omeli da sa sinom Nediljkom te nevjestama Ankicom i Nadom prevali taj put te prisustvuje samom činu krštenja u jelšanskoj župnoj crkvi Uznesenja Marijina na nebo, a kasnije i svečanom ručku u obližnjem Vrisniku, gdje se okupilo gotovo 40 uzvanika.

U braku s pokojnim suprugom Mirkom imala je sedmero djece, od kojih su dobili čak 25 unuka, a brojna obitelj diči se uzornim zajedništvom i brigom o staroj baki. U Jelsi su je dočekali drugi sin Željko sa suprugom Snježanom i brojna rodbina, kao da se zatekla negdje u blizini Imotskoga. S puno pažnje prihvatili su je unuk Hrvoje i njegova supruga Isabella, dakle mladi par koji je u ovoj prigodi krstio svoga jedinca. A nakon što se sa svima njima dobro izgrlila i izljubila, bila je spremna izreći nekoliko rečenica i za Slobodnu Dalmaciju.

- Ja sam se zapravo rodila u obližnjim Runovićima, a gotovo cijelu vječnost živim u Zmijavcima. Tu sam se udala za svoga supruga, podizala djecu i brinula o njima dok je on bio na privremenom radu u Njemačkoj. Nemojte misliti da mi je bilo lako samoj brinuti se o toliko djece, ali Bogu hvala, sad su to sve obiteljski ljudi i ja sam presretna što iza mene ostaje brojna obitelj, puno nasljednika i nekako su mi ovakva slavlja baš draga, ona su kruna cijeloga mog života - kazala je baka Mara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:46