StoryEditorOCM
Dalmacijateška neugoda

Je li konačno riješen nesnosan smrad na glavnoj gradskoj plaži? Turistički biser Dalmacije danima trpio fekalije u moru, uzrok problema zatrpani potok

Piše Ivona Ćirak/Makarska kronika
3. ožujka 2019. - 10:06

Neugodni miris na glavnoj gradskoj plaži u Makarskoj, a koji se osjećao danima, prošlog je četvrtka napokon riješen.

Prije svega, kako doznajemo od komunalnih redara, trebalo je otkriti što se uopće dogodilo i odakle dolazi "aroma" kanalizacije, a trag je djelatnike Vodovoda doveo do križanja Ulice Molizanskih Hrvata i Kipara Meštrovića, i to uz pomoć nadzornih kamera.

Neugodni se pak miris se pojavio upravo na lokaciji zbog koje se prije dvije godine Makarska našla u žiži javnosti, naime, nacionalni su portali pisali kako je u Makarskoj pukla kanalizacijska cijev i kako se naši gosti kupaju u - fekalijama. Podsjetit ćemo da je ista priča demantirana, no javno je rečeno kako je problem smrada i fekalija nastajao zbog potoka koji bi katkad donio "neželjeni sadržaj".

Po svoj prilici uslijed činjenice da se pojedini građani ilegalno priključuju na kanalizaciju. Radi se, naime, o potoku Vrba koji prije svega služi za odvod oborinskih voda i koji se proteže od Biokova kroz Batiniće gdje ima otvoreno korito, prema ulicama Kipara Meštrovića i Ruđera Boškovića gdje je izveden kao zatvoreno korito i naposljetku se izljeva u more.

Kako doznajemo od tehničkog direktora Vodovoda Joze Markića, potok je bio zatrpan te je proradio i razbio cijevi. Nusproizvod su bile fekalije i nesnosni smrad, ali Markić ističe kako je problem riješen te kako će se uskoro nakon sanacije cijevi asfaltirati cesta.

Prema nekim informacijama potok je zatrpan zbog činjenice da je građevinski poduzetnik ispirao pumpu od betona te je sadržaj završio u potoku, no službeno nam ovo nitko nije potvrdio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:56