StoryEditorOCM
Dalmacijašto se dogodilo?!

Stručnjaci ne vjeruju da je putnik s jedrenjaka kod Hvara preminuo zbog pokvarenih školjki: Reakcija organizma je bila suviše burna da bi se radilo o trovanju hranom

Piše I. M., S. J. T.
13. kolovoza 2019. - 17:10
hitna_pomoc20-300117-1 (1).JPG

Nakon što su seu javnosti  pojavile informacije kako je muškarac na brodu kod Hvara preminuo od trovanja školjkama koje je, navodno, konzumirao u jednom hvarskom restoranu, dr. Ante Srzić, specijalist s Klinike za infektologiju KBC-a Split, kaže kako treba pričekati završetak detaljnih medicinskih pretraga kao i obdukciju preminulog Talijana kako bi se utvrdio točan uzrok trovanja.

- Reakcija organizma je bila suviše burna da bi se radilo o trovanju hranom - kazao nam je liječnik.

I poznati infektolog iz Dalmacije, koji nam nije želio opširnije komentirati ovaj slučaj jer nije dovoljno upoznat sa situacijom, u neslužbenom razgovoru izrazio je sumnju da je osoba od trovanja hranom mogla preminuti u tako brzom roku.

Novi detalji drame na brodu: do dolaska Hitne muškarac je već preminuo, helikopter dvoje djece u teškom stanju i dvoje odraslih prevezao u Split; Sumnja se na trovanje školjkama, inspektori su već na terenu

Na brodu kod Hvara pronađen mrtav muškarac, četiri osobe zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu; Otrovali se školjkama u restoranu?

Podsjetimo, danas oko 10.10 sati PU Splitsko-dalmatinska je dobila poziv iz Hvara da je kapetan jedrenjaka, koji plovi pod hrvatskom zastavom, najavio uplovljavanje u luku jer je na brodu preminuo jedan muškarac.

Liječnički tim HMP iz Hvara propmptno je izašao u susret brodu i potom utvrdio da je čovjek preminuo prije njihovog izlaska na intervenciju, međutim, dvoje djece je pod sumnjom trovanja hranom u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijaterije u splitskoj bolnici, nakon čega se helikopter vratio po još dvoje odraslih koji su se također loše osijećali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:46