StoryEditorOCM
DalmacijaGASI SVE!

Malo tko je očekivao tako radikalnu kritiku Tarantinova filma: Sanitarna inspekcija zatvorila Ljetno kino u Supetru zbog zdravstvenih razloga?!; Da su bar i inače tako revni...

4. rujna 2019. - 00:00

Državni inspektorat zatvorio je Ljetno kino u Supetru. Istina, novim Tarantinovim filmom publika od početka nije bila pretjerano oduševljena, ali malo tko je mogao naslutiti radikalnu kritiku Sanitarne inspekcije.

Organizatori iz Udruge "Kino Mediteran" osvrtali su se začuđeni s jaknom preko ruke dok su im državni službenici objašnjavali da iz zdravstvenih razloga imaju odmah ištekati elektriku. Kino se zatvara, rekli su, zbog buke.

U prosjeku je dnevno prikazivan bio tek jedan film. Voditeljima kina preostalo je otkazati projekcije najavljene na internetskoj stranici i u kalendarima Turističke zajednice i Grada Supetra.

Na Facebook stranici "Kina Mediteran" objasnili su Bračanima zašto opet moraju u Split po filmove.

– Dragi naši posjetitelji, večeras u 21 sat bit će posljednja projekcija ove sezone u vašem i našem kinu. Odlukom Sanitarne inspekcije, od 2. rujna kino se mora zatvoriti zbog prevelike buke, a takvu odluku nismo očekivali, već smo se nadali raditi do kraja "Supetarsko lito" i prikazati vam filmove koje smo i najavili na našim stranicama.

S partnerima iz Grada nastavit ćemo raditi na rješavanju problema i nadamo se biti s vama što prije i u zimskim mjesecima – poručili su iz Udruge i zahvalili posjetiteljima na dolasku.

Imaju i kome. Ovog je ljeta posjećenost oborila sve rekorde.

Očekivano, vijest o otkazivanju projekcija naišla je na neodobravanje, pa se tako u komentarima pod objavom spominje da je ta odluka zbilja smiješna jer je "muzika iz obližnjeg burger bara nekidan nadjačala Tarantina!".

Državni inspektorat mogao nam je samo potvrditi da su zaista zatvorili kino zbog zvučne podloge.

– Udruzi koja djelatnost (filmske projekcije) obavlja u Ljetnom kinu u Supetru naredilo se mjerenje buke i poduzimanje mjera za zaštitu od buke. Udruga je izvršila mjerenje buke putem ovlaštene pravne osobe, u čijem zaključku stoji da razine buke koje nastaju prilikom filmskih projekcija prelaze dopuštene razine. Zbog zaštite javno zdravstvenog interesa temeljem Zakona o zaštiti od buke i Zakona o državnom inspektoratu, 2. rujna doneseno je rješenje kojim se Udruzi zabranjuje obavljanje djelatnosti dok ne poduzmu mjere zaštite – poručuju iz DIRH-a.

Ukratko, izbirljivi inspektori sasvim sigurno bi, kako vidite, dopustili i s oduševljenjem dočekali prikazivanje Ingramova "Četiri jahača apokalipse", "Oklopnjaču Potemkin" ili filmove gdje je Charlie Chaplin u glavnoj ulozi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:53