Dalmacija Split

SAMO POZITIVA

Mladi Splićani okupljeni u uglednu organizaciju s više od 200.000 članova: Mi mijenjamo svijet, pridružite nam se!

SAMO POZITIVA

Mladi Splićani već danas mogu postati članovi svjetske mreže mladih i ambicioznih pojedinaca okupljenih u međunarodnoj organizaciji JCI, koja okuplja više od 200.000 članova u više od 120 zemalja, s ciljem širenja ideje aktivnoga građanstva.

Naime, od 2014. u našem gradu djeluje Međunarodna komora mladih Split, skraćeno nazvana "JCI Split", koja okuplja volontere koji se povezuju kako bi utjecali na promjene u svojoj zajednici. Odlično surađuju i s komorama u Rijeci i Zagrebu, redovito se druže na nekoliko godišnjih sastanaka, međusobno se pomažu i dogovaraju ciljeve budućih nacionalnih projekata.

Inspirativan razgovor vodili smo sa suosnivačima splitskog JCI-ja: Marijanom Kegljem, aktualnim nacionalnim predsjednikom JCI-ja Hrvatska, i potpredsjednikom Tonijem Bobanom, te Ivanom Šimić, predsjednicom gradske komore, sve redom poslovno ostvarenim mladim ljudima.

– "JCI Split" je od svog osnutka realizirao niz društvenih, edukativnih, humanitarnih i ekoloških projekata fokusiranih na potrebe mladih na području našega grada, a svi su neprofitabilni, zabavni i društveno osviješteni. Neki primjeri su konferencija o zdravom življenju "LevelUP", na kojoj su gostovali Anita Šupe i Denis Urošević Beroš, poslovne konferencije s naglaskom na ulogu mladih, networking druženja sa zanimljivim radionicama te humanitarne akcije. U budućnosti želimo nastaviti s dobrim radom i pojačati naše djelovanje – istaknuo je Boban, ponosan na to što su njihovi članovi ambiciozni mladi profesionalci koji vremena pronađu i za volontiranje, dodatno usavršavanje i nova poznanstva.

– Naši su članovi arhitekti, novinari, ekonomisti, pravnici, inženjeri, pa i stomatolozi. Odlično je vidjeti kako svi imamo različite poglede kada je u pitanju realizacija nekog projekta. Takva struktura nam pomaže da budemo što kreativniji i inovativniji u našem djelovanju – kazala nam je predsjednica Šimić, ističući da su otvoreni za sva zanimanja i profesije.

Riječ je o utjecajnoj svjetskoj organizaciji, naglasio je nacionalni predsjednik Marijan Kegalj, upućujući nas na podatak da su bivši članovi JCI-ja, primjerice, George Bush stariji, Bill Clinton i John F. Kennedy, redom bivši američki predsjednici, ili Kofi Annan, nekadašnji UN-ov glavni tajnik.

– Tijekom cijele godine članovi mogu sudjelovati na internacionalnim događajima. Uskoro su na redu konferencije u Bukureštu i Baselu, a krajem godine Svjetski kongres u Amsterdamu. Zamislite okupljanje 4000 mladih poslovnih i društveno aktivnih ljudi s ciljem edukacije i promicanja pozitivnih promjena u društvu, prožeto predavanjima, radionicama, zabavom i netwoorking susretima – istaknuo je Kegalj, objasnivši da upravo tako izgledaju najveća svjetska okupljanja JCI članova.


Prijem u 'Cornaru'

"JCI Split" želi nove članove u svojim redovima, a preduvjet za to je da ste motivirani i proaktivni, željni kvalitetnog druženja, da ste prepoznali vrijednosti koje ta udruga promiče i da imate više od 18 i manje od 40 godina. Upoznati se s članovima i radom te udruge možete već danas na "Open dayu" koji se održava u hotelu "Cornaro", s početkom u 18.30.


KLJUČNE BROJKE

200.000
članova u 120 država širom svijeta okuplja Međunarodna komora mladih (JCI)

2014.
godine utemeljena je JCI-jeva organizacija pod Marjanom i promiče aktivnosti u zajednici

 

Naslovnica Split