Dalmacija Split

dobro je sve..

Pasje babine su novi hit u Splitu: Šokiralo me kad sam dobila pozivnicu za pseći rođendan, a tek kad sam ušla u kuću vlasnika...

dobro je sve..

Šta mu donit na babine? Vriću Pedigreea ili možda uzicu s mašnicama? Dileme su koje muče neke naše sugrađane pozvane na "pseće babine", novi običaj koji je, kako doznajemo, u posljednje vrijeme sve više prisutan među vlasnicima pasa u našem gradu.

– Šokiralo me je kad sam dobila pozivnicu za pseće babine, a potom i za pseći rođendan. Obožavam životinje, ali ovo je stvarno pomalo bizarno – kazala nam je naša čitateljica (podaci poznati redakciji) koja je prije mjesec dana dobila pozivnicu za proslavu pridošlice tek okoćenog psa.

Ispričala nam je kako izgleda ta vrsta zabave, koja se uglavnom organizira u domovima vlasnika.

– Isto kao kad se priređuje proslava za novorođeno dijete. Sve je puno balona, hrane za životinje, igračaka, poklona, ljubimaca. Uzvanici odjenu svoje mezimce u jaknice i haljinice predviđene za životinje. Pušu su svjećice, a na "babine" se donosi uglavnom hrana ili odjeća – iznenađena je bila uzvanica, koja nam je potvrdila da joj to nije bio jedini takav poziv.
Kako doznajemo iz razgovora s nekim vlasnicima pasa, u posljednje vrijeme sve češće dobivaju pozivnice za takve prigode koje ih, usprkos njihovoj velikoj ljubavi prema životinjama, poprilično zbunjuju i zgražavaju. Isto tako, ljubimce često poistovjećuju s djetetom, pa im nadijevaju imena Tea, Petra, Ana, što i nije baš primjereno, smatraju.

– Ipak se nisam odazvala pozivu na zabavu jer nisam imala vremena, a ruku na srce, to mi i nije baš normalno. Imam i ja psa i mačku, koje neizmjerno volim i pazim ih, ali im ne priređujem ni rođendane ni babine. Što je previše, previše je – kazala nam je naša sugrađanka Lea, te dodala kako poznaje nekoliko vlasnica koje odbijaju rađati da ne bi zapostavile svojeg ljubimca.

– Ne želim ulaziti u ničiju intimu, ali to mi je pomalo tužno. Još se i naljute na mene kad ih upitam kako mogu razmišljati na taj način – dodala je.

– Na proslavama je sve na nivou – od dekoracija do hrane. Samo još nedostaju tamburaši i muzika uživo – našalio se Ivan, stanar Tolstojeve ulice, koji je nedavno prisustvovao babinama dvomjesečnog zlatnog retrivera, zaključivši da je i ovaj neobičan trend očigledno Amerika donijela u naša susjedstva.

Naslovnica Split