StoryEditorOCM
Dalmacijaveliki projekt

Splitski KBC dobiva Objedinjeni hitni bolnički prijem vrijedan 80 milijuna kuna, bit će prvi takve vrste u Hrvatskoj

Piše H
9. svibnja 2018. - 15:24
projekt_hitna2-090518

Splitski Klinički bolnički centar (KBC) bi kroz sljedeće četiri godine trebao dobiti Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) vrijedan 80 milijuna kuna, a specifičan će biti po tome što će se u sklopu njega nalaziti i Zavod za hitnu medicinu, prvi takve vrste u Hrvatskoj, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u KBC-u Split.

Kako je pojasnio ravnatelj bolnice Ivo Jurić, za gradnju OHBP-a su iz EU fondova osigurali 31 milijun kuna, što moraju potrošiti u roku dvije godine, Splitsko-dalmatinska županija im je dala deset milijuna kuna, dok će Vlada dati preostalih 39 milijuna kuna, kao što je odlučeno na nedavnoj sjednici u Splitu. 

"Već imamo 14 specijalizanata koji će raditi na OHBP-u, a raspisali smo natječaj za još četvero. Za dva mjeseca trebali bi biti gotovi Dnevna bolnica i laboratorij za pripremu citostatika na Onkologiji, potom će se nakon devet godina u bivšem rodilištu urediti stacionar sa četiri operacijske dvorane, završit će se Dnevna bolnica u Zagvozdu, te energetski obnoviti Klinika za plućne bolesti", izjavio je Jurić dodavši da rade i na projektu transplantacije matičnih stanica.

Osim tog velikog projekta Jurić je izvijestio kako su nakon 22 godine parničenja s Gradom Splitom napokon riješili pitanje 55.000 četvornih metara bolničkog zemljišta vrijednog 293 milijuna kuna, te da će riješiti i problem pristupne ceste kod novog rodilišta, u čijoj će se blizini nalaziti nova zgrada OHBP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:17