StoryEditorOCM
Dalmacijavrijedan projekt sve bliže realizaciji

Trogir: Čiovski most dobio lokacijsku dozvolu

Piše PSD.
26. veljače 2009. - 21:52

Konačno je stigla lokacijska dozvola za gradnju novog mosta kojim bi se otok Čiovo povezao s Trogirom, a na koji se čekalo gotovo pet godina, kazao je gradonačelnik Vedran Rožić.

- Uspjeh je to svih koji su radili na ovom značajnom projektu, jer Čiovski most, koji povezuje grad s otokom, već je više od dvadesetak godina usko grlo - rekao je Rožić.

- Uskoro će biti gotova i građevinska dozvola, a zatim se raspisuje javni natječaj za izvođača radova. Na lokalitet gdje će se graditi most stići će brod koji će obaviti Geomehaničko istraživanje podmorja, jer je most pomaknut nekoliko metara istočnije od dosad planiranog, što neće usporiti naše planove - rekli su iz Direkcije Hrvatskih cesta u Zagrebu investitori projekta.

Projektant mosta je Institut građevinarstva Hrvatske na čelu s dr. Jurom Radićem. Most je dugačak 523, a širok 12,5 metara. Osim dva vozna traka sa svake strane, predviđena je i pješačko-biciklistička staza široka 2,5 metara.

Na zahtjev lučkih vlasti, most će se otvarati po sredini zbog prolaska brodova. Rok za završetak gradnje je dvije godine, a ukupna investicija iznosi oko 150 milijuna kuna.

Novi most gradit će se oko 800 m istočno od stare trogirske gradske jezgre, a grad Trogir preuzeo je financiranje gradnje pristupnih cesta do mosta.

joško Brešan / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:53