StoryEditorOCM

Vrgorac: zgradu pošte žele prenamijeniti u mrtvačnicu

Piše PSD.
19. siječnja 2009. - 11:27

Na originalnu, pomalo neobičnu ideju došli su čelni ljudi MO Stilja. Naime, oni već neko vrijeme pokušavaju zgradu pošte prenamijeniti u mrtvačnicu.

Zgrada, koja je izgrađena za potrebe pošte 1997., zbog nerentabilnosti poslovanja nikada nije stavljena u funkciju, osim, što je u jednom njenom dijelu smještena telefonska centrala. Pošta je izgrađena na zemljištu MO Stilja, a u njenu izgradnju mještani su ugradili brojne sate dobrovoljnog rada. Sada, kada zbog ne održavanja i ne korištenja zgrada sustavno propada, mještani koji su je nesebično gradili, pokušavaju joj pronaći novu funkciju.

Kako selo nema vlastite mrtvačnice dosjetili su se prostore pošte koji propadaju prenamijeniti za potrebe mrtvačnice.

- Više puta pisali smo T-comu u Split i Zagreb ,te Hrvatskim poštama moleći ih da nam ustupe prostore pošte koji ovako samo propadaju, iako je u prostorijama smještena telefonska centrala, to ne bi predstavljalo problem, jer je centrala fizički odvojena od prostorija pošte i ima vlastiti ulaz, kaže Jurica Barać , predsjednik MO Stilja.

Mještani ističu kako bi rado vlastitim snagama i uz pomoć Grada Vrgorca uredili prostor koji trenutno prokišnjava, a vidljiva su oštećenja i na gips-tablama u unutrašnjosti. Nadaju se kako će njihove molbe HP i T-comu konačno naići na razumijevanje.

Mate Primorac / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 01:15