StoryEditorOCM
Zagoračestitamo

U Sinju održana dva natjecanja ljepote: u sjajnoj konkurenciji dvije su se djevojke ipak izdvojile i trijumfirale

Piše Sandra Barčot
13. kolovoza 2023. - 11:09

Uoči velikog blagdana Gospe Sinjske, nebeske zaštitnice Cetinskog kraja, "prštilo" je sve od ženske ljepote i na Sinjskom hipodromu. Naime, u sklopu trkališta, na prekrasnoj terasi caffe-bara Džokej održan je izbor ljepote.

I to izbor za "Lice godine Dalmacije 2023." i "Best model Dalmacije 2023."

A potonju lentu – najboljeg modela – zaslužila je najmlađa i najviša djevojka među kandidatkinjama iz cijele Dalmacije – od Knina do Dubrovnika!

Radi se o 17-godišnjakinji visokoj 182 centimetra - Elizabeti Kasun!

- Obitelj je iz Ploča, dalmatinske sam krvi no živim sa roditeljima u Varaždinu, učenica sam trećeg razreda Prve gimnazije Varaždin – uzbuđeno nam priopćava mlada Elizabeta, dok je primala čestitke za novi trijumf u svijetu ljepote i modelinga.

Zadnjih niti godinu dana ušla je na tu "pozornicu" revija, snimanja, ljepote, modela, pa je sve okrunila u lipnju mjesecu i lentom druge pratilje miss Varaždinske županije. Sada evo i njene pobjede:

- Vidjet ćemo što će biti na izboru za "Best model Hrvatske 2023." i "Lice godine Hrvatske 2023." u Splitu, u Bowling centru Split na izboru koji se održava 26. listopada. Sada s nestrpljenjem čekam taj novi izazov. Baš se radujem – rezimira Elizabeta, koja naravno zahvaljujući svojoj visini igra i košarku, ali i planinari, svira gitaru te pomaže svojim potrebitim sugrađanima volontiranjem.

Veselje također osvojenom lentom "zlatnog sjaja" nije krila ni Stobrečanka zanimljivog imena i prezimena Ivis Di Anzulović Jelavić, kojoj je pripao epitet "Lice godine Dalmacije 2023." i naravno ulaznica, viza za finalno nadmetanje ljepotica cijele države na jesen.

- Sve je me pomalo i iznenadilo jer sam prvi puta na nadmetanju ljepote. I odmah pobjeda - još ni sama svjesna ovog uspjeha zbori nam 20-godišnjakinja koja izučava za primalju, dala je ispite druge godine i raduje se budućem radu sa novorođenčadi te majkama rodiljama.

No prije će "morati" i na završno nadmetanje – ljepotica u organizaciji Royals models agencije te Don Mateo Media.

Kao i ostale "friške" vlasnice lenta sa sinjskog izbora.

Žiri u sastavu - Roko Puče, poznati chef kuhar, te Ante Alduk, vrhunski vozač automobilskih utrka, poduzetnik Antonio Bilić, Ivana Nenadić "Best model Hrvatske 2022.", Petar Vlašić "Best model Hrvatske 2022.", Dora Vukušić bivša manekenka i misica, kreatorica Olgica Pinky, poduzetnica Helena Šepčeg, kao i Lara Brekalo "Lice godine Hrvatska 2022.", te Damir Puhalović - koji nije imao nimalo lak zadatak, odlučio je slijedeće:

Prva pratilja "Best model Dalmacije 2023." je Filipa Klišanin 24-godišnja Splićanka, druga pratilja je 18-godišnja Vjera Lozina, a fotogeničnosti 21-godišnja Dina Baras, također dvije djevojke iz "najlipšeg grada na svitu".

Što se pak natjecanja za lentu "Lice godine Dalmacija 2023." tiče, prva pratilja je 20-godišnja Dubrovčanka Arma Kunić, druga pratilja je 18-godišnja Splićanka Anita Milun, dok je lenta za fotogeničnost pripala je 19-godišnjakinji iz Kaštel Lukšića Vanesi Mladar.

Djevojke su se mnogobrojnoj publici predstavili u pet izlaza na modnoj pisti - u večernjim haljinama kreatorice Olgice Pinky koja je svoju novu kolekciju inspiriranoj ljepotom Cetinske krajine, posvetila Sinjskom "šaptaču konja" Boži Majiću zvanom Zeko. Slijedilo je predstavljanje branda "Trend" Ivane Labrović, te kolekcija sunčanih naočala, uz nakit "Optike i zlatarne Vitić", kao i haljine Diva fashion by Matea Jakopina. Uz završnu reviju svečanih haljina Teralli by Vukušić, dviju sestara i samih ovjenčanih brojnim lentama ljepote, Lare i Dore.

A najviše pljeska pobrala je naravno, očekivano u kraju Alkara i Velike Gospe, haljina nazvana "Alkarica" kreacija njihove pokojne majke Branke Vukušić.

image

Ivis Di Anzulovic Jelavic i Elizabeta Kasun

Joško Šupić/Cropix
image

Ivis Di Anzulovic Jelavic i Elizabeta Kasun

Joško Šupić/Cropix
image

Elizabeta Kasun

Joško Šupić/Cropix
image

Ivis Di Anzulovic Jelavic.

Joško Šupić/Cropix
image

Pobjednice Best model, Elizabeta Kasun (plava haljina), te Dina Baras, Vjera Lozina i Filipa Klisanin.

Joško Šupić/Cropix
image

Pobjednice Lica godine, Ivis Di Anzulovic Jelavic (zlatna haljina), Vanesa Mladar, Anita Milun i Arma Kunic

Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image

Pobjednice Lica godine, Ivis Di Anzulovic (zlatna haljina), Vanesa Mladar, Anita Milun i Arma Kunic.

Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 08:24