Kultura Kultura

Kršćanska sadašnjost nakon 20 godina na Beogradskome sajmu knjiga

 / Dame i gospodo, dragi prijatelji, drage kolege pisci, poštovani čitaoci knjiga,
kad mi je ukazana ova velika čast, i kad sam prihvatio ovaj zadatak, postavio sam sebi pitanje: da li su, poslije ratova i masovnih grobnica, ostale bilo kakve književne iluzije? Da li još možemo vjerovati knjigama? Preživjeli smo olujna vremena i nisam baš siguran da li su ona sasvim za nama, kazao je na otvaranju 55. međunarodnog Beogradskog sajma knjiga, koji se održava od 25. do 31. listopada, Laslo Vegela, najznačajniji pisac suvremene mađarske i srpske književnosti.

Pored prezentacije izdavačke produkcije na sajmu će sudjelovati i preko 800 izdavača iz 19 zemalja, a ove godine je pripremljeno 48 programa u organizaciji Beogradskog sajma knjiga, 59 pratećih programa u specijalnim dvoranama za promociju, a na štandovima izdavača bit će 136 programa.

Zanimljivo je kako se Kršćanska sadašnjost, hrvatska katolička izdavačka kuća, nakon dvadeset godina ponovno vraća na taj sajam knjiga na kojem će izložiti svoja novija teološka i duhovna izdanja, a tijekom sajma predstavit će dva svoja izdanja, prenosi Informativna katolička agencija.
ika / s.h.
Naslovnica Kultura