Kultura Kultura

Ivo Pogorelić očarao prepuni "Lisinski" (FOTOGALERIJA)

Ivo Pogorelić napunio je u petak navečer Lisinski do posljednjeg mjesta, a nekoliko je desetaka njegovih poklonika, većinom studenata, ostalo pred ulazom.

U koncertnom ciklusu Crvena oktava Zagrebačke filharmonije ove će sezone svirati još čitav niz istaknutih solista, ali nema sumnje da je upravo zbog nastupa Ive Pogorelića taj ciklus najvećim dijelom prodan već u pretplati, a i ostatak ulaznica razgrabljen je čim je pušten u slobodnu prodaju, piše Jutarnji list.

Svi koji su u petak navečer ušli u dvoranu mogu se doista smatrati sretnicima, što su i pokazali dugotrajnim ovacijama upućenima Pogoreliću.

Svirajući Drugi koncert za klavir i orkestar u f-molu Frederica Chopina, naš je legendarni pijanist još jednom opravdao zvjezdanu reputaciju koju uživa u čitavom svijetu.

Filharmonijski orkestar je večer započeo Beethovenovom uvertirom Koriolan, a u drugom dijelu koncerta na rasporedu je bila Prva simfonija u c-molu Johannesa Brahmsa.

Međutim, nema sumnje da je većina posjetitelja u prvom redu na koncert došla zbog Ive Pogorelića i njegove u čitavom glazbenom svijetu jedinstvene interpretacije jedne od najpopularnijih Chopinovih skladbi.

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem inače svjetski uglednog violinista Shloma Mintza Pogoreliću je pružio vrlo decentnu, diskretnu, pažljivu i neometajuću pratnju.

Ovaj se koncert stoga može smatrati i vrhuncem obilježavanja Chopinove godine u Zagrebu.

foto: bernard čović / cropix
Naslovnica Kultura