Kultura Kultura

UMAS u humanitarnoj akciji

I mladi glumci nastupaju za Milu; svake večeri u 20 sati diplomanti će odigrati jednu svoju predstavu, a ulaznice neće imati fiksnu cijenu nego će gledatelji uplatiti koliko mogu

UMAS u humanitarnoj akciji

Splitska Umjetnička akademija pridružuje se akciji za pomoć liječenju dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od akutne leukemije, a na Children’s Hospital of Philadelphia će biti podvrgnuta eksperimentalnoj metodi liječenja koja stoji 2,8 milijuna dolara, što je potaknulo pravi val humanosti među hrvatskim građanima i organizacijama.


Tijekom ovog tjedna na sceni "A" Umjetničke akademije u Zagrebačkoj 3, svake večeri s početkom u 20 sati diplomanti će odigrati po jednu svoju predstavu, a ulaznice neće imati fiksnu cijenu nego će gledatelji uplatiti koliko mogu.


Tako će u utorak 2. travnja Franjo Đaković izvesti "Vodič kroz galaksiju za autostopere" autora Douglasa Adamsa, a nakon predstave studenti glazbe UMAS-a uz vodstvo prof. Gordana Tudora održat će koncert.

Pravi smisao umjetnosti

U srijedu je na programu predstava "Domaši", autorski projekt Anamarije Veselčić u koprodukciji UMAS-a i GKL.

U četvrtak su "Roko i Cicibela" na tekst Miljenka Smoje a igraju Katarina Romac i Ivan Baranović, dok je u petak "Profesore, dajte dva" Matka Elezovića. "Priče iz Vukovara" Siniše Glavaševića su u subotu, a riječ je o monodrami Pere Eranovića u koprodukciji UMAS-a i HNK.


Mladi splitski glumci, mnogi od njih već nagrađivani i afirmirani kazališni umjetnici i njihov profesor Milan Štrljić, pročelnik Odjela za kazališne umjetnosti, pozivaju sve ljubitelje kazališne umjetnosti i humane ljude da svojim dolaskom iskažu humanost i pripomognu u akciji pomoći obitelji Rončević suočenoj s teškom dijagnozom njihove kćeri Mile, kojoj je nužno skupo liječenje u inozemstvu.


- Pridružili smo se akciji pomoći s onim što imamo; znanjem i umjetnošću.

Želimo dati potporu maloj bolesnoj djevojčici, ali i svoj bolesnoj djeci kojoj je pomoć potrebna, kako bismo izrazili pravi smisao umjetnosti.

Naši diplomanti i njihove predstave već su prepoznati kod publike kao vrlo kvalitetni i stoga taj talent želimo usmjeriti za pravu stvar.

U Hrvatskoj je puno, čak i previše malih Mila kojima treba pomoći a mi ćemo se rado odazvati i svaku lipu koju prikupimo uplatiti za humanu akciju – objašnjava prof. Milan Štrljić.
 

Naslovnica Kultura