Kultura Kultura

Split 3 - ulice, kvartovi, stanovnici

Papandopulova će danas plesati po ritmu saksofona Papandopulo kvarteta, a Trstenik će čuti sve o grafitima sa svojih zidova

Split 3 - ulice, kvartovi, stanovnici

Manifestacija "Split 3 – ulice, kvartovi, stanovnici" danas, u 19 sati, po drugi put predstavlja glazbeni program Papandopulo kvarteta u Papandopulovoj ulici.


Kvartet čine: Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon), Tomislav Žužak (bariton saksofon).

Ako ne bude kiše, bit će to glazbena proslava i promocija urbanizma i arhitekture Splita 3.


Sutra, u četvrtak, 30. svibnja, s početkom u 18.30, akademski slikar Ivan Svaguša Svagi, majstor grafita te strip-crtač, održat će predavanje o grafitima na Splitu 3. Predavanje će se održati u prostorijama kotara Trstenik.


Ivan Svaguša Svagi (1982.) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti (smjer slikarstvo) u klasi profesorice Nine Ivančić. Iznimno je angažiran u humanitarnom i volonterskom radu te je 2014. dobio i nagradu Vijeća Europe za program prevencije zloporabe droga kroz strip-radionice.

Organizator je, urednik i voditelj brojnih tribina/promocija stripova i izložbi u Info zoni i drugdje.

Autor je i koautor nekolicine strip-albuma, osnivač je nezavisne izdavačke kuće "Bučni stripovi", kroz koju na multimedijski način prezentira stripove i glazbu.

Uz to, autor je mjesečne strip-kolumne "Građanski odgoj", te član udruge za umjetnost "Kvart". R.K.
 

 

Naslovnica Kultura