stdClass Object ( [id] => 1266767 [title] => Domingo, propala zvijezda koja nije napunila ‘Lisinski‘, sada za sobom povlači i direktora dvorane Dražena Siriščevića [alias] => domingo-propala-zvijezda-koja-nije-napunila-lisinski-sada-za-sobom-povlaci-i-direktora-dvorane-drazena-siriscevica [catid] => 287 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dakle, dogodilo se da proslavljeni, premda nekadašnji tenor, sada bariton, nije uspio ni napola napuniti koncertnu dvoranu koju s lakoćom pune i narodnjačke zvijezde Balkana.

Dogodilo se to još u studenome prošle godine, no odjek toga evidentnog neuspjeha s Placidom Domingom u ulozi dirigenta sada stiže na naplatu Draženu Siriščeviću, dugogodišnjem i uspješnom direktoru dvorane "Lisinski" u Zagrebu.

Uprava dvorane želi ga se riješiti, barem tako tvrde, zbog "netransparentnog dijeljenja ulaznica" za nastup Dominga, sugerirajući time da je besplatno dobivanje ulaznica za koncert koji treba prividno napuniti posve normalna stvar, ali da to mora biti obavljeno "transparentno", što god to značilo.

Budući da je od 1,1 milijun kuna, koliko se na ulaznicama planiralo utržiti, oko 600 tisuća kuna ostalo nenaplaćeno, jasno je da bi dvorana bez dovođenja besplatnih gledatelja bila – poluprazna. Time bi blamaža Placida Dominga bila i veća jer bi i on, danas 82-godišnjak, vrlo dobro mogao vidjeti da ga, barem kao dirigenta, ni u Hrvatskoj nitko ne želi gledati. Osim možda mukte...

Time je još jednom potvrđeno kako bi Placido Domingo trebao shvatiti da je njegovo vrijeme prošlo te, kao Jose Carreras, otići u mirovinu. Prošao je put od trnja do zvijezda, a sada neminovno ide natrag – upravo u trnje.

---

image

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

Neja Markičević/Cropix
---

Trnoviti kraj Domingove karijere mogao se zorno osjetiti još prošloga ljeta. U Veroni je, naime, nastupajući dvije večeri zaredom, prvo kao pjevač, a dan poslije kao dirigent, doživio ne samo zvižduke i nemilosrdan sud kritike, nego su ga, u znak bojkota, ponizili i članovi orkestra te su odbili ustati se i nakloniti se s njim publici.

Premda je Domingo u svojoj karijeri utjelovio više od 150 glavnih uloga u antologijskim ostvarenjima svjetske operne literature i nastupio u više od četiri tisuće opernih predstava, a kao dirigent nastupao na više od šest stotina simfonijskih koncerata i opernih izvedbi, u Veroni je doživio potpuni fijasko. Corriere della Sera, ugledni talijanski dnevnik, objavio je: "Zaboravimo ove dvije večeri. Ne ponovile se! Ušao je u antički amfiteatar u Veroni kao operna legenda, a izišao kao razbijeni mit."

Već tijekom proba pokazalo se da slavni Španjolac više nije ni sjena nekadašnjeg tenora koji je uz Luciana Pavarottija i Josea Carrerasa operu i klasičnu glazbu učinio planetarno popularnima. Osim neuvjerljiva glasa koji je danas tek, kako su kazali kritičari, "slabašni bariton", Domingo je u Veroni tijekom izvedbe u operi "Macbeth" – zaboravljao tekst. Tako ga je, usred izvedbe, morao zamijeniti ruski bariton Roman Burdenko.

Dan poslije, kad je ravnao Puccinijevim "Turandotom", glazbenici iz orkestra optužili su ga da ne poštuje partituru, "ostavljajući ih na trenutke zbunjenima i napuštenima", zbog čega su i odbili stajati tijekom završnog pljeska, protestirajući zbog očajne izvedbe španjolskog umjetnika.

Može li gore? Može! U Zagrebu ga je, baš u "Lisinskome", brojem posjetitelja, usprkos planetarnoj slavi, "sašila" čitava plejada neusporedivih izvođača – od Hanke Paldum i Saše Matića pa sve do Harisa Džinovića i Nede Ukraden.

Domingova putanja od zvijezda do trnja snažno je potaknuta seksualnim skandalima u koje je nekadašnji tenor upetljan, a činjenica da više nije ni tenor, nego "samo" bariton, ne pomaže održanju nekadašnje karizme.

Pokušaji da kao dirigent stvori novu karijeru u poznim godinama jednostavno ne daju dobre rezultate, a optužbe za seksualno uznemiravanje i dalje stižu. Prošlog mjeseca jedna ga je neimenovana španjolska pjevačica opisala kao muškarca "s kojim mladoj ženi nije pametno ući niti u lift" i koji je toliko volio pipati žene da se nije suzdržavao ni pred svjedocima.

Pjevačica je za francuski Le Figaro ispričala kako je Domingo navodno početkom 2000-ih, odmah nakon probe u kazalištu, tražio od nje da mu dopusti da je dira.

– Osjetila sam nelagodu još dok smo vježbali. Rekao mi je pred svima: "Slušaj, mogu li staviti ruku u jedan tvoj lijepi džep?" Nosila sam hlače s izvezenim stražnjim džepom. Bilo mi je jako mučno jer sam se pitala što bih mu mogla odgovoriti: ako mu kažem ne, bit će posljedica, a ako mu kažem da, ne želim ni razmišljati o onome što slijedi – kaže ona.

---

image

Dražen Siriščević mogao bi ostati bez ravnateljske pozicije zbog Domingovog koncerta

Ante Čizmić/Cropix
---

Pjevačica je pojasnila da Placida Dominga nije prokazala ni njegovim šefovima ni vlastima. "On je bio nedodirljiv. Ne bi trebalo biti tako, ali tako je bilo", dodala je za ugledni pariški dnevni list.

Ta optužba, objavljena 26. siječnja, samo je, međutim, zadnja u nizu. U kolovozu prošle godine, taman nakon debakla u Veroni, argentinsko tužiteljstvo označilo je Dominga kao člana skupine koja je u Buenos Airesu bila uključena u trgovinu ženama, prostituciju i podvođenje. Policija je provela gotovo 50 racija protiv skupine iz Buenos Airesa i pritom uhitila 19 osoba.

Južnoamerički mediji objavili su zvučne zapise na kojima se navodno može čuti kako Domingo i članovi zločinačke organizacije kuju raznorazne planove, a tužitelji tvrde da se na jednoj snimci navodno može čuti kako Domingo i neka žena, stanovita Mendy, dogovaraju susret seksualne prirode.

Muškarac, za kojeg tužitelji kažu da je Domingo, na toj snimci govori kako će s jedne večere otići bez obavještavanja svojih agenata i drugih predstavnika o odlasku te se s njome sastati. Također, na jednoj od snimki navodno se može čuti kako ta Mendy ushićeno zove navodnog vođu kriminalne grupe, nekog Juana Percowicza, i govori mu da se "dogovorila s Placidom".

Škola joge u Buenos Airesu, koja je djelovala više od 30 godina u glavnom gradu Argentine pod vodstvom 84-godišnjeg Juana Percowicza, zapravo nije nudila satove joge. Umjesto toga, mamio je ljude obećanjima o vječnoj sreći prije nego što ih je seksualno i financijski iskorištavao, kazali su tužitelji. Istraga o skupini otkrila je da je Domingo bio u kontaktu s čelnicima te organizacije tijekom više od dva desetljeća. No još i prije toga skandala, više od 20 žena javno je optužilo Placida Dominga za navodno nedolično ponašanje 2019. godine.

Naime, žene su ga optužile za napastovanje, neprimjereno seksualno ponašanje i iskorištavanje pozicije kako bi im naštetio u profesionalnom smislu nakon što bi odbile njegovo "udvaranje" te da ih je kažnjavao uskraćujući im uloge u operama i sličnim angažmanima ako bi odbile spolni odnos s njim. Njihove tvrdnje objavila je agencija Associated Press u ljeto 2019. godine.

Nedugo nakon izbijanja skandala, pjevač je prekinuo suradnju s newyorškom Metropolitan operom i dao ostavku na mjesto generalnog direktora Opere u Los Angelesu, a Nacionalna opera u Washingtonu je iduće godine uklonila Domingovo ime iz programa te iz Domingo-Cafritz Young Artist programa.

Upravo je u toj kući Domingo obnašao dužnost umjetničkog ravnatelja, kao i generalnog direktora između 1996. i 2011. godine. No, bez obzira na sve, Placido Domingo nastavio je nastupati izvan SAD-a i čak je organizirao dobrotvorni koncert za prikupljanje novca za žrtve rusko-ukrajinskog rata.

Bez obzira na kontroverze, Domingovo je ime bilo i ostalo autoritet. Čak su ga i žene koje su ga optuživale za seksualno zlostavljanje tako doživljavale – one su mu se divile, one su priznavale njegovu karizmu i galantnost i sve su odreda isticale njegov profesionalni genij. No danas, on je tek vremešni gospodin čije ime, umjesto divljenja, izaziva nelagodu. Čak i u Hrvatskoj...

---

Siriščević: Sve je transparentno

Upravno vijeće Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog poslalo je gradonačelniku grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću svoje mišljenje o nepravilnostima u poslovanju dvorane te mu predložilo smjenu Dražena Siriščevića. Među ostalim, tvrdi se da je na koncertu Placida Dominga izgubio više od 600 tisuća kuna te da su besplatne karte dijeljene potpuno netransparentno. Međutim, ravnatelj "Lisinskog" to demantira.

– Nismo zaradili na tom koncertu. U pravilu ne zarađujemo na koncertima klasične glazbe, nego gomilamo gubitke. Što se tiče karata, mi imamo pravilnik o podjeli gratis ulaznica koji je na snazi i sve je transparentno – rekao je za Jutarnji list Dražen Siriščević.

– Postavljalo se i pitanje besplatnih ulaznica za koje se mora transparentno vidjeti kako su podijeljene, a to se nije dogodilo. Što se tiče gubitka na koncertu Dominga, ako me pitate za osobno mišljenje, gubitak je poslovni rizik. No, ako je netko kupio skupu ulaznicu, a do njega sjedi netko tko je dobio besplatnu kartu, a nema kriterija, to bude nezgodno – kazao je za Jutarnji list Goran Končar, predsjednik uprave "Lisinskog".

---

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NESTALA SLAVA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => NESTALA SLAVA 2 0 7629 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-21 12:53:32 [created_by] => 3118 [created_by_alias] => Eda Vujević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-21 13:42:34 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-02-21 13:42:34 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 57 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 287 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta glazbe. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, glazba [secure] => 0 [page_title] => Glazba [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Domingo, propala zvijezda koja nije napunila 'Lisinski', sada za sobom povlači i direktora dvorane Dražena Siriščevića [metakey] => placido domingo, Dražen Siriščević, Dvorana Vatroslav Lisinski, tri tenora, seksualno uznemiravanje [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/21\/23782940.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/21\/23782928.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/21\/23782897.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/21\/23410105.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/21\/23756306.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Afp","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Placido Domingo u \u2018Lisinskom\u2018 je nastupio kao dirigent<\/p>","","

Placido Domingo u \u2018Lisinskom\u2018 je nastupio kao dirigent<\/p>","

Placido Domingo bi trebao shvatiti da je njegovo vrijeme pro\u0161lo i oti\u0107i u mirovinu<\/p>","

Dra\u017een Siri\u0161\u010devi\u0107 mogao bi ostati bez ravnateljske pozicije zbog Domingovog koncerta<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["43:43","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2880","hd_23782940_1920.jpg":"1920x1080","k_23782940_1280.jpg":"1280x1280","k_23782940_1024.jpg":"1024x1024","k_23782940_640.jpg":"640x640","k_23782940_480.jpg":"480x480","k_23782940_340.jpg":"340x340","k_23782940_220.jpg":"220x220","o_23782940_1280.jpg":"1280x1920","o_23782940_1024.jpg":"1024x1536","o_23782940_640.jpg":"640x960","o_23782940_480.jpg":"480x720","o_23782940_340.jpg":"340x510","o_23782940_220.jpg":"220x330","h_23782940_1280.jpg":"1280x854","h_23782940_1024.jpg":"1024x683","h_23782940_640.jpg":"640x427","h_23782940_480.jpg":"480x320","h_23782940_340.jpg":"340x227","h_23782940_220.jpg":"220x147","pp_23782940_1280.jpg":"1280x1628","pp_23782940_1024.jpg":"1024x1303","pp_23782940_640.jpg":"640x814","pp_23782940_480.jpg":"480x611","pp_23782940_340.jpg":"340x432","pp_23782940_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23782928_1920.jpg":"1920x1080","k_23782928_1280.jpg":"1280x1280","k_23782928_1024.jpg":"1024x1024","k_23782928_640.jpg":"640x640","k_23782928_480.jpg":"480x480","k_23782928_340.jpg":"340x340","k_23782928_220.jpg":"220x220","o_23782928_1280.jpg":"1280x853","o_23782928_1024.jpg":"1024x682","o_23782928_640.jpg":"640x426","o_23782928_480.jpg":"480x320","o_23782928_340.jpg":"340x226","o_23782928_220.jpg":"220x146","h_23782928_1280.jpg":"1280x854","h_23782928_1024.jpg":"1024x683","h_23782928_640.jpg":"640x427","h_23782928_480.jpg":"480x320","h_23782928_340.jpg":"340x227","h_23782928_220.jpg":"220x147","pp_23782928_1280.jpg":"1280x1628","pp_23782928_1024.jpg":"1024x1303","pp_23782928_640.jpg":"640x814","pp_23782928_480.jpg":"480x611","pp_23782928_340.jpg":"340x432","pp_23782928_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23782897_1920.jpg":"1920x1080","k_23782897_1280.jpg":"1280x1280","k_23782897_1024.jpg":"1024x1024","k_23782897_640.jpg":"640x640","k_23782897_480.jpg":"480x480","k_23782897_340.jpg":"340x340","k_23782897_220.jpg":"220x220","o_23782897_1280.jpg":"1280x853","o_23782897_1024.jpg":"1024x682","o_23782897_640.jpg":"640x426","o_23782897_480.jpg":"480x320","o_23782897_340.jpg":"340x226","o_23782897_220.jpg":"220x146","h_23782897_1280.jpg":"1280x854","h_23782897_1024.jpg":"1024x683","h_23782897_640.jpg":"640x427","h_23782897_480.jpg":"480x320","h_23782897_340.jpg":"340x227","h_23782897_220.jpg":"220x147","pp_23782897_1280.jpg":"1280x1628","pp_23782897_1024.jpg":"1024x1303","pp_23782897_640.jpg":"640x814","pp_23782897_480.jpg":"480x611","pp_23782897_340.jpg":"340x432","pp_23782897_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23410105_1920.jpg":"1920x1080","k_23410105_1280.jpg":"1280x1280","k_23410105_1024.jpg":"1024x1024","k_23410105_640.jpg":"640x640","k_23410105_480.jpg":"480x480","k_23410105_340.jpg":"340x340","k_23410105_220.jpg":"220x220","o_23410105_1280.jpg":"1280x853","o_23410105_1024.jpg":"1024x682","o_23410105_640.jpg":"640x426","o_23410105_480.jpg":"480x320","o_23410105_340.jpg":"340x226","o_23410105_220.jpg":"220x146","h_23410105_1280.jpg":"1280x854","h_23410105_1024.jpg":"1024x683","h_23410105_640.jpg":"640x427","h_23410105_480.jpg":"480x320","h_23410105_340.jpg":"340x227","h_23410105_220.jpg":"220x147","pp_23410105_1280.jpg":"1280x1628","pp_23410105_1024.jpg":"1024x1303","pp_23410105_640.jpg":"640x814","pp_23410105_480.jpg":"480x611","pp_23410105_340.jpg":"340x432","pp_23410105_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_23756306_1920.jpg":"1920x1080","k_23756306_1280.jpg":"1280x1280","k_23756306_1024.jpg":"1024x1024","k_23756306_640.jpg":"640x640","k_23756306_480.jpg":"480x480","k_23756306_340.jpg":"340x340","k_23756306_220.jpg":"220x220","o_23756306_1280.jpg":"1280x852","o_23756306_1024.jpg":"1024x682","o_23756306_640.jpg":"640x426","o_23756306_480.jpg":"480x319","o_23756306_340.jpg":"340x226","o_23756306_220.jpg":"220x146","h_23756306_1280.jpg":"1280x854","h_23756306_1024.jpg":"1024x683","h_23756306_640.jpg":"640x427","h_23756306_480.jpg":"480x320","h_23756306_340.jpg":"340x227","h_23756306_220.jpg":"220x147","pp_23756306_1280.jpg":"1280x1628","pp_23756306_1024.jpg":"1024x1303","pp_23756306_640.jpg":"640x814","pp_23756306_480.jpg":"480x611","pp_23756306_340.jpg":"340x432","pp_23756306_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 287 [name] => Glazba [alias] => glazba [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4605622 Threads: 8 Questions: 152560022 Slow queries: 65197 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4532441 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/glazba ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /kultura/glazba/domingo-propala-zvijezda-koja-nije-napunila-lisinski-sada-za-sobom-povlaci-i-direktora-dvorane-drazena-siriscevica-1266767 [printLink] => /kultura/glazba/domingo-propala-zvijezda-koja-nije-napunila-lisinski-sada-za-sobom-povlaci-i-direktora-dvorane-drazena-siriscevica-1266767?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 488125 [name] => Placido Domingo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => placido-domingo [link] => /tag/placido-domingo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 706941 [name] => Dražen Siriščević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-21 14:42:50 [main_article_id] => 0 [alias] => drazen-siriscevic [link] => /tag/drazen-siriscevic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 706942 [name] => Dvorana Vatroslav Lisinski [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-21 14:42:50 [main_article_id] => 0 [alias] => dvorana-vatroslav-lisinski [link] => /tag/dvorana-vatroslav-lisinski ) [3] => stdClass Object ( [id] => 427507 [name] => tri tenora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tri-tenora [link] => /tag/tri-tenora ) [4] => stdClass Object ( [id] => 389043 [name] => seksualno uznemiravanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => seksualno-uznemiravanje [link] => /tag/seksualno-uznemiravanje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NESTALA SLAVA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Domingo, propala zvijezda koja nije napunila ‘Lisinski‘, sada za sobom povlači i direktora dvorane Dražena Siriščevića [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3118 [name] => Eda Vujević [username] => eda.vujevic [email] => eda.vujevic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$fqFkFA4bWh0UxKvTp8AlaewNrIgF32memX1V0YZbOBaPoPk52RrGG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/eda-vujevic-3118 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1636 [gender] => m [description] => [image] => 1636.jpeg [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1636.jpeg ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/21/23782940.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Neja Markičević/Cropix [mainImageDesc] =>

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/21/23782940.jpg [title] =>

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

Neja Markičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/21/23782928.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/21/23782897.jpg [title] =>

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

Neja Markičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/21/23410105.jpg [title] =>

Placido Domingo bi trebao shvatiti da je njegovo vrijeme prošlo i otići u mirovinu

Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/21/23756306.jpg [title] =>

Dražen Siriščević mogao bi ostati bez ravnateljske pozicije zbog Domingovog koncerta

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dakle, dogodilo se da proslavljeni, premda nekadašnji tenor, sada bariton, nije uspio ni napola napuniti koncertnu dvoranu koju s lakoćom pune i narodnjačke zvijezde Balkana.

Dogodilo se to još u studenome prošle godine, no odjek toga evidentnog neuspjeha s Placidom Domingom u ulozi dirigenta sada stiže na naplatu Draženu Siriščeviću, dugogodišnjem i uspješnom direktoru dvorane "Lisinski" u Zagrebu.

Uprava dvorane želi ga se riješiti, barem tako tvrde, zbog "netransparentnog dijeljenja ulaznica" za nastup Dominga, sugerirajući time da je besplatno dobivanje ulaznica za koncert koji treba prividno napuniti posve normalna stvar, ali da to mora biti obavljeno "transparentno", što god to značilo.

Budući da je od 1,1 milijun kuna, koliko se na ulaznicama planiralo utržiti, oko 600 tisuća kuna ostalo nenaplaćeno, jasno je da bi dvorana bez dovođenja besplatnih gledatelja bila – poluprazna. Time bi blamaža Placida Dominga bila i veća jer bi i on, danas 82-godišnjak, vrlo dobro mogao vidjeti da ga, barem kao dirigenta, ni u Hrvatskoj nitko ne želi gledati. Osim možda mukte...

Time je još jednom potvrđeno kako bi Placido Domingo trebao shvatiti da je njegovo vrijeme prošlo te, kao Jose Carreras, otići u mirovinu. Prošao je put od trnja do zvijezda, a sada neminovno ide natrag – upravo u trnje.

---

image

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

Neja Markičević/Cropix
---

Trnoviti kraj Domingove karijere mogao se zorno osjetiti još prošloga ljeta. U Veroni je, naime, nastupajući dvije večeri zaredom, prvo kao pjevač, a dan poslije kao dirigent, doživio ne samo zvižduke i nemilosrdan sud kritike, nego su ga, u znak bojkota, ponizili i članovi orkestra te su odbili ustati se i nakloniti se s njim publici.

Premda je Domingo u svojoj karijeri utjelovio više od 150 glavnih uloga u antologijskim ostvarenjima svjetske operne literature i nastupio u više od četiri tisuće opernih predstava, a kao dirigent nastupao na više od šest stotina simfonijskih koncerata i opernih izvedbi, u Veroni je doživio potpuni fijasko. Corriere della Sera, ugledni talijanski dnevnik, objavio je: "Zaboravimo ove dvije večeri. Ne ponovile se! Ušao je u antički amfiteatar u Veroni kao operna legenda, a izišao kao razbijeni mit."

Već tijekom proba pokazalo se da slavni Španjolac više nije ni sjena nekadašnjeg tenora koji je uz Luciana Pavarottija i Josea Carrerasa operu i klasičnu glazbu učinio planetarno popularnima. Osim neuvjerljiva glasa koji je danas tek, kako su kazali kritičari, "slabašni bariton", Domingo je u Veroni tijekom izvedbe u operi "Macbeth" – zaboravljao tekst. Tako ga je, usred izvedbe, morao zamijeniti ruski bariton Roman Burdenko.

Dan poslije, kad je ravnao Puccinijevim "Turandotom", glazbenici iz orkestra optužili su ga da ne poštuje partituru, "ostavljajući ih na trenutke zbunjenima i napuštenima", zbog čega su i odbili stajati tijekom završnog pljeska, protestirajući zbog očajne izvedbe španjolskog umjetnika.

Može li gore? Može! U Zagrebu ga je, baš u "Lisinskome", brojem posjetitelja, usprkos planetarnoj slavi, "sašila" čitava plejada neusporedivih izvođača – od Hanke Paldum i Saše Matića pa sve do Harisa Džinovića i Nede Ukraden.

Domingova putanja od zvijezda do trnja snažno je potaknuta seksualnim skandalima u koje je nekadašnji tenor upetljan, a činjenica da više nije ni tenor, nego "samo" bariton, ne pomaže održanju nekadašnje karizme.

Pokušaji da kao dirigent stvori novu karijeru u poznim godinama jednostavno ne daju dobre rezultate, a optužbe za seksualno uznemiravanje i dalje stižu. Prošlog mjeseca jedna ga je neimenovana španjolska pjevačica opisala kao muškarca "s kojim mladoj ženi nije pametno ući niti u lift" i koji je toliko volio pipati žene da se nije suzdržavao ni pred svjedocima.

Pjevačica je za francuski Le Figaro ispričala kako je Domingo navodno početkom 2000-ih, odmah nakon probe u kazalištu, tražio od nje da mu dopusti da je dira.

– Osjetila sam nelagodu još dok smo vježbali. Rekao mi je pred svima: "Slušaj, mogu li staviti ruku u jedan tvoj lijepi džep?" Nosila sam hlače s izvezenim stražnjim džepom. Bilo mi je jako mučno jer sam se pitala što bih mu mogla odgovoriti: ako mu kažem ne, bit će posljedica, a ako mu kažem da, ne želim ni razmišljati o onome što slijedi – kaže ona.

---

image

Dražen Siriščević mogao bi ostati bez ravnateljske pozicije zbog Domingovog koncerta

Ante Čizmić/Cropix
---

Pjevačica je pojasnila da Placida Dominga nije prokazala ni njegovim šefovima ni vlastima. "On je bio nedodirljiv. Ne bi trebalo biti tako, ali tako je bilo", dodala je za ugledni pariški dnevni list.

Ta optužba, objavljena 26. siječnja, samo je, međutim, zadnja u nizu. U kolovozu prošle godine, taman nakon debakla u Veroni, argentinsko tužiteljstvo označilo je Dominga kao člana skupine koja je u Buenos Airesu bila uključena u trgovinu ženama, prostituciju i podvođenje. Policija je provela gotovo 50 racija protiv skupine iz Buenos Airesa i pritom uhitila 19 osoba.

Južnoamerički mediji objavili su zvučne zapise na kojima se navodno može čuti kako Domingo i članovi zločinačke organizacije kuju raznorazne planove, a tužitelji tvrde da se na jednoj snimci navodno može čuti kako Domingo i neka žena, stanovita Mendy, dogovaraju susret seksualne prirode.

Muškarac, za kojeg tužitelji kažu da je Domingo, na toj snimci govori kako će s jedne večere otići bez obavještavanja svojih agenata i drugih predstavnika o odlasku te se s njome sastati. Također, na jednoj od snimki navodno se može čuti kako ta Mendy ushićeno zove navodnog vođu kriminalne grupe, nekog Juana Percowicza, i govori mu da se "dogovorila s Placidom".

Škola joge u Buenos Airesu, koja je djelovala više od 30 godina u glavnom gradu Argentine pod vodstvom 84-godišnjeg Juana Percowicza, zapravo nije nudila satove joge. Umjesto toga, mamio je ljude obećanjima o vječnoj sreći prije nego što ih je seksualno i financijski iskorištavao, kazali su tužitelji. Istraga o skupini otkrila je da je Domingo bio u kontaktu s čelnicima te organizacije tijekom više od dva desetljeća. No još i prije toga skandala, više od 20 žena javno je optužilo Placida Dominga za navodno nedolično ponašanje 2019. godine.

Naime, žene su ga optužile za napastovanje, neprimjereno seksualno ponašanje i iskorištavanje pozicije kako bi im naštetio u profesionalnom smislu nakon što bi odbile njegovo "udvaranje" te da ih je kažnjavao uskraćujući im uloge u operama i sličnim angažmanima ako bi odbile spolni odnos s njim. Njihove tvrdnje objavila je agencija Associated Press u ljeto 2019. godine.

Nedugo nakon izbijanja skandala, pjevač je prekinuo suradnju s newyorškom Metropolitan operom i dao ostavku na mjesto generalnog direktora Opere u Los Angelesu, a Nacionalna opera u Washingtonu je iduće godine uklonila Domingovo ime iz programa te iz Domingo-Cafritz Young Artist programa.

Upravo je u toj kući Domingo obnašao dužnost umjetničkog ravnatelja, kao i generalnog direktora između 1996. i 2011. godine. No, bez obzira na sve, Placido Domingo nastavio je nastupati izvan SAD-a i čak je organizirao dobrotvorni koncert za prikupljanje novca za žrtve rusko-ukrajinskog rata.

Bez obzira na kontroverze, Domingovo je ime bilo i ostalo autoritet. Čak su ga i žene koje su ga optuživale za seksualno zlostavljanje tako doživljavale – one su mu se divile, one su priznavale njegovu karizmu i galantnost i sve su odreda isticale njegov profesionalni genij. No danas, on je tek vremešni gospodin čije ime, umjesto divljenja, izaziva nelagodu. Čak i u Hrvatskoj...

---

Siriščević: Sve je transparentno

Upravno vijeće Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog poslalo je gradonačelniku grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću svoje mišljenje o nepravilnostima u poslovanju dvorane te mu predložilo smjenu Dražena Siriščevića. Među ostalim, tvrdi se da je na koncertu Placida Dominga izgubio više od 600 tisuća kuna te da su besplatne karte dijeljene potpuno netransparentno. Međutim, ravnatelj "Lisinskog" to demantira.

– Nismo zaradili na tom koncertu. U pravilu ne zarađujemo na koncertima klasične glazbe, nego gomilamo gubitke. Što se tiče karata, mi imamo pravilnik o podjeli gratis ulaznica koji je na snazi i sve je transparentno – rekao je za Jutarnji list Dražen Siriščević.

– Postavljalo se i pitanje besplatnih ulaznica za koje se mora transparentno vidjeti kako su podijeljene, a to se nije dogodilo. Što se tiče gubitka na koncertu Dominga, ako me pitate za osobno mišljenje, gubitak je poslovni rizik. No, ako je netko kupio skupu ulaznicu, a do njega sjedi netko tko je dobio besplatnu kartu, a nema kriterija, to bude nezgodno – kazao je za Jutarnji list Goran Končar, predsjednik uprave "Lisinskog".

---

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Afp Ante Čizmić/Cropix
Neja Markičević/Cropix

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

Neja Markičević/Cropix

Placido Domingo u ‘Lisinskom‘ je nastupio kao dirigent

Afp

Placido Domingo bi trebao shvatiti da je njegovo vrijeme prošlo i otići u mirovinu

Ante Čizmić/Cropix

Dražen Siriščević mogao bi ostati bez ravnateljske pozicije zbog Domingovog koncerta

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/glazba/domingo-propala-zvijezda-koja-nije-napunila-lisinski-sada-za-sobom-povlaci-i-direktora-dvorane-drazena-siriscevica-1266767 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f06d24b67888ce364e7c8552af551e3185c691aa [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Domingo%2C+propala+zvijezda+koja+nije+napunila+%E2%80%98Lisinski%E2%80%98%2C+sada+za+sobom+povla%C4%8Di+i+direktora+dvorane+Dra%C5%BEena+Siri%C5%A1%C4%8Devi%C4%87a&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fglazba%2Fdomingo-propala-zvijezda-koja-nije-napunila-lisinski-sada-za-sobom-povlaci-i-direktora-dvorane-drazena-siriscevica-1266767 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fglazba%2Fdomingo-propala-zvijezda-koja-nije-napunila-lisinski-sada-za-sobom-povlaci-i-direktora-dvorane-drazena-siriscevica-1266767 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NESTALA SLAVA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
GlazbaNESTALA SLAVA

Domingo, propala zvijezda koja nije napunila ‘Lisinski‘, sada za sobom povlači i direktora dvorane Dražena Siriščevića

Piše Eda Vujević
21. veljače 2023. - 14:42

Dakle, dogodilo se da proslavljeni, premda nekadašnji tenor, sada bariton, nije uspio ni napola napuniti koncertnu dvoranu koju s lakoćom pune i narodnjačke zvijezde Balkana.

Dogodilo se to još u studenome prošle godine, no odjek toga evidentnog neuspjeha s Placidom Domingom u ulozi dirigenta sada stiže na naplatu Draženu Siriščeviću, dugogodišnjem i uspješnom direktoru dvorane "Lisinski" u Zagrebu.

Uprava dvorane želi ga se riješiti, barem tako tvrde, zbog "netransparentnog dijeljenja ulaznica" za nastup Dominga, sugerirajući time da je besplatno dobivanje ulaznica za koncert koji treba prividno napuniti posve normalna stvar, ali da to mora biti obavljeno "transparentno", što god to značilo.

Budući da je od 1,1 milijun kuna, koliko se na ulaznicama planiralo utržiti, oko ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:48