stdClass Object ( [id] => 200273 [title] => Scenarist Drew Pearce: Pisao sam ‘Iron Mana 3’ slušajući Jamesa Bonda i Prljavog Harryja [alias] => scenarist-drew-pearce-pisao-sam-iron-mana-3-slusajuci-jamesa-bonda-i-prljavog-harryja [catid] => 256 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Mislite li da će publika u Hrvatskoj uživati u “Iron Manu 3”? – zanimao se na početku telefonskog razgovora Drew Pearce, potpisnik scenarija zajedno s Shaneom Blackom, redateljem filma. Odgovorili smo mu potvrdno; ljudi vole prva dva “Iron Mana”, a treći dio je bolji od dvojke.

- To je bio primarni cilj, morali smo nadmašiti drugog “Iron Mana” – kazao je Pearce i ispričao se da ga malo muči “jet leg”, ali je uzbuđen što će s nama porazgovarati o “Iron Manu 3”. Pearce ovih dana putuje planetom na premijere budžetiranog superjunačkog blockbustera s popularnim Robertom Downeyjem Jr-om u glavnoj ulozi, koji ruši rekorde u svjetskim kinima i već je zaradio gotovo 200 milijuna dolara.
Drew Pearce, Robert Downey Jr., Don Cheadle, Rebecca Hall, Shane Black i Ben Kingsley na premijeri filma
Zanimljiv je životni put prošao Pearce. Bio je pjevač i gitarist londonskog benda Woodchuck i producirao niz britanskih TV serija prije nego što se, kako nam je rekao, “vratio svojoj prvoj ljubavi - pisanju”. Napisao je scenarij za omiljenu TV seriju u Britaniji “No Heroics” (2007.), o superherojima izvan dužnosti, nakon čega ga je moćni Marvel uzeo pod svoje okrilje.

Pearce je angažiran najprije na adaptaciji stripa “The Runaways” Briana K. Vaughana, o superjunacima tinejdžerima koji vode rat sa svojim roditeljima supernegativcima. U očekivanju ekranizacije “Runawaysa”, Marvelov mogul Kevin Fiege mu je, zadovoljan napisanim, dao priliku da surađuje s čuvenim scenaristom Shaneom Blackom na scenariju trećeg dijela “Iron Mana 3”.

- Pisao sam, pisao i pisao. “No Heroics” je postao kultni hit i privukao pažnju Marvela, kao i ostalih studija u Americi, no najviše je za mene napravio scenarij za “Runaways” koji se jako svidio Kevinu Fiegeu. Nakon niza ozbiljnih razgovora, taj me je scenarij doveo na palubu “Iron Mana 3” – veli Pearce.
Scena iz 'Iron Mana 3' s Gwyneth Paltrow
Imate li specijalne pripreme za pisanje scenarija? Slušate li glazbu ili, možda, preferirate tišinu?

- Slušam muziku! Sastavim playlistu prema osjećaju koji me prožima u određeno vrijeme, prema vibri. Za “Iron Mana 3” playlista je ponajviše uključivala glazbu iz “Prljavog Harryja” u briljantnoj orkestraciji skladatelja Laloa Schifrina. No, našao se tu i soundtrack Bond-filma “U službi njezina veličanstva” Johna Barryja, kao i album Rolling Stonesa “Beggars Banquet”, s naglaskom na pjesmu “Sympathy For The Devil” itd. Dakle, prevladavali su uglavnom soundtrackovi i rock.

Koliko ste velik “comic book” fan?

- Velik. Ogroman. Fan sam stripova. Kad sam bio tinejdžer, bila je to era zlovoljnih, mračnih DC-jevih stipova. Marvelovi stripovi su me osvojili u djetinjstvu. Njima sam se opet vratio u dvadesetima, i još uvijek ih ne ispuštam. Nakon što sam završio rad na “Iron Manu 3”, čitam puno različitih stripova, možda i više nego ikad prije. Preporučam strip “Criminal” Eda Brubakera i toplo se nadam da će biti preveden kod vas u Hrvatskoj. Briljantno štivo!

Kako je tekla vaša suradnja sa Shaneom Blackom, čuvenim piscem akcijskog filma (“Smrtonosno oružje”, “Prljavi igraju prljavo”)?

- Sjajno. Veliki sam obožavatelj Shaneova potpisa. Čovjek je legenda akcijskih scenarija i bio je užitak raditi s njim. Prošao sam divnu naobrazbu, puno me je naučio. Nakon aranžiranog braka prvih nekoliko tjedana, shvatili smo da volimo raditi zajedno. Shane i ja smo se nalazili nekih tri do četiri mjeseca i sjedili u sobi uoči početka pisanja. Razgovarali smo dugo prije i dodavali se idejama prije nego što smo razradili one koje su nas najviše ložile, prebacili ih na papir i dali kao “pitch” šefovima Marvela. Srećom, oni su odgovorili potvrdno na sve što smo s filmom i likom Iron Mana htjeli napraviti.
Iron Man spašava putnike ispale iz zrakoplova na vrhuncu trećeg dijela
Sjećate li se Shanea kao glumca (lik Hawkinsa) u “Predatoru”?

- Kako da ne! Bio je, zapravo, vrlo dobar u “Predatoru” i jako mi se sviđala njegova uloga. Na “Comic Conu” prošle godine našao sam VHS kopiju “Predatora” da ga iznenadim i da mi je potpiše. Bio je oduševljen.

Koji je dio scenarija vaš, a koji Shaneov?

- Iskreno, nismo tako pristupili pisanju. Neke ideje koje su meni i njemu padale na pamet spajali smo i izvlačili najbolje. Rijetko sam imao tako kreativan partnerski odnos. Nije tu bilo udjela u vlasništvu nad scenarijem, nego je to zajednički rad.

Jeste li htjeli priču načiniti nešto mračnijom u odnosu na prethodna dva “Iron Mana”, s obzirom da je to trend među superjunacima koji je uveo Christopher Nolan u filmovima o Batmanu?

- “Iron Man 3” je mračniji od “Osvetnika” s obzirom da je Joss Whedon pred kamerom okupio šarolike likove, ali ne bih rekao da je nužno mračniji od prvog i drugog filma. Prvi “Iron Man” bio je prilično mračan, bilo je u njemu horora i trilera. Cilj nam je bio vratiti se opipljivim opasnostima koje je imao prvi film i transponirao ih tako dobro, nalik životnima, situiranima u pravi svijet.
Pearce je napisao scenarij i za ovoljetni spektakl 'Pacific Rim' Guillerma Del Tora
Govoreći o opipljivim opasnostima i pravom svijetu, je li lik negativca, ekstremnog terorista Mandarina (Ben Kingsley/Guy Pearce), referencija na Osamu bin Ladena?

- S Mandarinom smo pokušali osuvremeniti njegov lik iz “Iron Man” stripova iz šezdesetih, načiniti ga relevantnijim i modernijim prema situaciji u svijetu danas. Mandarin u “Iron Manu 3” je definitivno na tragu negativca iz stvarnog svijeta u 21. stoljeću, ali rekao bih da više duguje pukovniku Kurtzu iz “Apokalipse danas” nego teroristu iz svakodnevice.

Čija je ideja bila da se film direktnije nasloni na “Osvetnike”, a ne “Iron Mana 2”?

- Bilo je to logičan korak naprijed za lik. U našem filmu se na nekim razinama bavimo psihologijom Tonyja Starka/Iron Mana nakon događaja iz “Osvetnika” koji su promijenili svijet i njega samoga, a za koje je on herojski odgovoran. Time smo se dosta igrali u filmu i mislim da je zanimljivo.

Hoćete li imati umiješane prste u nastavak “Osvetnika”?

- Ne, “Osvetnici” su dijete Jossa Whedona. On je pravi čovjek za taj posao. Ne mogu zamisliti nekog drugog da napiše i režira “Avengers 2”.


Što je s nadolazećim ekranizacijama Marvelovih stripova?

- Ostvario sam odličan kontakt s Kevinom Fiegeom, jednom od najboljih osoba u filmskoj industriji danas. Svatko je sretan ako može raditi s njim. Svakako se nadam novoj suradnji, no zasad ništa nije fiksno dogovoreno.

Napisali ste scenarij i za još jedan ovogodišnji visokobudžetni blockbuster/ljetni spektakl - “Pacific Rim” redatelja Guillerma del Tora. Možete li nam otkriti neke detalje u vezi s tim filmom?

- Iskreno, čitava ekipa tog filma čuva njegovu tajnu u prsima i mislim da mi Guillermo ne bi bio zahvalan da je ja odam. Vidio sam “Pacific Rim” u različitim fazama postprodukcije i mogu samo reći ono što sam mislio i prije - Del Toro je gospodar filma. Volite li velika čudovišta i još već robote, bit će to najbolji film koji ste ikad vidjeli.

MARKO NJEGIĆ

Sve traženije hollywoodsko 'pero'

Drew Pearce postaje sve traženije hollywoodsko pero. Ispolirao je scenarij za novu "Godzillu" koja u kina stiže 2014. i trebao bi napisati treći dio još jednog hitoidnog serijala Roberta Downeyja - Sherlocka Holmesa. Njegov scenarij naslovljen "Secretary's Day" mogao bi na veliki ekran prenijeti Will Gluck ("Djevojka na lošem glasu").

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dok pišem scenarij, slušam muziku. Za ‘Iron Mana 3’ playlista je uključivala glazbu iz ‘Prljavog Harryja’ i ‘U službi njezina veličanstva’, kao i album Rolling Stonesa ‘Beggars Banquet’, s naglaskom na ‘Sympathy For The Devil’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA ‘SLOBODNU’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-05-02 13:18:05 [created_by] => 25831 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-05-03 13:42:59 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-05-02 15:45:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2306 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 256 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--kultura [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, film, tv, književnosti, glazba, kazalište, slikarstvo, arhitektura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/05/02/Panorama/IM3.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x394" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 256 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 19 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15440981 Threads: 3 Questions: 3195609951 Slow queries: 7186607 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235890500 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /kultura/scenarist-drew-pearce-pisao-sam-iron-mana-3-slusajuci-jamesa-bonda-i-prljavog-harryja-200273 [printLink] => /kultura/scenarist-drew-pearce-pisao-sam-iron-mana-3-slusajuci-jamesa-bonda-i-prljavog-harryja-200273?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 175156 [name] => christophertownsend [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => christophertownsend [link] => /tag/christophertownsend ) [1] => stdClass Object ( [id] => 413420 [name] => ironman [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ironman [link] => /tag/ironman ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dok pišem scenarij, slušam muziku. Za ‘Iron Mana 3’ playlista je uključivala glazbu iz ‘Prljavog Harryja’ i ‘U službi njezina veličanstva’, kao i album Rolling Stonesa ‘Beggars Banquet’, s naglaskom na ‘Sympathy For The Devil’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA ‘SLOBODNU’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Scenarist Drew Pearce: Pisao sam ‘Iron Mana 3’ slušajući Jamesa Bonda i Prljavog Harryja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-02-20-37-25831 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/05/02/Panorama/IM3.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/05/02/Panorama/IM3.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Mislite li da će publika u Hrvatskoj uživati u “Iron Manu 3”? – zanimao se na početku telefonskog razgovora Drew Pearce, potpisnik scenarija zajedno s Shaneom Blackom, redateljem filma. Odgovorili smo mu potvrdno; ljudi vole prva dva “Iron Mana”, a treći dio je bolji od dvojke.

- To je bio primarni cilj, morali smo nadmašiti drugog “Iron Mana” – kazao je Pearce i ispričao se da ga malo muči “jet leg”, ali je uzbuđen što će s nama porazgovarati o “Iron Manu 3”. Pearce ovih dana putuje planetom na premijere budžetiranog superjunačkog blockbustera s popularnim Robertom Downeyjem Jr-om u glavnoj ulozi, koji ruši rekorde u svjetskim kinima i već je zaradio gotovo 200 milijuna dolara.
Drew Pearce, Robert Downey Jr., Don Cheadle, Rebecca Hall, Shane Black i Ben Kingsley na premijeri filma
Zanimljiv je životni put prošao Pearce. Bio je pjevač i gitarist londonskog benda Woodchuck i producirao niz britanskih TV serija prije nego što se, kako nam je rekao, “vratio svojoj prvoj ljubavi - pisanju”. Napisao je scenarij za omiljenu TV seriju u Britaniji “No Heroics” (2007.), o superherojima izvan dužnosti, nakon čega ga je moćni Marvel uzeo pod svoje okrilje.

Pearce je angažiran najprije na adaptaciji stripa “The Runaways” Briana K. Vaughana, o superjunacima tinejdžerima koji vode rat sa svojim roditeljima supernegativcima. U očekivanju ekranizacije “Runawaysa”, Marvelov mogul Kevin Fiege mu je, zadovoljan napisanim, dao priliku da surađuje s čuvenim scenaristom Shaneom Blackom na scenariju trećeg dijela “Iron Mana 3”.

- Pisao sam, pisao i pisao. “No Heroics” je postao kultni hit i privukao pažnju Marvela, kao i ostalih studija u Americi, no najviše je za mene napravio scenarij za “Runaways” koji se jako svidio Kevinu Fiegeu. Nakon niza ozbiljnih razgovora, taj me je scenarij doveo na palubu “Iron Mana 3” – veli Pearce.
Scena iz 'Iron Mana 3' s Gwyneth Paltrow
Imate li specijalne pripreme za pisanje scenarija? Slušate li glazbu ili, možda, preferirate tišinu?

- Slušam muziku! Sastavim playlistu prema osjećaju koji me prožima u određeno vrijeme, prema vibri. Za “Iron Mana 3” playlista je ponajviše uključivala glazbu iz “Prljavog Harryja” u briljantnoj orkestraciji skladatelja Laloa Schifrina. No, našao se tu i soundtrack Bond-filma “U službi njezina veličanstva” Johna Barryja, kao i album Rolling Stonesa “Beggars Banquet”, s naglaskom na pjesmu “Sympathy For The Devil” itd. Dakle, prevladavali su uglavnom soundtrackovi i rock.

Koliko ste velik “comic book” fan?

- Velik. Ogroman. Fan sam stripova. Kad sam bio tinejdžer, bila je to era zlovoljnih, mračnih DC-jevih stipova. Marvelovi stripovi su me osvojili u djetinjstvu. Njima sam se opet vratio u dvadesetima, i još uvijek ih ne ispuštam. Nakon što sam završio rad na “Iron Manu 3”, čitam puno različitih stripova, možda i više nego ikad prije. Preporučam strip “Criminal” Eda Brubakera i toplo se nadam da će biti preveden kod vas u Hrvatskoj. Briljantno štivo!

Kako je tekla vaša suradnja sa Shaneom Blackom, čuvenim piscem akcijskog filma (“Smrtonosno oružje”, “Prljavi igraju prljavo”)?

- Sjajno. Veliki sam obožavatelj Shaneova potpisa. Čovjek je legenda akcijskih scenarija i bio je užitak raditi s njim. Prošao sam divnu naobrazbu, puno me je naučio. Nakon aranžiranog braka prvih nekoliko tjedana, shvatili smo da volimo raditi zajedno. Shane i ja smo se nalazili nekih tri do četiri mjeseca i sjedili u sobi uoči početka pisanja. Razgovarali smo dugo prije i dodavali se idejama prije nego što smo razradili one koje su nas najviše ložile, prebacili ih na papir i dali kao “pitch” šefovima Marvela. Srećom, oni su odgovorili potvrdno na sve što smo s filmom i likom Iron Mana htjeli napraviti.
Iron Man spašava putnike ispale iz zrakoplova na vrhuncu trećeg dijela
Sjećate li se Shanea kao glumca (lik Hawkinsa) u “Predatoru”?

- Kako da ne! Bio je, zapravo, vrlo dobar u “Predatoru” i jako mi se sviđala njegova uloga. Na “Comic Conu” prošle godine našao sam VHS kopiju “Predatora” da ga iznenadim i da mi je potpiše. Bio je oduševljen.

Koji je dio scenarija vaš, a koji Shaneov?

- Iskreno, nismo tako pristupili pisanju. Neke ideje koje su meni i njemu padale na pamet spajali smo i izvlačili najbolje. Rijetko sam imao tako kreativan partnerski odnos. Nije tu bilo udjela u vlasništvu nad scenarijem, nego je to zajednički rad.

Jeste li htjeli priču načiniti nešto mračnijom u odnosu na prethodna dva “Iron Mana”, s obzirom da je to trend među superjunacima koji je uveo Christopher Nolan u filmovima o Batmanu?

- “Iron Man 3” je mračniji od “Osvetnika” s obzirom da je Joss Whedon pred kamerom okupio šarolike likove, ali ne bih rekao da je nužno mračniji od prvog i drugog filma. Prvi “Iron Man” bio je prilično mračan, bilo je u njemu horora i trilera. Cilj nam je bio vratiti se opipljivim opasnostima koje je imao prvi film i transponirao ih tako dobro, nalik životnima, situiranima u pravi svijet.
Pearce je napisao scenarij i za ovoljetni spektakl 'Pacific Rim' Guillerma Del Tora
Govoreći o opipljivim opasnostima i pravom svijetu, je li lik negativca, ekstremnog terorista Mandarina (Ben Kingsley/Guy Pearce), referencija na Osamu bin Ladena?

- S Mandarinom smo pokušali osuvremeniti njegov lik iz “Iron Man” stripova iz šezdesetih, načiniti ga relevantnijim i modernijim prema situaciji u svijetu danas. Mandarin u “Iron Manu 3” je definitivno na tragu negativca iz stvarnog svijeta u 21. stoljeću, ali rekao bih da više duguje pukovniku Kurtzu iz “Apokalipse danas” nego teroristu iz svakodnevice.

Čija je ideja bila da se film direktnije nasloni na “Osvetnike”, a ne “Iron Mana 2”?

- Bilo je to logičan korak naprijed za lik. U našem filmu se na nekim razinama bavimo psihologijom Tonyja Starka/Iron Mana nakon događaja iz “Osvetnika” koji su promijenili svijet i njega samoga, a za koje je on herojski odgovoran. Time smo se dosta igrali u filmu i mislim da je zanimljivo.

Hoćete li imati umiješane prste u nastavak “Osvetnika”?

- Ne, “Osvetnici” su dijete Jossa Whedona. On je pravi čovjek za taj posao. Ne mogu zamisliti nekog drugog da napiše i režira “Avengers 2”.


Što je s nadolazećim ekranizacijama Marvelovih stripova?

- Ostvario sam odličan kontakt s Kevinom Fiegeom, jednom od najboljih osoba u filmskoj industriji danas. Svatko je sretan ako može raditi s njim. Svakako se nadam novoj suradnji, no zasad ništa nije fiksno dogovoreno.

Napisali ste scenarij i za još jedan ovogodišnji visokobudžetni blockbuster/ljetni spektakl - “Pacific Rim” redatelja Guillerma del Tora. Možete li nam otkriti neke detalje u vezi s tim filmom?

- Iskreno, čitava ekipa tog filma čuva njegovu tajnu u prsima i mislim da mi Guillermo ne bi bio zahvalan da je ja odam. Vidio sam “Pacific Rim” u različitim fazama postprodukcije i mogu samo reći ono što sam mislio i prije - Del Toro je gospodar filma. Volite li velika čudovišta i još već robote, bit će to najbolji film koji ste ikad vidjeli.

MARKO NJEGIĆ

Sve traženije hollywoodsko 'pero'

Drew Pearce postaje sve traženije hollywoodsko pero. Ispolirao je scenarij za novu "Godzillu" koja u kina stiže 2014. i trebao bi napisati treći dio još jednog hitoidnog serijala Roberta Downeyja - Sherlocka Holmesa. Njegov scenarij naslovljen "Secretary's Day" mogao bi na veliki ekran prenijeti Will Gluck ("Djevojka na lošem glasu").

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/scenarist-drew-pearce-pisao-sam-iron-mana-3-slusajuci-jamesa-bonda-i-prljavog-harryja-200273 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d0c37e1f347fe4b76b8d3f6b3b9e5f0e008a1a7c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Scenarist+Drew+Pearce%3A+Pisao+sam+%E2%80%98Iron+Mana+3%E2%80%99+slu%C5%A1aju%C4%87i+Jamesa+Bonda+i+Prljavog+Harryja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fscenarist-drew-pearce-pisao-sam-iron-mana-3-slusajuci-jamesa-bonda-i-prljavog-harryja-200273 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fscenarist-drew-pearce-pisao-sam-iron-mana-3-slusajuci-jamesa-bonda-i-prljavog-harryja-200273 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dok pišem scenarij, slušam muziku. Za ‘Iron Mana 3’ playlista je uključivala glazbu iz ‘Prljavog Harryja’ i ‘U službi njezina veličanstva’, kao i album Rolling Stonesa ‘Beggars Banquet’, s naglaskom na ‘Sympathy For The Devil’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA ‘SLOBODNU’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
KulturaEKSKLUZIVNO ZA ‘SLOBODNU’

Scenarist Drew Pearce: Pisao sam ‘Iron Mana 3’ slušajući Jamesa Bonda i Prljavog Harryja

Piše PSD.
2. svibnja 2013. - 17:45
Mislite li da će publika u Hrvatskoj uživati u “Iron Manu 3”? – zanimao se na početku telefonskog razgovora Drew Pearce, potpisnik scenarija zajedno s Shaneom Blackom, redateljem filma. Odgovorili smo mu potvrdno; ljudi vole prva dva “Iron Mana”, a treći dio je bolji od dvojke.

- To je bio primarni cilj, morali smo nadmašiti drugog “Iron Mana” – kazao je Pearce i ispričao se da ga malo muči “jet leg”, ali je uzbuđen što će s nama porazgovarati o “Iron Manu 3”. Pearce ovih dana putuje planetom na premijere budžetiranog superjunačkog blockbustera s popularnim Robertom Downeyjem Jr-om u glavnoj ulozi, koji ruši rekorde u svjetskim kinima i već je zaradio gotovo 200 milijuna dolara.
Drew Pearce, Robert...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 04:20