stdClass Object ( [id] => 566281 [title] => Stivi Vučković: Stvorili smo novi ljetni đir u Đardinu [alias] => stivi-vuckovic-stvorili-smo-novi-ljetni-dir-u-dardinu [catid] => 256 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Peta po redu Revija urbane kulturE – EVO RUKE! završila je s prošlim vikendom, a s njome i "srce" turističke sezone u kojem su koncerti i performansi pod otvorenim nebom bili dio turističke glazbene ponude grada. Oprema je odnesena iz Đardina, uklizavamo u "bablje" ljeto i razgovaramo sa Stivijem Vučkovićem, koji stoji iza ovoga projekta, o najvažnijim temama koje su se nametnule oko ovog kulturnog događaja.

Nakon 54 glazbene večeri u nizu, koji su Vam prvi dojmovi? Kako je bilo od 18. srpnja do 9. rujna?

- Jako sam zadovoljan i ispunjen, jer kad pogledam što sam najavio na početku Revije, moram reći da je sve i ostvareno. Sačuvao sam obraz i ispunio javno danu riječ, bilo je "pod mus" da to ispoštujem, a pritom se sve dogodilo, što se Splita tiče, u boljim produkcijskim standardima, na boljem razglasu, na boljoj pozornici i ostalom nego inače. Moram reći - Jesus loves me - jedan jedini dan je bilo kiše i jedan program nije odrađen, bilo je nekoliko puta mokro, al nije naškodilo događajima u Đardinu.

Odrađena su tri fenomenalna dana Blues festivala, sve je snimljeno kamerama i tonski, sad će se krenuti u izradu triju emisija po 70 minuta za HTV. Utemeljen je Split Open Jazz fair, također snimljen, dobili smo jazz u boji, netipičan za Hrvate, jer se kod nas jazz na televiziji emitira samo iz Lisinskog ili iz nekog opskurnog prostora s dva reflektora pod kojima glazbenici rasturaju, al' vizualno je nekako uvijek neprivlačno. A mi smo dobili skoro pa estradni izgled jazz izvođača. Imamo "open" događaj, Đardin, tu je i slika našeg đardina, ljetni lipi Split i jazz koji je imao biseve, agresivne, i puno publike za tu vrstu glazbe, "we want more".

Turneja "Tri Grgura"? U Đardinu se čuo i operni glasić, mladi, što mi je iznimno drago, Ivan Bobić ima 24 godine, na klaviru je izvodio svoju glazbu. Ne klasike koje svi znaju pa ono, ugodna animir glazba - on svira svoju glazbu, a momak je "good looking guy" i ima taj mot koji mu otvara širom vrata, Pogorelić, Mrvica i Ivan Bobić. Figura za klavirom, kao da mu je produžilo ruke, s njim Irma Dragičević koja je oplela po Gershwinu, to je bio netipičan program za Split, a kamoli za pozornicu đardinsku.

Imali smo i dodjelu plakete "Zlatni Grgur", gdje se odalo priznanje ljudima koji su obilježili eter i naš život. Stalno slušamo gitarske dionice Zlatka Brodarića Šćule, bilo to kod Gibe, Olivera, Doris Dragović ili Nenada Vetme, nebitno, oni rade i sviraju cijeli život, pogotovo ova druga dva laureata Ilija Utrobičić i Damir Rakić iz "Čuvara svirala". On ima superioran svirački bend i godinama radi s djecom, odgojio je cijelu malu ergelu novih glazbenika koji nisu otišli u "kuruzu" nego ih je sačuvao za budućnost.

Kako je Đardin bio posjećen?

- Publike je bilo kao svih ovih godina Revije EVO RUKE zajedno, čak se stvorio i đir. Kad se oduzmu ovi tematski podprogrami, bilo je još 46 dana koncerata urbane glazbe. Bilo je "fifty – fifty" što se tiče domaćih i turista. Čak su bile posjećenije večeri s "no name" bendom, nego onima koji imaju hitove u eteru, a taj "višak" publike su bili stranci. EVO RUKE je ove godine puno bolje zamijećen i na nacionalnom nivou samim tim jer je na webu www.croatia.hr među 20 najvećih događanja bio cijelo vrijeme na naslovnici, među najznačajnijim kulturnim zbivanjima u cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je četvrta sezona u Đardinu, on je postao oaza dobre energije, što bi se reklo rječnikom s pireva - nikad se "ni čaša nije razbila". Na ukupno 260 koncerata ovih godina nikad se nije dogodilo nešto što ja sam nisam mogao, i bez zaštitara, riješiti. A bude barem po 500 ljudi svake večeri, na "ex yu rock bendovima" je bilo oko dvije i pol tisuće ljudi, a na "Atomskom skloništu" dvije tisuće. To su mi novinari rekli, ja nisam brojio.

Što je bio vrhunac proteklih događaja?

- Jazz večeri su bile vrh. Zašto? Jer na Blues festival sam već navikao, ono što smo dosegli na Zvončacu zadnje dvije godine sad smo ponovili u Đardinu. A jazz je nešto gdje ne plivam kao ribica u vodi, tu sam uzeo saveznike i to odmah najbolje. Znanje mi je najbitnije – tu su Davor Hrvoj "Vrijeme je za jazz", čovjek koji je sav u tome cijeli život i Saša Nestorović, Hare Krišna u društvu glazbenika, osoba koja zrači blagom vibrom, nema presinga i problema, a njegova se sluša. Kad sam morao odlučiti na kojim će se bubnjevima svirati na jazz večerima, poslao sam Saši mail i on mi je pomogao u odluci. Ja bih ionako odlučio, ali sam se konzultirao sa znalcem. Žedan sam znanja.

Oko jazza ste, izgleda, najambiciozniji?

- Jazz i Split su, ponovit ću, bili u bračnoj krizi. Znate kakav je splitski mentalitet - nakon onakvog jazza prije 20 godina, gdje je svjetska krema svirala u Splitu, da sam prve godine doveo Georgea Bensona i još trojicu, što ne mogu, opet bi bilo "odlično je, al ono onda…" Znači, treba napraviti tako da ono ostane u uspomeni, a da novo to prevlada. Izgrađen je stabilan temelj s lokalnim izvođačima, dogodine idemo na internacionalizaciju, na neko veliko međunarodno ime.

Imamo ljudske resurse, dobronamjernost, energiju, a imamo i luđaka. To sam ja! Netko je rekao da sam lokomotiva i dobro je reka'. Ovo je tek utemeljenje, kao što je prvi blues festival bio od splitskih izvođača, pa se poslije pomalo internacionalizirao, pa produžio na dva dana… Što je uspjeh, dva dana bluesa, sa minornim poticajima grada - 50 tisuća kuna. A, opet ću, jazz je svjetski priznata glazba, broj 1, jazz su akademici, nema svatko kvalifikaciju za bavit' se jazzom.

Ima li nekih manjkavosti, nekih stvari koje bi dogodine mogle biti bolje?

- Moramo se riješiti sad već svjetski poznate prašine đardinuše, hah.

???

- Turisti sa svih strana svijeta su dolazili u "blue sweet shoes" da bi plesali, a odlazili ko pekari u HTZ opremi… Znači, po svijetu je poznata. Kad se riješi ta prašina i ovaj grad će valjda odlučiti koji su punktovi za ovakve događaje. Split će uskoro imati stratešku kartu industrijske buke, cestovne, željezničke, zračne, a to je dokument povezan s urbanističkim planom. U njoj će biti i incidentne zone, redom Prokurative, Peristil, Riva, Cornaro, Đardin, pa i Turska kula.

Nedavno je na Turskoj kuli organiziran koncert, u prvoj minuti događanja je stiglo 260 prijava policiji! Zadnjih deset dana meni je četiri puta došla policija u dvije minute do 23 sata. A možemo svirati do ponoći, petkom i subotom do jedan sat u noći. Policajci moraju doći na poziv građana, iako znaju da je uzaludno. Ovo ljeto sam najmanje jedanaest puta izdiktirao svoje ime, prezime, adresu i datum rođenja zbog prijava za buku, ali nema veze, meni ne smeta.

Što je s vašom inicijativom o postavljanju kupole, "Hollywood bowla", u Đardinu?

- Poslao sam 23. srpnja na ured gradonačelnika ponudu za izgradnju, inicijativu da grad izda dozvolu za taj u suštini montažni objekt koji bi riješio probleme buke i koncerata na otvorenome, a koristi se u cijelom svijetu. No, dobio sam odbijenicu jer se navodno "sagledava više lokacija". Poslat ću poslovnu ponudu, jer još 2015. i 2016. sam na svoj trošak radio mjerenja buke na raznim lokacijama. Odgovor na moju ponudu bit će, po meni, pokazatelj ide li ovaj grad naprijed i može li izići iz one svoje začahurenosti o kojoj je govorio svojevremeno Saša Antić.

Ugostitelji nas dofinanciraju

Neki su komentirali na društvenim mrežama da je bilo previše ugostiteljskih punktova u Đardinu, da je previše plastičnih stolica u parku.

- Kao što sam rekao, ne želim smrdjeti na pivo, osim kad ga ja popijem. Puno ugostitelja je tamo zbog nedostatnog financiranja ovakvog programa, pa se na taj način dofinancira. Gradovi koji daju više novca, poput Ljubuškog, ne moraju ovako, oni mogu izabrati i staviti jednu jedinu kućicu za piće. I ovako je upitno je li dovoljno novaca.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Evo RUKE! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-09-20 12:30:46 [created_by] => 39370 [created_by_alias] => Jasenka Leskur [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-09-20 14:02:30 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-09-20 12:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3796 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 256 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--kultura [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, film, tv, književnosti, glazba, kazalište, slikarstvo, arhitektura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/09\/17\/Kultura\/10227088.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/09\/17\/Kultura\/10227089.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/09\/17\/Kultura\/10227096.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Stivi Vu\u010dkovi\u0107 ima velike ambicije oko povratka jazza Spli\u0107anima","Stivi Vu\u010dkovi\u0107 ima velike ambicije oko povratka jazza Spli\u0107anima","Stivi Vu\u010dkovi\u0107 ima velike ambicije oko povratka jazza Spli\u0107anima"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1336"},{"size0":"1920x2683"},{"size0":"1920x1337"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 256 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 18 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14941664 Threads: 2 Questions: 3144775608 Slow queries: 7011893 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234854726 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /kultura/stivi-vuckovic-stvorili-smo-novi-ljetni-dir-u-dardinu-566281 [printLink] => /kultura/stivi-vuckovic-stvorili-smo-novi-ljetni-dir-u-dardinu-566281?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 293446 [name] => đardin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dardin [link] => /tag/dardin ) [1] => stdClass Object ( [id] => 412324 [name] => Stivi Vučković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stivi-vuckovic [link] => /tag/stivi-vuckovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 412325 [name] => Revija urbane kulture [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => revija-urbane-kulture [link] => /tag/revija-urbane-kulture ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Evo RUKE! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Stivi Vučković: Stvorili smo novi ljetni đir u Đardinu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-07-38-39-39370 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/17/Kultura/10227088.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/17/Kultura/10227088.jpg [title] => Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/17/Kultura/10227089.jpg [title] => Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/17/Kultura/10227096.jpg [title] => Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Peta po redu Revija urbane kulturE – EVO RUKE! završila je s prošlim vikendom, a s njome i "srce" turističke sezone u kojem su koncerti i performansi pod otvorenim nebom bili dio turističke glazbene ponude grada. Oprema je odnesena iz Đardina, uklizavamo u "bablje" ljeto i razgovaramo sa Stivijem Vučkovićem, koji stoji iza ovoga projekta, o najvažnijim temama koje su se nametnule oko ovog kulturnog događaja.

Nakon 54 glazbene večeri u nizu, koji su Vam prvi dojmovi? Kako je bilo od 18. srpnja do 9. rujna?

- Jako sam zadovoljan i ispunjen, jer kad pogledam što sam najavio na početku Revije, moram reći da je sve i ostvareno. Sačuvao sam obraz i ispunio javno danu riječ, bilo je "pod mus" da to ispoštujem, a pritom se sve dogodilo, što se Splita tiče, u boljim produkcijskim standardima, na boljem razglasu, na boljoj pozornici i ostalom nego inače. Moram reći - Jesus loves me - jedan jedini dan je bilo kiše i jedan program nije odrađen, bilo je nekoliko puta mokro, al nije naškodilo događajima u Đardinu.

Odrađena su tri fenomenalna dana Blues festivala, sve je snimljeno kamerama i tonski, sad će se krenuti u izradu triju emisija po 70 minuta za HTV. Utemeljen je Split Open Jazz fair, također snimljen, dobili smo jazz u boji, netipičan za Hrvate, jer se kod nas jazz na televiziji emitira samo iz Lisinskog ili iz nekog opskurnog prostora s dva reflektora pod kojima glazbenici rasturaju, al' vizualno je nekako uvijek neprivlačno. A mi smo dobili skoro pa estradni izgled jazz izvođača. Imamo "open" događaj, Đardin, tu je i slika našeg đardina, ljetni lipi Split i jazz koji je imao biseve, agresivne, i puno publike za tu vrstu glazbe, "we want more".

Turneja "Tri Grgura"? U Đardinu se čuo i operni glasić, mladi, što mi je iznimno drago, Ivan Bobić ima 24 godine, na klaviru je izvodio svoju glazbu. Ne klasike koje svi znaju pa ono, ugodna animir glazba - on svira svoju glazbu, a momak je "good looking guy" i ima taj mot koji mu otvara širom vrata, Pogorelić, Mrvica i Ivan Bobić. Figura za klavirom, kao da mu je produžilo ruke, s njim Irma Dragičević koja je oplela po Gershwinu, to je bio netipičan program za Split, a kamoli za pozornicu đardinsku.

Imali smo i dodjelu plakete "Zlatni Grgur", gdje se odalo priznanje ljudima koji su obilježili eter i naš život. Stalno slušamo gitarske dionice Zlatka Brodarića Šćule, bilo to kod Gibe, Olivera, Doris Dragović ili Nenada Vetme, nebitno, oni rade i sviraju cijeli život, pogotovo ova druga dva laureata Ilija Utrobičić i Damir Rakić iz "Čuvara svirala". On ima superioran svirački bend i godinama radi s djecom, odgojio je cijelu malu ergelu novih glazbenika koji nisu otišli u "kuruzu" nego ih je sačuvao za budućnost.

Kako je Đardin bio posjećen?

- Publike je bilo kao svih ovih godina Revije EVO RUKE zajedno, čak se stvorio i đir. Kad se oduzmu ovi tematski podprogrami, bilo je još 46 dana koncerata urbane glazbe. Bilo je "fifty – fifty" što se tiče domaćih i turista. Čak su bile posjećenije večeri s "no name" bendom, nego onima koji imaju hitove u eteru, a taj "višak" publike su bili stranci. EVO RUKE je ove godine puno bolje zamijećen i na nacionalnom nivou samim tim jer je na webu www.croatia.hr među 20 najvećih događanja bio cijelo vrijeme na naslovnici, među najznačajnijim kulturnim zbivanjima u cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je četvrta sezona u Đardinu, on je postao oaza dobre energije, što bi se reklo rječnikom s pireva - nikad se "ni čaša nije razbila". Na ukupno 260 koncerata ovih godina nikad se nije dogodilo nešto što ja sam nisam mogao, i bez zaštitara, riješiti. A bude barem po 500 ljudi svake večeri, na "ex yu rock bendovima" je bilo oko dvije i pol tisuće ljudi, a na "Atomskom skloništu" dvije tisuće. To su mi novinari rekli, ja nisam brojio.

Što je bio vrhunac proteklih događaja?

- Jazz večeri su bile vrh. Zašto? Jer na Blues festival sam već navikao, ono što smo dosegli na Zvončacu zadnje dvije godine sad smo ponovili u Đardinu. A jazz je nešto gdje ne plivam kao ribica u vodi, tu sam uzeo saveznike i to odmah najbolje. Znanje mi je najbitnije – tu su Davor Hrvoj "Vrijeme je za jazz", čovjek koji je sav u tome cijeli život i Saša Nestorović, Hare Krišna u društvu glazbenika, osoba koja zrači blagom vibrom, nema presinga i problema, a njegova se sluša. Kad sam morao odlučiti na kojim će se bubnjevima svirati na jazz večerima, poslao sam Saši mail i on mi je pomogao u odluci. Ja bih ionako odlučio, ali sam se konzultirao sa znalcem. Žedan sam znanja.

Oko jazza ste, izgleda, najambiciozniji?

- Jazz i Split su, ponovit ću, bili u bračnoj krizi. Znate kakav je splitski mentalitet - nakon onakvog jazza prije 20 godina, gdje je svjetska krema svirala u Splitu, da sam prve godine doveo Georgea Bensona i još trojicu, što ne mogu, opet bi bilo "odlično je, al ono onda…" Znači, treba napraviti tako da ono ostane u uspomeni, a da novo to prevlada. Izgrađen je stabilan temelj s lokalnim izvođačima, dogodine idemo na internacionalizaciju, na neko veliko međunarodno ime.

Imamo ljudske resurse, dobronamjernost, energiju, a imamo i luđaka. To sam ja! Netko je rekao da sam lokomotiva i dobro je reka'. Ovo je tek utemeljenje, kao što je prvi blues festival bio od splitskih izvođača, pa se poslije pomalo internacionalizirao, pa produžio na dva dana… Što je uspjeh, dva dana bluesa, sa minornim poticajima grada - 50 tisuća kuna. A, opet ću, jazz je svjetski priznata glazba, broj 1, jazz su akademici, nema svatko kvalifikaciju za bavit' se jazzom.

Ima li nekih manjkavosti, nekih stvari koje bi dogodine mogle biti bolje?

- Moramo se riješiti sad već svjetski poznate prašine đardinuše, hah.

???

- Turisti sa svih strana svijeta su dolazili u "blue sweet shoes" da bi plesali, a odlazili ko pekari u HTZ opremi… Znači, po svijetu je poznata. Kad se riješi ta prašina i ovaj grad će valjda odlučiti koji su punktovi za ovakve događaje. Split će uskoro imati stratešku kartu industrijske buke, cestovne, željezničke, zračne, a to je dokument povezan s urbanističkim planom. U njoj će biti i incidentne zone, redom Prokurative, Peristil, Riva, Cornaro, Đardin, pa i Turska kula.

Nedavno je na Turskoj kuli organiziran koncert, u prvoj minuti događanja je stiglo 260 prijava policiji! Zadnjih deset dana meni je četiri puta došla policija u dvije minute do 23 sata. A možemo svirati do ponoći, petkom i subotom do jedan sat u noći. Policajci moraju doći na poziv građana, iako znaju da je uzaludno. Ovo ljeto sam najmanje jedanaest puta izdiktirao svoje ime, prezime, adresu i datum rođenja zbog prijava za buku, ali nema veze, meni ne smeta.

Što je s vašom inicijativom o postavljanju kupole, "Hollywood bowla", u Đardinu?

- Poslao sam 23. srpnja na ured gradonačelnika ponudu za izgradnju, inicijativu da grad izda dozvolu za taj u suštini montažni objekt koji bi riješio probleme buke i koncerata na otvorenome, a koristi se u cijelom svijetu. No, dobio sam odbijenicu jer se navodno "sagledava više lokacija". Poslat ću poslovnu ponudu, jer još 2015. i 2016. sam na svoj trošak radio mjerenja buke na raznim lokacijama. Odgovor na moju ponudu bit će, po meni, pokazatelj ide li ovaj grad naprijed i može li izići iz one svoje začahurenosti o kojoj je govorio svojevremeno Saša Antić.

Ugostitelji nas dofinanciraju

Neki su komentirali na društvenim mrežama da je bilo previše ugostiteljskih punktova u Đardinu, da je previše plastičnih stolica u parku.

- Kao što sam rekao, ne želim smrdjeti na pivo, osim kad ga ja popijem. Puno ugostitelja je tamo zbog nedostatnog financiranja ovakvog programa, pa se na taj način dofinancira. Gradovi koji daju više novca, poput Ljubuškog, ne moraju ovako, oni mogu izabrati i staviti jednu jedinu kućicu za piće. I ovako je upitno je li dovoljno novaca.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima

Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima

Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/stivi-vuckovic-stvorili-smo-novi-ljetni-dir-u-dardinu-566281 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=74a982c789174935b2bc3c8b7db683147728015b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Stivi+Vu%C4%8Dkovi%C4%87%3A+Stvorili+smo+novi+ljetni+%C4%91ir+u+%C4%90ardinu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fstivi-vuckovic-stvorili-smo-novi-ljetni-dir-u-dardinu-566281 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fstivi-vuckovic-stvorili-smo-novi-ljetni-dir-u-dardinu-566281 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Evo RUKE! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
KulturaEvo RUKE!

Stivi Vučković: Stvorili smo novi ljetni đir u Đardinu

Piše Jasenka Leskur
20. rujna 2018. - 14:30
Stivi Vučković ima velike ambicije oko povratka jazza Splićanima

Peta po redu Revija urbane kulturE – EVO RUKE! završila je s prošlim vikendom, a s njome i "srce" turističke sezone u kojem su koncerti i performansi pod otvorenim nebom bili dio turističke glazbene ponude grada. Oprema je odnesena iz Đardina, uklizavamo u "bablje" ljeto i razgovaramo sa Stivijem Vučkovićem, koji stoji iza ovoga projekta, o najvažnijim temama koje su se nametnule oko ovog kulturnog događaja.

Nakon 54 glazbene večeri u nizu, koji su Vam prvi dojmovi? Kako je bilo od 18. srpnja do 9. rujna?

- Jako sam zadovoljan i ispunjen, jer kad pogledam što sam najavio na početku Revije, moram reći da je sve i ostvareno. Sačuvao sam obraz i ispunio javno danu riječ, bilo je "pod mus" da to ispoštujem, a pritom se sve dogodilo, što se Splita tiče, u boljim produkcijskim standar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 09:38