StoryEditorOCM
Auto motonova generacija

Plug-in hibrid s dobrim dometom: Škoda objavila još detalja novog Kodiaqa

Piše R. R.
23. srpnja 2023. - 11:00

Nova generacija Škode Kodiaq stiže ujesen, no prezentacije o ovom poželjnom SUV-u već se uvelike objavljuju po raznim medijima. Premijera druge generacije najvećeg SUV-a Škode, modelu Kodiaq, očekuje se ove jeseni. Automobil se nadovezuje na svog iznimno uspješnog prethodnika (više od 790.000 prodanih jedinica) dok donosi sveobuhvatne nadogradnje. Češki proizvođač je objavio video u kojem Alex Montyro objašnjava neke od detalja.

Jedna od stvari koje Alex ističe je upečatljiviji i robusniji dizajn. To je učinkovita ravnoteža moći i emocija. Novi Kodiaq nešto je veći od prethodnika, uglavnom duljinom, a i unutrašnjost je prostranija. Putnici mogu očekivati više prostora za noge i više prostora za glavu. Novi Kodiaq ponovno će biti dostupan kao sedmerosjed.

Prtljažni prostor bit će više nego izdašan, punih 75 litara veći nego kod prethodnika. Ukupni raspoloživi prostor učinit će Kodiaq jednim od vodećih u svojoj klasi. Alex također ističe neke promjene u unutrašnjosti automobila, gdje ćemo pronaći novi dizajn, nove materijale i neke nove kontrole, kombinirajući elemente osjetljive na dodir s taktilnim povratnim informacijama. Još jedna nova značajka bit će birač automatskog mjenjača na stupu upravljača.

I vozači i putnici mogu se veseliti istinski ugodnoj vožnji koju pruža pogonski sklop snage od 110 do 150 Kw (150 do 204 KS). Novi Kodiaq će biti dostupan s dva TSI benzinska motora i dva TDI dizel motora. Povrh toga, tu će biti Kodiaq iV plug-in hibridna opcija, koja ima čisto električni domet vožnje od preko 100 kilometara po punjenju. Nepotrebno je reći da će Kodiaq također biti dostupan u verziji s pogonom na sve kotače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:58