StoryEditorOCM
Društvena mrežatips and tricks

Cijeli život koristimo suhi šampon krivo! Tiktokerica otkrila kako ga trebamo koristiti da bi kosa blistala

Piše Jelena Banovac
26. ožujka 2024. - 07:30

Većina ljudi ima raspored pranja kose, ali često ga razne neočekivane okolnosti mogu poremetiti. Znamo koliko frizura može popraviti raspoloženje, kako nekome opisat samopouzdanje koje se javi izlaskom iz frizerskog salona?

Njega i pravilna uporaba proizvoda su bitni zato razbijemo jedan od najvećih mitova i greške koja se javlja sa suhim šamponima.

Tamara, poznata pod nazivom @skincare_akademija na vlastitom primjeru otkrila je kako uspješno odgoditi pranje kose.

- Suhi šampon nije najgore što možeš napraviti svojoj kosi i neće ti oštetiti vlasište, ako se koristi pravilno. Većina ga koristi kada je kosa jako masna i treba pranje, a tako se samo zacementira sebum na vlasištu koje blokira folikule vlasi i uzrokuje ispadanje kose. Osim toga iritacija se javlja jer se koristi veća količina proizvoda. Radije nanesi suhi šampon na svježe opranu kosu, tako će skupljati sebum prije nego on zamasti vlas, potrošit ćeš manje proizvoda, a kosa će dulje ostati čista i volumen će biti veći, zaključila je Tamara.

@skincare_akademija Koristiš li suhi šampon pravilno? Ok, ne postoji pisano strogo pravilo kako ga koristiti, ali evo moj slučaj ? Na faksu sam ga koristila da bi produžila dan pranja, kosa je i dalje izgledala grozno, mogla sam potrošiti jednu bočicu u 2 tjedna, i još mi je vlasište bilo iritirano. Sad sam pametnija ? Perem kosu navečer jer mi je tako zgodnije, a ujutro pošpricam malo suhog šampona na vlasište. Kosa 2 dana izgleda čisto, inače mi drugi dan već bude u rezancima jer imam jako masno vlasište. 2 dana svježe kose je meni ?, a to što je i treći dan još mogu složiti da izgleda pristojno je još bolje. I najbitnije❗️- nema iritacija vlasišta. Dodatni ➕je to što mi suhi šampon traje jako dugo jer ga trošim manje. Koristim Batiste Heavenly Volume kojemu je sad formulacija promijenjena i još je bolji (manje ljepljiv, a i dalje daje volumen) i prezadovoljna sam njime, ali primam prijedloge u komentarima ? Suhi šampon - da ili ne? Što ti misliš? #haircare #njegakose #njega #ljepota #skincare #sampon #šampon #shampoo ♬ original sound - Tamara

Dakle, dodavanje suhog šampona u svakodnevnu rutinu njega kose je praktično i efikasno, a sada kada znate kako ga ispravno koristiti ne sumnjamo da će zahvaljujući jednostavnoj primjeni postati nezaobilazni proizvod u vašoj beauty rutini. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:05