Imali išta bolje od slasnih i mirisnih svježih jagoda? Sladokusci će reći: "Ima! Kolači i sladoled od jagoda!".
Ako je recept dobar, stvarno su u pravu, a evo jednog kojem ćete teško odoljeti: kremasti sladoled s puno sočnih plodova.
Autorica mu je slavna britanska kuharica Nigella Lawson, na čijoj ga službenoj stranici možete naći u originalu.
Sastojci:
500 grama jagoda
175 grama fino usitnjenog šećera (usitnite kristal u multipraktiku) plus dvije žlice
500 mililitara punomasnog mlijeka
500 mililitara vrhnja za šlag
1 mahuna vanilije
10 velikih jaja
2 žlice limunovog soka
Jagode grubo nasjeckajte pa ih stavite u prikladnu zdjelu i pospite s dvije žlice šećera. Ostavite neko vrijeme da se prožme.
Mlijeko i vrhnje stavite u teću debelog dna i dodajte vaniliju koju ste prethod...
Ako je recept dobar, stvarno su u pravu, a evo jednog kojem ćete teško odoljeti: kremasti sladoled s puno sočnih plodova.
Autorica mu je slavna britanska kuharica Nigella Lawson, na čijoj ga službenoj stranici možete naći u originalu.
Sastojci:
500 grama jagoda
175 grama fino usitnjenog šećera (usitnite kristal u multipraktiku) plus dvije žlice
500 mililitara punomasnog mlijeka
500 mililitara vrhnja za šlag
1 mahuna vanilije
10 velikih jaja
2 žlice limunovog soka
Jagode grubo nasjeckajte pa ih stavite u prikladnu zdjelu i pospite s dvije žlice šećera. Ostavite neko vrijeme da se prožme.
Mlijeko i vrhnje stavite u teću debelog dna i dodajte vaniliju koju ste prethod...