SALATA OD ŠPAROGA S POŠIRANIM JAJEM
Sastojci:
vezica šparoga
2 jaja
matovilac
cherry rajčice
Grana Padano sir
maslinovo ulje
aceto balsamico
cvijet soli (može i obična)
bijeli papar
Priprema:
Šparoge blanširati u slanoj vodi nekih minutu i pol, naglo ih ohladiti u vodi s ledom. U prozirnu foliju, premazanu maslinovim uljem, razbiti jaje i vezati ga, potom ga kuhati 2 minute u vreloj vodi.
Matovilac i šparoge odvojeno začinite, matovilac sa acetom balsamicom, maslinovim uljem, soli i paprom, a šparoge sa vinskim octom, maslinovim uljem, soli i paprom. Servirati kao na fotografiji.
JAJA IZ PEĆNICE SA ŠUNKOM I ŠPINATOM
Sastojci:
Za 4 osobe:
125 g PIK kuhane šunke/PIK šunke u ovitku
6 jaja
50 g baby špinata
1 dl mlijeka
mini rajčice
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 Celzije...