StoryEditorOCM
HranaTO SE TRAŽI

Želite brzinski i zdrav obrok, a skoro sve što imate u frižideru su jaja? Vrhunski splitski chef otkrio nam je recepte za dva genijalna jela, zadivit ćete i druge

17. travnja 2019. - 12:14

SALATA OD ŠPAROGA S POŠIRANIM JAJEM

Sastojci:


vezica šparoga

2 jaja

matovilac

cherry rajčice

Grana Padano sir

maslinovo ulje

aceto balsamico

cvijet soli (može i obična)

bijeli papar

Priprema:

Šparoge blanširati u slanoj vodi nekih minutu i pol, naglo ih ohladiti u vodi s ledom. U prozirnu foliju, premazanu maslinovim uljem, razbiti jaje i vezati ga, potom ga kuhati 2 minute u vreloj vodi.

Matovilac i šparoge odvojeno začinite, matovilac sa acetom balsamicom, maslinovim uljem, soli i paprom, a šparoge sa vinskim octom, maslinovim uljem, soli i paprom. Servirati kao na fotografiji.

JAJA IZ PEĆNICE SA ŠUNKOM I ŠPINATOM

Sastojci:

Za 4 osobe:

125 g PIK kuhane šunke/PIK šunke u ovitku

6 jaja

50 g baby špinata

1 dl mlijeka

mini rajčice

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 Celzije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:29