StoryEditorOCM
HranaOdlična alternativa

'Goli' ugljikohidrat koji mnogi jedu na dnevnoj bazi možete zamijeniti žitaricom specifičnom za naše podneblje: spremale su je bake na juhu, vi probajte ovaj recept

Piše J. V.
11. listopada 2019. - 18:20
shutterstock_764055577

Ako vam je riža jedan od glavnih priloga uz jelo, vjerojatno ste je dosad isprobali u svim mogućim varijantama - na "suvo", kao rižot, u juhi, s bižima... Mora se priznati, riječ je o jednoj svestranoj žitarici.

No bijela riža dostupna po vrlo povoljnim cijenama u supermarketima prerađena je žitarica, očišćena od vanjske opne, stoga i od vitamina B, proteina, vlakana, minerala i zdravih masti. Ono što ostane ukusna je, bijela jezgra, koja nema puno blagodati osim što osigurava, poput svakog ugljikohidrata, energiju onima koji ju konzumiraju.

"Bijela riža rafinirani je ugljikohidrat, sličan onima koje možemo pronaći u bijelome kruhu, tortillama od brašna i žitaricama koje jedemo za doručak. Svakako je lošija opcija od cjelovitih žitarica, budući da je riječ o "golom" ugl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:17