stdClass Object ( [id] => 218795 [title] => Upoznajte Maju Curavić, (drugu) naljepšu gospođu na svijetu [alias] => upoznajte-maju-curavic-drugu-naljepsu-gospodu-na-svijetu [catid] => 267 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Na prošlogodišnjem izboru najljepših gospođa svijeta Miss Multiverse, koji se održao u Amsterdamu u Nizozemskoj, šibenska se ljepotica Maja Curavić okitila lentom prve pratilje. Ona sama iskreno i danas kaže da je to bilo potpuno zasluženo, budući da je titula najljepše pripala misici Bjelorusije, koja je, veli Maja, izgledala kao preslika Pamele Anderson.

No, organizatori su lijepu Maju pozvali na isti izbor i ove godine, kada je mjesto održavanja bilo mnogo egzotičnije, tako da je ona prije nekoliko tjedana spakirala mnoštvo kofera i otisnula se prema Karibima, točnije Dominikanskoj Republici, gdje se u oštroj konkurenciji 15 najljepših svjetskih gospođa i još toliko gospođica borila za lentu Miss Multiverse.

I ove joj je godine titula najljepše izmaknula doslovno za dlaku, naime, iako su Šibenčanki svi predviđali pobjedu, stručni je žiri na kraju krunu stavio na glavu Miss Kazahstana...

- I dok sam lani zaista smatrala da je najljepša pobijedila, ove godine mislim da je lenta misice trebala pripasti meni. Pobjednica, naime, natuca engleski, a ni ljepotom, kao ni odgovorima na postavljena pitanja nije nikoga pretjerano oduševila, a sve su djevojke bile uvjerene da ću ja pobijediti.

Međutim, svjesna sam i da je Kazahstan zemlja od pedeset milijuna stanovnika, a mi svega četiri i pol i da je s marketinške strane ona puno bolji izbor, ali nisam razočarana, dapače.

Mislim da sam sebe, svoju zemlju i Šibenik predstavila na najbolji mogući način, a svima su se svidjeli i darovi koje sam ponijela: sat od kamena s likom katedrale, dar Turističke zajednice grada Šibenika, koji sam dala tamošnjem sirotištu ‘Djeca Kristova’ čija su me djeca posebno dirnula.

Bio je to ne baš lijep prizor djece bez roditelja koja žive u vrlo nehigijenskim uvjetima, okružena prljavštinom i muhama, ali svejedno ne skidaju osmijeh s lica. Nas djevojke dočekali su kao anđele, grlili nas i htjeli poći s nama. Srce mi je gotovo puklo na odlasku, jer je nerazmjer između bogatstva i siromaštva u Dominikanskoj Republici šokantno primjetan.

S jedne strane svjetski, pomalo umišljeni bogataši koji tamo imaju milijune eura vrijedne vile, a s druge strane lokalna, vječno nasmijana sirotinja – priča Maja, koja je s ostalim natjecateljicama odsjela u luksuznom resortu ‘Hard Rock Casino Hotel’ u elitnom dijelu Punta Cana, u kojem im nije manjkalo ni, što se kaže, ptičjeg mlijeka, a noćenje, zanimljivo je kazati, stoji basnoslovnih 500 američkih dolara.

Produžila kosu i trepavice

Maja se prije odlaska marljivo pripremala, svakodnevno redovito vježbala u teretani, zdravo se hranila, a netom prije odlaska kosu i trepavice produljila je ekstenzijama, ponijela je i nakit Ivane Slavice Vunić iz Šibenika, večernje haljine posudila joj je splitska dizajnerica Brankica Vukšić, dok je ona nacionalna i ove godine imala šibenski potpis.

- Tako je, kao i lani, moju nacionalnu haljinu osmislila i izradila poznata šibenska dizajnerica Đina Grbin i njezin Frida Design. Riječ je o haljini koja je istaknula sve moje atribute, a koja je imala lik svetog Mihovila, pa sam svima objasnila da je riječ o svecu, zaštitniku Šibenika, što je mnogima bilo jako zanimljivo. Ponijela sam i lanjsku, bijelu haljinu koju mi je također napravila Đina i u njoj snimila editorijal na plaži – ispričala nam je ova lijepa gospođa koja se na Karibima i naradila.

Nosile su brojne revije, poput one s haljinama talijanskog dizajnera Roberta Cavallija, ali i reviju brazilskih kupaćih kostima uoči nastupa slavnog DJ Boba Sinclaira, kao i brojne humanitarne obveze, tematske večeri i drugo. A sami Karibi su, reći će, raj na zemlji, u kojem sunce vječno sja.

- Sada je i kod njih zima, ali se temperatura nije spuštala ispod trideset stupnjeva, tako da sam se iskupala i dobila još malo boje. More je kristalno čisto, a priroda kao iz raja. Ponuda ukusnog voća je velika. Tako sam ja svako jutro za doručak jela marakuju, koja je kod nas preskupa, a potpuno drugačiji, finiji okus imaju njihove domaće banane, mango, kokos, čije sam ulje ponijela kao suvenir.

Osim toga, kupila sam i bocu njihova autohtonog ruma ‘Mama Juana’, koji je zapravo mješavina meda, ruma i vina u boci u kojoj se nalaze različite trave, kao i komadići drva. Zanimljivo je i da se ista boca može puniti i prazniti godinu dana na način da se doda pola boce ruma, pola crnog vina i prst meda za slad. To sam kupila i prijateljima, kao i tradicionalne cigare, kakao, dok sam kćerkicu Angelinu obradovala nakitom.

Djeci iz škole u kojoj predajem kupila sam nekoliko knjiga o Karibima i karipske tradicionalne udaraljke, koje su nalik na ribež, ali proizvode zanimljiv zvuk. Bilo je to putovanje iz snova za mene, a sada slijedi povratak u realnost i posveta mojim đacima, koji su mi jako nedostajali – veli.

Maja je, naime, omiljena profesorica matematike u OŠ “Skradin”. Inače, ona je diplomirana učiteljica razredne nastave, a za vrijeme studija osvojila je rektorovu i čak dvije dekanove nagrade.

- Moji su učenici ponosni na nastavnicu misicu i dok sam na natjecanjima, marljivo izrezuju novinske članke o meni, i daruju mi ih. Jako su dragi i uvijek me dočekaju pljeskom i ‘nogometnim’ ovacijama.

nevena banić bilan, foto: nikša stipaničev / cropix,  privatni album

Zadovoljna novim grudima

- Prije dvije godine kod doktora Siniše Glumičića povećala sam grudi, što je bila moja dugogodišnja želja. Danas, dvije godine nakon zahvata, jako sam zadovoljna učinjenim i mislim da je to dalo jedan sasvim novi dojam mojoj figuri – iskrena je Maja.


Osmijeh od tisuća dolara

Maji je ovo drugo sudjelovanje na izboru Miss Multiverse, međutim, ona je, može se reći, već prava veteranka kada su u pitanju izbori za Miss.

Naime, sve je počelo 2007. godine kada se u Las Vegasu natjecala na prestižnom natjecanju Mrs. Globe, kada je, iako fetiva Šibenčanka, nastupila kao predstavnica Slovenije, a s tog natjecanja vratila se s nagradom ‘smile makeover’, zahvaljujući kojoj danas ima desetke tisuća dolara skupi 'hollywood osmijeh'.

Osim toga, 2010. Maja je osvojila treće mjesto na natjecanju iz body fitnessa, a već nekoliko godina, zahvaljujući elokventnosti vodi različite izbore ljepote diljem zemlje. U spotu pop pjevača Mladena Burnaća za pjesmu ‘Nema šanse da te opet zavolim’ odglumila je - zavodnicu.


S kćerkom snimala za Kik

Majina kći, sedmogodišnja Angelina, njezina je najvatrenija obožavateljica kada su u pitanju natjecanja ljepote, ali i drugi modni poslovi.

Štoviše, sve je izvjesnije da će i malena jednog dana krenuti maminim stopama jer su nedavno zajedno snimile kampanju za inozemni trgovački lanac Kik, čije je Maja zaštitno lice.

Od supruga Franka Curovića, šibenskog Amerikanca, nedavno se razvela, ali su, veli, ostali u dobrim odnosima, pa izajednički donose odluke oko Angelinina odgoja.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => atraktivna šibenčanka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-11-25 13:11:04 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-11-25 13:28:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-11-25 13:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 33 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 267 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Najnovija saznanja i savjeti za ljepotu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Ljepota [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja00.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA8.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA3.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA11.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA10.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA1.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA_CURAVIC9-051113.2.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA_CURAVIC8-051113.1.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA_CURAVIC3-051113.1.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA_CURAVIC2-051113.1.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/MAJA_CURAVIC11-051113.1.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/6MAJA.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/2MAJA.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/11\/24\/LInija X\/maja\/12MAJA.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"770x481"},{"size0":"360x629"},{"size0":"576x410"},{"size0":"800x600"},{"size0":"419x629"},{"size0":"419x629"},{"size0":"320x629"},{"size0":"448x629"},{"size0":"800x556"},{"size0":"268x629"},{"size0":"338x629"},{"size0":"800x600"},{"size0":"472x629"},{"size0":"800x600"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 267 [name] => Ljepota [alias] => ljepota [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7951005 Threads: 3 Questions: 1654592497 Slow queries: 4919211 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111874194 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/ljepota ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /mozaik/ljepota/upoznajte-maju-curavic-drugu-naljepsu-gospodu-na-svijetu-218795 [printLink] => /mozaik/ljepota/upoznajte-maju-curavic-drugu-naljepsu-gospodu-na-svijetu-218795?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 185558 [name] => majacuravić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => majacuravic [link] => /tag/majacuravic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => atraktivna šibenčanka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Upoznajte Maju Curavić, (drugu) naljepšu gospođu na svijetu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-08-27-22-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/24/LInija X/maja00.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/24/LInija X/maja00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA8.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA3.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA11.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA10.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA1.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA_CURAVIC9-051113.2.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA_CURAVIC8-051113.1.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA_CURAVIC3-051113.1.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA_CURAVIC2-051113.1.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/MAJA_CURAVIC11-051113.1.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/6MAJA.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/2MAJA.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/11/24/LInija X/maja/12MAJA.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Na prošlogodišnjem izboru najljepših gospođa svijeta Miss Multiverse, koji se održao u Amsterdamu u Nizozemskoj, šibenska se ljepotica Maja Curavić okitila lentom prve pratilje. Ona sama iskreno i danas kaže da je to bilo potpuno zasluženo, budući da je titula najljepše pripala misici Bjelorusije, koja je, veli Maja, izgledala kao preslika Pamele Anderson.

No, organizatori su lijepu Maju pozvali na isti izbor i ove godine, kada je mjesto održavanja bilo mnogo egzotičnije, tako da je ona prije nekoliko tjedana spakirala mnoštvo kofera i otisnula se prema Karibima, točnije Dominikanskoj Republici, gdje se u oštroj konkurenciji 15 najljepših svjetskih gospođa i još toliko gospođica borila za lentu Miss Multiverse.

I ove joj je godine titula najljepše izmaknula doslovno za dlaku, naime, iako su Šibenčanki svi predviđali pobjedu, stručni je žiri na kraju krunu stavio na glavu Miss Kazahstana...

- I dok sam lani zaista smatrala da je najljepša pobijedila, ove godine mislim da je lenta misice trebala pripasti meni. Pobjednica, naime, natuca engleski, a ni ljepotom, kao ni odgovorima na postavljena pitanja nije nikoga pretjerano oduševila, a sve su djevojke bile uvjerene da ću ja pobijediti.

Međutim, svjesna sam i da je Kazahstan zemlja od pedeset milijuna stanovnika, a mi svega četiri i pol i da je s marketinške strane ona puno bolji izbor, ali nisam razočarana, dapače.

Mislim da sam sebe, svoju zemlju i Šibenik predstavila na najbolji mogući način, a svima su se svidjeli i darovi koje sam ponijela: sat od kamena s likom katedrale, dar Turističke zajednice grada Šibenika, koji sam dala tamošnjem sirotištu ‘Djeca Kristova’ čija su me djeca posebno dirnula.

Bio je to ne baš lijep prizor djece bez roditelja koja žive u vrlo nehigijenskim uvjetima, okružena prljavštinom i muhama, ali svejedno ne skidaju osmijeh s lica. Nas djevojke dočekali su kao anđele, grlili nas i htjeli poći s nama. Srce mi je gotovo puklo na odlasku, jer je nerazmjer između bogatstva i siromaštva u Dominikanskoj Republici šokantno primjetan.

S jedne strane svjetski, pomalo umišljeni bogataši koji tamo imaju milijune eura vrijedne vile, a s druge strane lokalna, vječno nasmijana sirotinja – priča Maja, koja je s ostalim natjecateljicama odsjela u luksuznom resortu ‘Hard Rock Casino Hotel’ u elitnom dijelu Punta Cana, u kojem im nije manjkalo ni, što se kaže, ptičjeg mlijeka, a noćenje, zanimljivo je kazati, stoji basnoslovnih 500 američkih dolara.

Produžila kosu i trepavice

Maja se prije odlaska marljivo pripremala, svakodnevno redovito vježbala u teretani, zdravo se hranila, a netom prije odlaska kosu i trepavice produljila je ekstenzijama, ponijela je i nakit Ivane Slavice Vunić iz Šibenika, večernje haljine posudila joj je splitska dizajnerica Brankica Vukšić, dok je ona nacionalna i ove godine imala šibenski potpis.

- Tako je, kao i lani, moju nacionalnu haljinu osmislila i izradila poznata šibenska dizajnerica Đina Grbin i njezin Frida Design. Riječ je o haljini koja je istaknula sve moje atribute, a koja je imala lik svetog Mihovila, pa sam svima objasnila da je riječ o svecu, zaštitniku Šibenika, što je mnogima bilo jako zanimljivo. Ponijela sam i lanjsku, bijelu haljinu koju mi je također napravila Đina i u njoj snimila editorijal na plaži – ispričala nam je ova lijepa gospođa koja se na Karibima i naradila.

Nosile su brojne revije, poput one s haljinama talijanskog dizajnera Roberta Cavallija, ali i reviju brazilskih kupaćih kostima uoči nastupa slavnog DJ Boba Sinclaira, kao i brojne humanitarne obveze, tematske večeri i drugo. A sami Karibi su, reći će, raj na zemlji, u kojem sunce vječno sja.

- Sada je i kod njih zima, ali se temperatura nije spuštala ispod trideset stupnjeva, tako da sam se iskupala i dobila još malo boje. More je kristalno čisto, a priroda kao iz raja. Ponuda ukusnog voća je velika. Tako sam ja svako jutro za doručak jela marakuju, koja je kod nas preskupa, a potpuno drugačiji, finiji okus imaju njihove domaće banane, mango, kokos, čije sam ulje ponijela kao suvenir.

Osim toga, kupila sam i bocu njihova autohtonog ruma ‘Mama Juana’, koji je zapravo mješavina meda, ruma i vina u boci u kojoj se nalaze različite trave, kao i komadići drva. Zanimljivo je i da se ista boca može puniti i prazniti godinu dana na način da se doda pola boce ruma, pola crnog vina i prst meda za slad. To sam kupila i prijateljima, kao i tradicionalne cigare, kakao, dok sam kćerkicu Angelinu obradovala nakitom.

Djeci iz škole u kojoj predajem kupila sam nekoliko knjiga o Karibima i karipske tradicionalne udaraljke, koje su nalik na ribež, ali proizvode zanimljiv zvuk. Bilo je to putovanje iz snova za mene, a sada slijedi povratak u realnost i posveta mojim đacima, koji su mi jako nedostajali – veli.

Maja je, naime, omiljena profesorica matematike u OŠ “Skradin”. Inače, ona je diplomirana učiteljica razredne nastave, a za vrijeme studija osvojila je rektorovu i čak dvije dekanove nagrade.

- Moji su učenici ponosni na nastavnicu misicu i dok sam na natjecanjima, marljivo izrezuju novinske članke o meni, i daruju mi ih. Jako su dragi i uvijek me dočekaju pljeskom i ‘nogometnim’ ovacijama.

nevena banić bilan, foto: nikša stipaničev / cropix,  privatni album

Zadovoljna novim grudima

- Prije dvije godine kod doktora Siniše Glumičića povećala sam grudi, što je bila moja dugogodišnja želja. Danas, dvije godine nakon zahvata, jako sam zadovoljna učinjenim i mislim da je to dalo jedan sasvim novi dojam mojoj figuri – iskrena je Maja.


Osmijeh od tisuća dolara

Maji je ovo drugo sudjelovanje na izboru Miss Multiverse, međutim, ona je, može se reći, već prava veteranka kada su u pitanju izbori za Miss.

Naime, sve je počelo 2007. godine kada se u Las Vegasu natjecala na prestižnom natjecanju Mrs. Globe, kada je, iako fetiva Šibenčanka, nastupila kao predstavnica Slovenije, a s tog natjecanja vratila se s nagradom ‘smile makeover’, zahvaljujući kojoj danas ima desetke tisuća dolara skupi 'hollywood osmijeh'.

Osim toga, 2010. Maja je osvojila treće mjesto na natjecanju iz body fitnessa, a već nekoliko godina, zahvaljujući elokventnosti vodi različite izbore ljepote diljem zemlje. U spotu pop pjevača Mladena Burnaća za pjesmu ‘Nema šanse da te opet zavolim’ odglumila je - zavodnicu.


S kćerkom snimala za Kik

Majina kći, sedmogodišnja Angelina, njezina je najvatrenija obožavateljica kada su u pitanju natjecanja ljepote, ali i drugi modni poslovi.

Štoviše, sve je izvjesnije da će i malena jednog dana krenuti maminim stopama jer su nedavno zajedno snimile kampanju za inozemni trgovački lanac Kik, čije je Maja zaštitno lice.

Od supruga Franka Curovića, šibenskog Amerikanca, nedavno se razvela, ali su, veli, ostali u dobrim odnosima, pa izajednički donose odluke oko Angelinina odgoja.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>














[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ljepota/upoznajte-maju-curavic-drugu-naljepsu-gospodu-na-svijetu-218795 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d2f050eec7375416c769dee44baed401d97a8c35 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Upoznajte+Maju+Curavi%C4%87%2C+%28drugu%29+naljep%C5%A1u+gospo%C4%91u+na+svijetu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fljepota%2Fupoznajte-maju-curavic-drugu-naljepsu-gospodu-na-svijetu-218795 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fljepota%2Fupoznajte-maju-curavic-drugu-naljepsu-gospodu-na-svijetu-218795 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => atraktivna šibenčanka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ljepotaatraktivna šibenčanka

Upoznajte Maju Curavić, (drugu) naljepšu gospođu na svijetu

Piše PSD.
25. studenog 2013. - 14:11
Na prošlogodišnjem izboru najljepših gospođa svijeta Miss Multiverse, koji se održao u Amsterdamu u Nizozemskoj, šibenska se ljepotica Maja Curavić okitila lentom prve pratilje. Ona sama iskreno i danas kaže da je to bilo potpuno zasluženo, budući da je titula najljepše pripala misici Bjelorusije, koja je, veli Maja, izgledala kao preslika Pamele Anderson.

No, organizatori su lijepu Maju pozvali na isti izbor i ove godine, kada je mjesto održavanja bilo mnogo egzotičnije, tako da je ona prije nekoliko tjedana spakirala mnoštvo kofera i otisnula se prema Karibima, točnije Dominikanskoj Republici, gdje se u oštroj konkurenciji 15 najljepših svjetskih gospođa i još toliko gospođica borila za lentu Miss Multiverse.

I ove joj je godine titula najljepše izmaknula doslovno z...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 10:27