StoryEditorOCM
PanoramaDALEKO OD JAVNOSTI

Janica iznenadila pojavom u društvu relly prvaka Sebastiena Ogiera: inače taji partnera, ne pokazuje djecu, živi život

Piše Mozaik SD
19. travnja 2024. - 19:48

Potpuno je razumljiva želja za privatnošću. Pogotovo nakon što si velik dio života proveo pod povećalom javnosti. Naša skijaška legenda Janica Kostelić nakon prekida svoje vrhunske karijere odlučila je upravo to, biti daleko od svjetala pozornice.

Odlučila je, a tko smo mi da je u tome ne podržimo, sportski svijet zamijeniti obiteljskim gnijezdom. Posvetila se obitelji. Četrdesetdvogodišnja bivša sportašica na svijet je donijela sina u novogodišnjoj noći 2019. godine, a potom je u rujnu prošle godine rodila i drugo dijete.

Ne znamo je li dječak ili djevojčica. Ne znamo kako se zove. Za prvorođenca znamo kako su ga nazvali Oskar, no Janica je toliko daleko otišla u krajnost da se i ne zna tko joj je partner, tko je otac djece.

image
Darko Tomas/Cropix

Na sve to ima potpuno pravo bivša hrvatska alpska skijašica, možda je i bolje da je upamtimo po njenih četiri olimpijske zlatne medalje i one dvije radosne srebrne, možda je i bolje da je pamtimo kao najuspješniju alpsku skijašicu u povijesti Zimskih olimpijskih igara, možda je i bolje da nam u kolektivnoj svijesti ostane zabilježena kao osvajačica Svjetskog kupa 2001., 2003. i 2006. godine.

Baš kao što nam je svima ostao u memoriji onaj trenutak kada je Janica kao 25-godišnjakinja hrabro stala pred kamere i kazala:

- Došao je trenutak da okončam sportsku karijeru. Nije došlo do zasićenja skijanjem, nego su glavni razlog mog oproštaja brojne ozljede. Također, postoji bojazan da mi se ne dogodi nekakva teža ozljeda s težim posljedicama.

image
Hrvoje Polan/Afp

Tada je i kazala kako je jedna obična djevojka, koja ne voli sebe gledati u medijima.

I svaka joj čast na tome.

Baš zbog svega toga Janica je iznenadila pojavivši se na Svjetskom prvenstvu u reliju. Sportska manifestacija traje četiri dana i sjajno promovira Lijepu našu, budući se na njoj očekuje pola milijuna posjetitelja, od čega će trećina biti stranci. 

Janica se na Okiću zagrijavala s osmerostrukim svjetskim prvakom Sebastienom Ogierom (40). S obzirom na to je skijanje brz sport, a isto tako je i vožnja relija, komentirala je poveznicu između ta dva sporta.

‘Nije to isto, to te može samo zavarati da misliš da si spreman na te brzine, ali to je nešto apsolutno skroz drugačije. Vjerujem da će biti super u svakom slučaju", rekla je za HRT.

Otkrila je i kako je za Ogiera dobila preporuku jer najpreciznije vozi, pa se odlučila osobno provozati s njime. 

image

Janica je svojedobno obnašala dužnost pomoćnice ministra sporta, te prve državne tajnice odbora za sport

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:49