StoryEditorOCM
Panoramavelike promjene

Kao nikada do sada: kralj Charles mijenja raspored događanja i kompletnu organizaciju uskršnje mise, sve je drugačije

Piše MOZAIK SD
25. ožujka 2024. - 21:42

Usprkos tome što se bori s rakom, kralj Charles III. planira se pojaviti na misi za Uskrs, no čitava ceremonija ovog puta bit će bitno drugačija nego ikada prije.

Zbog teškog zdravstvenog stanja u kojoj se nalazi monarh Ujedinjenog Kraljevstva, Buckinghamska palača prisiljena je bitno izmijeniti raspored događanja i kompletnu organizaciju uskršnje mise.

Za početak, još uvijek nije posve sigurno hoće li se uopće kralj Charles pojaviti u St. George crkvi, s obzirom na to da mu je stanje još uvijek promjenjivo iz dana u dan, prenosi tportal.hr.

No, bude li se osjećao dovoljno snažno da se pojavi u javnosti na Uskrs, zna se da će u crkvu doći s kraljicom Camillom pod rukom te znatno smanjenim brojen sudionika. Naime, trenutno je iznimno bitno da je u smanjenom fizičkom kontaktu s ostalim jer zbog smanjenog imuniteta i povećanog rizika od zaraze.

image
Adrian Dennis/Afp

‘Ako mu zdravlje dopusti, kralj Charles prisustvovat će misi, no broj kraljevskih uzvanika bit će smanjen. Već je sada smanjio kontakt s drugima te u Buckinghamskoj palača prima samo manje skupine‘, rekla je kraljevska insajderica Danielle Stacey i dodala:

‘No, kada je riječ o svakodnevnim dužnostima i administraciji, kralj ih uredno izvršava u svom uredu.‘

Kada je riječ o Kate Middleton i princu Williamu, već je poznato da će njihovo tradicionalno pojavljivanje s djecom ove godine izostati, uslijed njene borbe s rakom i preventivnom kemoterapijom koju trenutno prolazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:02