stdClass Object ( [id] => 1272282 [title] => Legendarni Gonzo sprema filmsku verziju ‘Bambine’: Očekujem Žaru Batinovića u ulozi škveranina, fala bogu da je bolje! [alias] => legendarni-gonzo-sprema-filmsku-verziju-bambine-ocekujem-zaru-batinovica-u-ulozi-skveranina-fala-bogu-da-je-bolje [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nema veće legende od Radislava Jovanova Gonza kad je o hrvatskim videospotovima riječ. Gonzo je snimio više od 400 videospotova za izvođače kao što su Psihomodo Pop, Let 3, TBF, Jinx, Pips Chips & Videclips, ali i Damira Urbana, Darka Rundeka...

Posljednji Gonzov videospot je friško snimljen – za kontroverznu pjesmu “Mama ŠČ” Leta 3. Paralelno s premijerom toga spota, u nedjelju 12. ožujka, u kina je stigao i njegov debitantski dugometražni igrani film “Punim plućima”, premijerno prikazan ljetos na Puli. Povod za intervju s Gonzom je, dakle, dvostruk. Udahnimo punim plućima i krenimo.

Antiratna poruka spota

Jeste li očekivali da će pjesma “Mama ŠČ” izazvati tolike kontroverzije? Jeste li slutili takav medijski urnebes i kako ga komentirate?

– Znao sam, ili, bolje rečeno, imao sam dobar predosjećaj da će prvo pjesma imati dobar odjek i povratni “feedback” svih generacija, ali baš toliki ne. Mrle i bend toliko su se dali u medijsku ludu kampanju, a sam spot bit će šlag na tortu i pokazat će BBC-ju i Eurosongu da su oni bend koji ima jako dugu tradiciju i vještinu teatar performera i da nisu bend od jučer koji je sklepan kao neka Eurosong ekshibicija, koji uživo pojede većinu tih pjevača za marendu. Spot ima jasnu i šaljivu, a opet ozbiljnu antiratnu poruku, i to je najbitnije.

Kako ste doživjeli reakcije na pjesmu?

– Reakcije ljudi su super pozitivne, kažem iz različitih spektara, slojeva, dobi, jer se mnogi nalaze u nekom buntu protiv letargije ljudskog roda općenito da se ništa ne događa, a rat se događa. Pjesme koje samo dosadno i brzozaboravno pjevaju o ljubavi, pritom još bez karizme i dobrog teksta, aranžmana, stava, ima koliko hoćeš. Splitersi su jedini imali pjesmu koju sam zapamtio, ovo ne kažem iz kurtoazije prema gradu Splitu, nego iskreno.

Kako vam je bilo opet surađivati s Letom 3 u odnosu na prijašnje suradnje?

– Let 3 i ja funkcioniramo da dogovorimo kakav-takav koncept, a dalje ide nekako samo od sebe, počeli smo od rakete i “Dr. Strangelove” fotke iz filma, hvala Kubricku. Koreograf i plesač Jovanka Broz Titutka i Hekipa su uletjeli kad ih je Mrle otkrio i dali spotu taj ludi apokaliptik plesni smisao, bravo za njih.

Kako se vama osobno sviđa “Mama ŠČ” i kakav plasman prognozirate pjesmi na Euroviziji? Mora li vam se svidjeti nečija pjesma da biste snimili spot ili...?

– Naravno da mi se sviđa, iako da mi se i manje sviđa, s Letom 3 bih ionako radio jer volim raditi s njima. U pravilu mora biti pjesma koja te odfura u dobru kreaciju kakva god bila. Nije bitno koliko spotova sam napravio, nego koliko od njih i danas drže vodu, koliko oni i dalje imaju neku kemiju i čije pjesme i dalje mogu slušati u autu i kući, a takvih spotova je sigurno puno manje.

Kako vam se bilo s kraće spotovske forme prebaciti na dugometražni film?

– Radoholičar sam, ali ne onaj tko samo leti od projekta do projekta i jasno da trebaš vrijeme određene “dekompresije” da se mentalno prebaciš s videospota na reklamu, a kad ideš sa snimanja nečega kao “Dnevnik velikog Perice”, tu su onda duge prepreme, tzv. ufuravanje u projekt. Pisanje i režiranje filma je kao rađanje djeteta za koje bi skoro sve odbacio, znači puno veća odgovornost, ulaganje, valjda i žrtva, ljubav.

---

image

Gonzo s Juditom Franković Brdar i Aleksandrom Naumov na premijeri filma ‘Punim plućima’

Ivana Nobilo/Cropix
---

Debitirali ste kao redatelj dugometražnog filma u 58. godini, što vas čini najstarijim redateljskim debitantom u Hrvatskoj, ako ne i šire. Je li vas to možda opterećivalo?

– Ne znam, valjda tako mora biti. Ne opterećuje me biti debitant u toj 58. godini, nimalo. Tako je, kako je, vrijeme je očito odradilo nešto dobro u svom tom procesu “delaya”, iskustvo i spremnost da izbacim iz sebe nešto istinski svoje. Ne žalim vremena, i moja obitelj su filmovi.

Film o smrti i životu

Koliko dugo ste pripremali “Punim plućima”? Izjavili ste da ste pisali scenarij na komadićima papira, po bircevima, plažama...?

– Morao sam uhvatiti i naučiti način kako da pišem uz sva snimanja kao snimatelj, a da mi je gušt. Da, u početku u bircevima, u vlaku, na plaži, pa konačno i u stanu, uz muziku koja me uvijek inspirirala. Nakon neke “prve ruke” sam sa Srđanom Koljevićem, mentorom na scenarističkoj radionici ZFF-a, postavio nekoliko novih ruku. Daljnjim brušenjem scenarija uz Jasnu Žmak, suradnicu na scenariju, došli smo čak do šest neuspješnih prijava na HAVC-ovih natječaja produkcije. Onda smo samo ja i producent Boris Matić nastavili opet brusiti scenarij, unositi promjene prema nama korisnim recenzijama i opaskama, ali nakon osmog neuspješnog puta odlučili smo odustati.

Boris se prihvatio nekih drugih projekata, a ja sam počeo snimati “Dnevnik velikog Perice” s Vinkom Brešanom i u tom nekom procesu snimanja i za vrijeme pandemije sam rekao “ajd još jednom”. Ovaj put sam radio s Dorom Šustić i producenticom Sabinom Krešić iz Fade Ina i valjda je bilo sve nekako bolje, a i nekakve zvijezde su se poklopile, i prošli smo iz devetog puta. Mate Matišić me jako lijepo podržao, a Stanko Herceg, direktor fotografije, pomogao da počnemo filmsku pretprodukciju čim prije.

Zašto baš film o smrti i životu, posvećen vašoj generaciji i “svima koji su nas prerano napustili”? Koliko često razmišljate o životu i smrti? I koliko ima Gonza u likovima filma?

– Svi kad-tad, više ili manje, razmišljamo o smrti, a i meni je ta tema sve prisutnija. Sprovodi su uvijek teška stvar, gubitak mame, tate, brata, toliko prijatelja da ti mozak stane. Volim kako se nose sa sprovodima u New Orleansu, svirka, pjesma, ritam, ples, a kod nas je tako, eto, tuga, crnina.

Jednom sam na sprovodu vidio ženu usred govora koja me podsjetila na Yodu iz “Star Warsa” i nasmijao sam se i otad stalno tražim veselu, blesastu stranu svega toga. Crni humor je najbolji, bar meni, za razbijanje patetike, pa čak i pretencioznosti koju nikako nisam htio, ni neki naglašeni art ili “ljuti art”, kako mi nekad kažemo. Tako sam krenuo pisati i ovaj scenarij, gdje pokojnik zapravo svojom posljednjom željom želi napraviti nešto dobro, djetinjasto, a to je da ponovno okupi posvađane frendove i da opet počnu komunicirati. Mene ima skoro u svim likovima, ali nekako me ima najviše u liku Bibe.

”Punim plućima” stiže u kina u dobrom razdoblju za hrvatski film u smislu recepcije publike i kritike. Kako gledate na recentne hrvatske filmove i kakvu gledanost očekujete?

Usporedba s ‘Velikom jezom’

– Reakcije nakon prvih projekcija su jako dobre, iskrene i, ono najvažnije, nešto lijepo i snažno osjetiš kad osjetiš neku povratnu toplu kemiju među ljudima nakon filma koji se prepoznaju u likovima i da im film lijepo teče, to je najbitnije. Sve ostalo je super i bitno, ali nije najbitnije. Da, da, O.K., broj gledatelja je bitan, ali kojih? Bolje dva soma pravih nego desetke tisuća koji ništa ili slabo doživljavaju i da taj film možeš pogledati i za deset godina.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Uvijek sam htio napraviti film koji bih ja volio gledati u kinu. U kinima je bilo super naših filmova u prošloj godini, Nina Violić s tužnom, ali i lijepom pričom o razvodu (“Baci se na pod”), Lerotić... kakav jak film (“Sigurno mjesto”)! To su jaki i osobni filmovi i tematike. Eskapistički “Stric” dvojca Kapac-Mardešić, Dukićev ”Nosila je rubac črleni”, “Tragovi” Dubravke Turić... To je super da imamo lepezu različitih filmova, stilova, žanrova. Nisam htio raditi film o smrti kojim odiše samo osjećaj tuge, tragedije, depresije i dobro je da su svi ti filmovi na neku foru različiti; ja sam posvetu svom bratu napravio na svoj način, sviđalo se to nekome ili ne.

Niste htjeli preuzeti i ulogu direktora fotografije, već ste angažirali Stanka Hercega?

– Dakle, Stanko je i frend, istoga godišta, velikog iskustva i reputacije s kojim se razumijem vrlo jednostavno i brzo jer govorimo istim snimateljskim kreativnim i zajebantskim jezikom. Gušt je tako raditi. Nema potrebe da se bavim još i time, objektivima, pozicijama kamere i rakursima, pokretima, to jednostavno pripremiš, to jednostavno ide samo od sebe. Povjerenje je bitno i uzajamno pomaganje, konstruktivna međusobna kritika ili odobravanje.

Isto je u montaži, valjda još i više, jer tamo oblikuješ i stvaraš baš priču, film, pogotovo ako mi je to supruga Anita Jovanov, koja zna sve o meni i ja o njoj. Nas dvoje smo ovaj film radili s guštom jer i ona ima svoje pokojnike i slične priče iz mladosti i prvi joj je dugi i super smontirani metar koji joj je emotivno bio važan.

Koliko vam je značilo što ste za glazbu zadužili “jinxovca” Coco Mosquita (Gordana Muratovića)?

– S Cokijem se znam jako dugo, i snimali smo spotove, čak i svirali zajedno na Šalati, ali zajedno smo radili na “Dnevniku velikog Perice” i njegovo ne samo iskustvo, nego i pravo nalaženje instrumenata i stvaranje glazbe gdje treba i gdje ne treba, bio je također užasno bitan element u filmu. Bilo je gušt raditi i stvarati muziku s Cokijem. Jako pazi na dramaturgiju i atmosferu, što je jako bitno.

Laska li vam usporedba vašeg filma s čuvenom “Velikom jezom” Lawrencea Kasdana?

– “Velika jeza”, ili “The Big Chill”, je super i, da, laska mi, premda sam više bio vođen filmom “Zajedno” Lukasa Moodyssona i “Svi u mojoj familiji” Radua Judea.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Kako vam je nakon filma bilo ponovno režirati spot?

– Nikakav problem je raditi spot nakon filma, taj “switch” je kod mene vrlo prirodan, samo sve mora ići “step by step” i nikad konfuzija.

Sad kad ste debitirali kao filmski redatelj, već planirate novi film. Je li to mjuzikl “Bambina”, inspiriran pjesmama Đavola i Nene Belana? Kako zamišljate filmsku “Bambinu”?

– Da, “Bambina” je potpuno nešto drugo, to je mjuzikl, i to pravi mjuzikl, prema scenariju i predstavi Ane Tonković i Krešimira Dolenčića. Posveta Splitu, pjesmama Đavola i “onom” Splitu iz 1986., Pazar, Škver, Ravne njive, puno ćakule, pjesme, plesa te ljubavna priča. Splitski “Hairspray”! Izazov je raditi tako nešto, jasno ako dobijemo sredstva na natječaju. U filmu očekujem Žareta Batinovića u ulozi škverana i fala bogu da je bolje.

Što je s filmom o Titu na Brijunima, o kojem ste rekli da maštate?

– O Titu, Jovanki i Sophiji Loren volio bih napraviti film i samo ozbiljno razmišljam i slažem kockice, ali ne mislim odustati jer super je kad imaš filmove u glavi.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVI PROJEKT [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => NOVI PROJEKT 2 0 10124 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-10 08:56:45 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => Marko Njegić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-13 10:17:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-03-13 10:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Legendarni Gonzo sprema filmsku verziju ‘Bambine’: Očekujem Žaru Batinovića u ulozi škveranina, fala bogu da je bolje! [metakey] => Radislav Jovanov Gonzo, let 3, Bambina, žare batinović [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/10\/24042966.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/10\/24458332.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/10\/24042959.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/10\/24042968.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Ivana Nobilo\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Gonzo s Juditom Frankovi\u0107 Brdar i Aleksandrom Naumov na premijeri filma \u2018Punim plu\u0107ima\u2019<\/p>","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24042966_1920.jpg":"1920x1080","k_24042966_1280.jpg":"1280x1280","k_24042966_1024.jpg":"1024x1024","k_24042966_640.jpg":"640x640","k_24042966_480.jpg":"480x480","k_24042966_340.jpg":"340x340","k_24042966_220.jpg":"220x220","o_24042966_1280.jpg":"1280x853","o_24042966_1024.jpg":"1024x682","o_24042966_640.jpg":"640x426","o_24042966_480.jpg":"480x320","o_24042966_340.jpg":"340x226","o_24042966_220.jpg":"220x146","h_24042966_1280.jpg":"1280x854","h_24042966_1024.jpg":"1024x683","h_24042966_640.jpg":"640x427","h_24042966_480.jpg":"480x320","h_24042966_340.jpg":"340x227","h_24042966_220.jpg":"220x147","pp_24042966_1280.jpg":"1280x1628","pp_24042966_1024.jpg":"1024x1303","pp_24042966_640.jpg":"640x814","pp_24042966_480.jpg":"480x611","pp_24042966_340.jpg":"340x432","pp_24042966_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24458332_1920.jpg":"1920x1080","k_24458332_1280.jpg":"1280x1280","k_24458332_1024.jpg":"1024x1024","k_24458332_640.jpg":"640x640","k_24458332_480.jpg":"480x480","k_24458332_340.jpg":"340x340","k_24458332_220.jpg":"220x220","o_24458332_1280.jpg":"1280x853","o_24458332_1024.jpg":"1024x682","o_24458332_640.jpg":"640x426","o_24458332_480.jpg":"480x320","o_24458332_340.jpg":"340x226","o_24458332_220.jpg":"220x146","h_24458332_1280.jpg":"1280x854","h_24458332_1024.jpg":"1024x683","h_24458332_640.jpg":"640x427","h_24458332_480.jpg":"480x320","h_24458332_340.jpg":"340x227","h_24458332_220.jpg":"220x147","pp_24458332_1280.jpg":"1280x1628","pp_24458332_1024.jpg":"1024x1303","pp_24458332_640.jpg":"640x814","pp_24458332_480.jpg":"480x611","pp_24458332_340.jpg":"340x432","pp_24458332_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24042959_1920.jpg":"1920x1080","k_24042959_1280.jpg":"1280x1280","k_24042959_1024.jpg":"1024x1024","k_24042959_640.jpg":"640x640","k_24042959_480.jpg":"480x480","k_24042959_340.jpg":"340x340","k_24042959_220.jpg":"220x220","o_24042959_1280.jpg":"1280x1920","o_24042959_1024.jpg":"1024x1536","o_24042959_640.jpg":"640x960","o_24042959_480.jpg":"480x720","o_24042959_340.jpg":"340x510","o_24042959_220.jpg":"220x330","h_24042959_1280.jpg":"1280x854","h_24042959_1024.jpg":"1024x683","h_24042959_640.jpg":"640x427","h_24042959_480.jpg":"480x320","h_24042959_340.jpg":"340x227","h_24042959_220.jpg":"220x147","pp_24042959_1280.jpg":"1280x1628","pp_24042959_1024.jpg":"1024x1303","pp_24042959_640.jpg":"640x814","pp_24042959_480.jpg":"480x611","pp_24042959_340.jpg":"340x432","pp_24042959_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24042968_1920.jpg":"1920x1080","k_24042968_1280.jpg":"1280x1280","k_24042968_1024.jpg":"1024x1024","k_24042968_640.jpg":"640x640","k_24042968_480.jpg":"480x480","k_24042968_340.jpg":"340x340","k_24042968_220.jpg":"220x220","o_24042968_1280.jpg":"1280x1920","o_24042968_1024.jpg":"1024x1536","o_24042968_640.jpg":"640x960","o_24042968_480.jpg":"480x720","o_24042968_340.jpg":"340x510","o_24042968_220.jpg":"220x330","h_24042968_1280.jpg":"1280x854","h_24042968_1024.jpg":"1024x683","h_24042968_640.jpg":"640x427","h_24042968_480.jpg":"480x320","h_24042968_340.jpg":"340x227","h_24042968_220.jpg":"220x147","pp_24042968_1280.jpg":"1280x1628","pp_24042968_1024.jpg":"1024x1303","pp_24042968_640.jpg":"640x814","pp_24042968_480.jpg":"480x611","pp_24042968_340.jpg":"340x432","pp_24042968_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4257303 Threads: 2 Questions: 131014949 Slow queries: 56267 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3949186 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/legendarni-gonzo-sprema-filmsku-verziju-bambine-ocekujem-zaru-batinovica-u-ulozi-skveranina-fala-bogu-da-je-bolje-1272282 [printLink] => /mozaik/panorama/legendarni-gonzo-sprema-filmsku-verziju-bambine-ocekujem-zaru-batinovica-u-ulozi-skveranina-fala-bogu-da-je-bolje-1272282?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 685259 [name] => Radislav Jovanov Gonzo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-21 21:59:14 [main_article_id] => 0 [alias] => radislav-jovanov-gonzo [link] => /tag/radislav-jovanov-gonzo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 407388 [name] => Let 3 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => let-3 [link] => /tag/let-3 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 530937 [name] => Bambina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-01-14 22:41:55 [main_article_id] => 0 [alias] => bambina [link] => /tag/bambina ) [3] => stdClass Object ( [id] => 350136 [name] => žare batinović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zare-batinovic [link] => /tag/zare-batinovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVI PROJEKT [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Legendarni Gonzo sprema filmsku verziju ‘Bambine’: Očekujem Žaru Batinovića u ulozi škveranina, fala bogu da je bolje! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/10/24042966.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Neja Markičević/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/10/24042966.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/10/24458332.jpg [title] =>

Gonzo s Juditom Franković Brdar i Aleksandrom Naumov na premijeri filma ‘Punim plućima’

Ivana Nobilo/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/10/24042959.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/10/24042968.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nema veće legende od Radislava Jovanova Gonza kad je o hrvatskim videospotovima riječ. Gonzo je snimio više od 400 videospotova za izvođače kao što su Psihomodo Pop, Let 3, TBF, Jinx, Pips Chips & Videclips, ali i Damira Urbana, Darka Rundeka...

Posljednji Gonzov videospot je friško snimljen – za kontroverznu pjesmu “Mama ŠČ” Leta 3. Paralelno s premijerom toga spota, u nedjelju 12. ožujka, u kina je stigao i njegov debitantski dugometražni igrani film “Punim plućima”, premijerno prikazan ljetos na Puli. Povod za intervju s Gonzom je, dakle, dvostruk. Udahnimo punim plućima i krenimo.

Antiratna poruka spota

Jeste li očekivali da će pjesma “Mama ŠČ” izazvati tolike kontroverzije? Jeste li slutili takav medijski urnebes i kako ga komentirate?

– Znao sam, ili, bolje rečeno, imao sam dobar predosjećaj da će prvo pjesma imati dobar odjek i povratni “feedback” svih generacija, ali baš toliki ne. Mrle i bend toliko su se dali u medijsku ludu kampanju, a sam spot bit će šlag na tortu i pokazat će BBC-ju i Eurosongu da su oni bend koji ima jako dugu tradiciju i vještinu teatar performera i da nisu bend od jučer koji je sklepan kao neka Eurosong ekshibicija, koji uživo pojede većinu tih pjevača za marendu. Spot ima jasnu i šaljivu, a opet ozbiljnu antiratnu poruku, i to je najbitnije.

Kako ste doživjeli reakcije na pjesmu?

– Reakcije ljudi su super pozitivne, kažem iz različitih spektara, slojeva, dobi, jer se mnogi nalaze u nekom buntu protiv letargije ljudskog roda općenito da se ništa ne događa, a rat se događa. Pjesme koje samo dosadno i brzozaboravno pjevaju o ljubavi, pritom još bez karizme i dobrog teksta, aranžmana, stava, ima koliko hoćeš. Splitersi su jedini imali pjesmu koju sam zapamtio, ovo ne kažem iz kurtoazije prema gradu Splitu, nego iskreno.

Kako vam je bilo opet surađivati s Letom 3 u odnosu na prijašnje suradnje?

– Let 3 i ja funkcioniramo da dogovorimo kakav-takav koncept, a dalje ide nekako samo od sebe, počeli smo od rakete i “Dr. Strangelove” fotke iz filma, hvala Kubricku. Koreograf i plesač Jovanka Broz Titutka i Hekipa su uletjeli kad ih je Mrle otkrio i dali spotu taj ludi apokaliptik plesni smisao, bravo za njih.

Kako se vama osobno sviđa “Mama ŠČ” i kakav plasman prognozirate pjesmi na Euroviziji? Mora li vam se svidjeti nečija pjesma da biste snimili spot ili...?

– Naravno da mi se sviđa, iako da mi se i manje sviđa, s Letom 3 bih ionako radio jer volim raditi s njima. U pravilu mora biti pjesma koja te odfura u dobru kreaciju kakva god bila. Nije bitno koliko spotova sam napravio, nego koliko od njih i danas drže vodu, koliko oni i dalje imaju neku kemiju i čije pjesme i dalje mogu slušati u autu i kući, a takvih spotova je sigurno puno manje.

Kako vam se bilo s kraće spotovske forme prebaciti na dugometražni film?

– Radoholičar sam, ali ne onaj tko samo leti od projekta do projekta i jasno da trebaš vrijeme određene “dekompresije” da se mentalno prebaciš s videospota na reklamu, a kad ideš sa snimanja nečega kao “Dnevnik velikog Perice”, tu su onda duge prepreme, tzv. ufuravanje u projekt. Pisanje i režiranje filma je kao rađanje djeteta za koje bi skoro sve odbacio, znači puno veća odgovornost, ulaganje, valjda i žrtva, ljubav.

---

image

Gonzo s Juditom Franković Brdar i Aleksandrom Naumov na premijeri filma ‘Punim plućima’

Ivana Nobilo/Cropix
---

Debitirali ste kao redatelj dugometražnog filma u 58. godini, što vas čini najstarijim redateljskim debitantom u Hrvatskoj, ako ne i šire. Je li vas to možda opterećivalo?

– Ne znam, valjda tako mora biti. Ne opterećuje me biti debitant u toj 58. godini, nimalo. Tako je, kako je, vrijeme je očito odradilo nešto dobro u svom tom procesu “delaya”, iskustvo i spremnost da izbacim iz sebe nešto istinski svoje. Ne žalim vremena, i moja obitelj su filmovi.

Film o smrti i životu

Koliko dugo ste pripremali “Punim plućima”? Izjavili ste da ste pisali scenarij na komadićima papira, po bircevima, plažama...?

– Morao sam uhvatiti i naučiti način kako da pišem uz sva snimanja kao snimatelj, a da mi je gušt. Da, u početku u bircevima, u vlaku, na plaži, pa konačno i u stanu, uz muziku koja me uvijek inspirirala. Nakon neke “prve ruke” sam sa Srđanom Koljevićem, mentorom na scenarističkoj radionici ZFF-a, postavio nekoliko novih ruku. Daljnjim brušenjem scenarija uz Jasnu Žmak, suradnicu na scenariju, došli smo čak do šest neuspješnih prijava na HAVC-ovih natječaja produkcije. Onda smo samo ja i producent Boris Matić nastavili opet brusiti scenarij, unositi promjene prema nama korisnim recenzijama i opaskama, ali nakon osmog neuspješnog puta odlučili smo odustati.

Boris se prihvatio nekih drugih projekata, a ja sam počeo snimati “Dnevnik velikog Perice” s Vinkom Brešanom i u tom nekom procesu snimanja i za vrijeme pandemije sam rekao “ajd još jednom”. Ovaj put sam radio s Dorom Šustić i producenticom Sabinom Krešić iz Fade Ina i valjda je bilo sve nekako bolje, a i nekakve zvijezde su se poklopile, i prošli smo iz devetog puta. Mate Matišić me jako lijepo podržao, a Stanko Herceg, direktor fotografije, pomogao da počnemo filmsku pretprodukciju čim prije.

Zašto baš film o smrti i životu, posvećen vašoj generaciji i “svima koji su nas prerano napustili”? Koliko često razmišljate o životu i smrti? I koliko ima Gonza u likovima filma?

– Svi kad-tad, više ili manje, razmišljamo o smrti, a i meni je ta tema sve prisutnija. Sprovodi su uvijek teška stvar, gubitak mame, tate, brata, toliko prijatelja da ti mozak stane. Volim kako se nose sa sprovodima u New Orleansu, svirka, pjesma, ritam, ples, a kod nas je tako, eto, tuga, crnina.

Jednom sam na sprovodu vidio ženu usred govora koja me podsjetila na Yodu iz “Star Warsa” i nasmijao sam se i otad stalno tražim veselu, blesastu stranu svega toga. Crni humor je najbolji, bar meni, za razbijanje patetike, pa čak i pretencioznosti koju nikako nisam htio, ni neki naglašeni art ili “ljuti art”, kako mi nekad kažemo. Tako sam krenuo pisati i ovaj scenarij, gdje pokojnik zapravo svojom posljednjom željom želi napraviti nešto dobro, djetinjasto, a to je da ponovno okupi posvađane frendove i da opet počnu komunicirati. Mene ima skoro u svim likovima, ali nekako me ima najviše u liku Bibe.

”Punim plućima” stiže u kina u dobrom razdoblju za hrvatski film u smislu recepcije publike i kritike. Kako gledate na recentne hrvatske filmove i kakvu gledanost očekujete?

Usporedba s ‘Velikom jezom’

– Reakcije nakon prvih projekcija su jako dobre, iskrene i, ono najvažnije, nešto lijepo i snažno osjetiš kad osjetiš neku povratnu toplu kemiju među ljudima nakon filma koji se prepoznaju u likovima i da im film lijepo teče, to je najbitnije. Sve ostalo je super i bitno, ali nije najbitnije. Da, da, O.K., broj gledatelja je bitan, ali kojih? Bolje dva soma pravih nego desetke tisuća koji ništa ili slabo doživljavaju i da taj film možeš pogledati i za deset godina.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Uvijek sam htio napraviti film koji bih ja volio gledati u kinu. U kinima je bilo super naših filmova u prošloj godini, Nina Violić s tužnom, ali i lijepom pričom o razvodu (“Baci se na pod”), Lerotić... kakav jak film (“Sigurno mjesto”)! To su jaki i osobni filmovi i tematike. Eskapistički “Stric” dvojca Kapac-Mardešić, Dukićev ”Nosila je rubac črleni”, “Tragovi” Dubravke Turić... To je super da imamo lepezu različitih filmova, stilova, žanrova. Nisam htio raditi film o smrti kojim odiše samo osjećaj tuge, tragedije, depresije i dobro je da su svi ti filmovi na neku foru različiti; ja sam posvetu svom bratu napravio na svoj način, sviđalo se to nekome ili ne.

Niste htjeli preuzeti i ulogu direktora fotografije, već ste angažirali Stanka Hercega?

– Dakle, Stanko je i frend, istoga godišta, velikog iskustva i reputacije s kojim se razumijem vrlo jednostavno i brzo jer govorimo istim snimateljskim kreativnim i zajebantskim jezikom. Gušt je tako raditi. Nema potrebe da se bavim još i time, objektivima, pozicijama kamere i rakursima, pokretima, to jednostavno pripremiš, to jednostavno ide samo od sebe. Povjerenje je bitno i uzajamno pomaganje, konstruktivna međusobna kritika ili odobravanje.

Isto je u montaži, valjda još i više, jer tamo oblikuješ i stvaraš baš priču, film, pogotovo ako mi je to supruga Anita Jovanov, koja zna sve o meni i ja o njoj. Nas dvoje smo ovaj film radili s guštom jer i ona ima svoje pokojnike i slične priče iz mladosti i prvi joj je dugi i super smontirani metar koji joj je emotivno bio važan.

Koliko vam je značilo što ste za glazbu zadužili “jinxovca” Coco Mosquita (Gordana Muratovića)?

– S Cokijem se znam jako dugo, i snimali smo spotove, čak i svirali zajedno na Šalati, ali zajedno smo radili na “Dnevniku velikog Perice” i njegovo ne samo iskustvo, nego i pravo nalaženje instrumenata i stvaranje glazbe gdje treba i gdje ne treba, bio je također užasno bitan element u filmu. Bilo je gušt raditi i stvarati muziku s Cokijem. Jako pazi na dramaturgiju i atmosferu, što je jako bitno.

Laska li vam usporedba vašeg filma s čuvenom “Velikom jezom” Lawrencea Kasdana?

– “Velika jeza”, ili “The Big Chill”, je super i, da, laska mi, premda sam više bio vođen filmom “Zajedno” Lukasa Moodyssona i “Svi u mojoj familiji” Radua Judea.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Kako vam je nakon filma bilo ponovno režirati spot?

– Nikakav problem je raditi spot nakon filma, taj “switch” je kod mene vrlo prirodan, samo sve mora ići “step by step” i nikad konfuzija.

Sad kad ste debitirali kao filmski redatelj, već planirate novi film. Je li to mjuzikl “Bambina”, inspiriran pjesmama Đavola i Nene Belana? Kako zamišljate filmsku “Bambinu”?

– Da, “Bambina” je potpuno nešto drugo, to je mjuzikl, i to pravi mjuzikl, prema scenariju i predstavi Ane Tonković i Krešimira Dolenčića. Posveta Splitu, pjesmama Đavola i “onom” Splitu iz 1986., Pazar, Škver, Ravne njive, puno ćakule, pjesme, plesa te ljubavna priča. Splitski “Hairspray”! Izazov je raditi tako nešto, jasno ako dobijemo sredstva na natječaju. U filmu očekujem Žareta Batinovića u ulozi škverana i fala bogu da je bolje.

Što je s filmom o Titu na Brijunima, o kojem ste rekli da maštate?

– O Titu, Jovanki i Sophiji Loren volio bih napraviti film i samo ozbiljno razmišljam i slažem kockice, ali ne mislim odustati jer super je kad imaš filmove u glavi.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Neja Markičević/Cropix Ivana Nobilo/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix
Ivana Nobilo/Cropix

Gonzo s Juditom Franković Brdar i Aleksandrom Naumov na premijeri filma ‘Punim plućima’

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/legendarni-gonzo-sprema-filmsku-verziju-bambine-ocekujem-zaru-batinovica-u-ulozi-skveranina-fala-bogu-da-je-bolje-1272282 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fee643ee192a27c769b13eaf7c5390359aa69689 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Legendarni+Gonzo+sprema+filmsku+verziju+%E2%80%98Bambine%E2%80%99%3A+O%C4%8Dekujem+%C5%BDaru+Batinovi%C4%87a+u+ulozi+%C5%A1kveranina%2C+fala+bogu+da+je+bolje%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Flegendarni-gonzo-sprema-filmsku-verziju-bambine-ocekujem-zaru-batinovica-u-ulozi-skveranina-fala-bogu-da-je-bolje-1272282 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Flegendarni-gonzo-sprema-filmsku-verziju-bambine-ocekujem-zaru-batinovica-u-ulozi-skveranina-fala-bogu-da-je-bolje-1272282 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVI PROJEKT [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaNOVI PROJEKT

Legendarni Gonzo sprema filmsku verziju ‘Bambine’: Očekujem Žaru Batinovića u ulozi škveranina, fala bogu da je bolje!

Piše Marko Njegić
13. ožujka 2023. - 11:17

Nema veće legende od Radislava Jovanova Gonza kad je o hrvatskim videospotovima riječ. Gonzo je snimio više od 400 videospotova za izvođače kao što su Psihomodo Pop, Let 3, TBF, Jinx, Pips Chips & Videclips, ali i Damira Urbana, Darka Rundeka...

Posljednji Gonzov videospot je friško snimljen – za kontroverznu pjesmu “Mama ŠČ” Leta 3. Paralelno s premijerom toga spota, u nedjelju 12. ožujka, u kina je stigao i njegov debitantski dugometražni igrani film “Punim plućima”, premijerno prikazan ljetos na Puli. Povod za intervju s Gonzom je, dakle, dvostruk. Udahnimo punim plućima i krenimo.

Antiratna poruka spota

Jeste li očekivali da će pjesma “Mama ŠČ” izazvati tolike kontroverzije? Jeste li slutili takav medijski urnebes i kako ga komentirate?

– Znao sam, ili, b...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 11:03