StoryEditorOCM
Panoramavruće vratolomije

Muškarci, ne pokušavajte; Zbog ovog viralnog trika s penisom, muškarci trče u hitnu u bolovima i modricama

Piše MOZAIK SD
13. veljače 2024. - 07:30

Pojavio se novi, bizaran trik za povećanje penisa. Trend koji je poznat kao "jelqing" postao je vrlo popularan. Uključuje povlačenje i istezanje penisa u djelomičnu erekciju s nadom da će se s vremenom povećati. Zabrinjavajuće je što su muškarci koji su završili kod liječnika tvrdili da im je penis postao duži i deblji, no liječnici ističu da su takve tvrdnje daleko od istine.

Prema njima, ova metoda povećava rizik od razvoja Peyronijeve bolesti, odnosno distorzije spolnog organa. "Ova bolest nastaje kada se formira tkivo duž penisa. Obično je vidljivo samo kada je penis u erekciji, ali svejedno može biti problematično jer može izazvati bolne erekcije i otežati snošaj", kaže liječnica opće prakse Sarah Jarvis i dodaje da spolni organ može izgleda manje jer ga ožiljci čine krivim.

image
/Shutterstock

 “To može biti jako bolno, a ponekad je potrebno tri do šest mjeseci ili čak godinu dana da se uopće primijeti promjena”, objašnjava urolog Jamin Brahmbat, ističući da je ovakav trend potpuni gubitak vremena. Dodao je da je u posljednjih godinu dana imao znatno više pacijenata nego inače.

"Sada to uglavnom vidim kod mladih muškaraca, u liječničkoj ordinaciji i kad mi postavljaju pitanja na internetu, ali i od poznanika. Vjerujemo da su mali ožiljci u tkivu spolnog organa potencijalni uzrok Peyronijeve bolesti. Muškarci došao u ordinaciju s modricama, bolovima i oštećenjem penisa. Nisam vidio da tom vježbom lome penis. Međutim, trik kojim se muškarci služe može povećati rizik od razvoja Peyronijeve bolesti u budućnosti, kao i smanjiti njihov penisa", rekao je dr. Dubin za Psychology Today, prenosi Mondo.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 23:34