StoryEditorOCM
PanoramaSTRAVA

Noću nemirno spavala, pa postavila kameru da vidi zašto i ostala zaprepaštena kad je vidjela što joj ‘pleše‘ po krevetu

Piše MOZAIK SD
7. travnja 2024. - 17:20

Žena je imala ‘nemiran‘ san, nikako nije mogla shvatiti što se događa. A onda je postavila kamere. I imala je što vidjeti. Nekoliko povećih štakora se popelo na krevet, ‘igrali su kolo‘. Petljali su po ženinoj kosi. U jednom trenutku se i probudila, ali poprilično velike štakore to nije omelo.

Pogledajte kako je to izgledalo:

image

i n s t a

image

i n s t a

image

i n s t a

image

i n s t a

image

i n s t a

Video pogledajte OVDJE.

Inače, štakori (Rattus) su rod mišolikih glodavaca. Štakore kod nas nazivaju još i pantagana (u Dalmaciji) i pantigana (u Primorju). Ovaj rod sadrži 66 vrsta poteklih s teritorija Azije. Dvije najpoznatije su crni i smeđi štakor. 

- Slični su mišu ali veći i dožive oko 5 godina, a po prehrani su svejedi. Štakori često žive na staništima blizu ljudskih naselja, ili u naseljima i domovima ljudi, usred obilja hrane. Katkad čine štetu. Podatak da je izazivač (crne) kuge bakterija Yersinia pestis, koja živi u buhama parazitima crnog štakora, i da štakori mogu biti prenositelji još nekoliko ljudskih parazita, čini štakore i higijenskim problemom stanovništva, posebno u velikim gradovima, gdje često žive u kanalizacijama. Mogu se držati i kao kućni ljubimci (obično se drže smeđi štakori). Inteligentni su te se vole igrati igračkama, a ponašanje im nije isto kao i kod štakora u divljini - navodi Wiki. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:36