StoryEditorOCM
PanoramaSAVRŠEN SU SPOJ

Supruga legendarnog Džombe dobila novi top posao! Belma je uspješna, i Mirza pliva u biznisu: ovako izgleda njihov život

Piše Mozaik SD
7. ožujka 2024. - 10:25

Belma Džomba, nekadašnja tv voditeljica, po struci diplomirana pravnica, te supruga legendarnog rukometaša Mirze Džombe, pohvalila se novim poslom, na kojem je, kao i na prošlom, dobila rukovodeću poziciju. 

"Upravo sam postala ravnateljica Centra kulture Kostrena", potvrdila je za Story.

Novoizabrana ravnateljica je tako dobila je mandat od četiri godine, a donedavno je bila direktorica Turističke zajednice općine Kostrena.

Inače, Belma je rođena i živi u Kostreni. 

No, to nije jedini uspjeh bivše voditeljice. U nedjelju je istrčala maratonu u Tokyju, na kojem je sudjelovalo oko 35 tisuća trkača!

image

Belma Hodžić 2010., u vrijeme dok je na RTL-u vodila ‘Večeru za 5‘

Biljana Gaurina/Cropix

Belmu je, onda još pod djevojačkim prezimenom Hodžić, najšira javnost upoznala kao voditeljicu RTL-ovih emisija, no kad je, prije 15-ak godina, započela njezina velika ljubavna priča s Mirzom Džombom, postupno se povlačila s malih ekrana, a onda nakon rođenja prve, pa druge kćeri, danas 12-godišnje Une i 8-godišnje Ade, odlučila se nastaviti graditi karijeru u drugačijim poslovima.

image

U Zagrebu 2009.

Damjan Tadić/Cropix

"Kada smo Mirza i ja počeli vezu, on je igrao u Poljskoj i ja sam bez imalo dvoumljenja dala otkaz na televiziji i pridružila mu se. Vodilo me srce, a tek kasnije sam shvatila da je odlazak u Kielce i prekid s dotadašnjim načinom života bio ispravna odluka. Stvorili smo obitelj, putovali svijetom i uživali. Ipak, priznajem da je televizija moja prva ljubav i velika škola: na Kanalu Ri, gdje sam počela karijeru, naučila sam mnogo i stekla prijatelje za cijeli život.

To me pripremilo za nacionalnu televiziju, ali i za život općenito. Mirza se također brzo nakon našeg vjenčanja oprostio od rukometa, jer je zadnjih godina postavljao temelje novoj karijeri, u građevinskom poduzetništvu. Brzo mu je krenulo i danas je jedan od poznatijih "građevinara" na riječkom području", ispričala je Belma prošle godine u velikom razgovoru za Gloriju, čiju je ekipu primila u njihov obiteljski dom u predgrađu Rijeke.

image

Belma s kćerima na terasi obiteljskog doma u riječkoj Kostreni

Vedran Peteh/Cropix

"To je bio logičan izbor: moji roditelji žive nekoliko minuta od nas, a i njegovi su vrlo blizu. Počeli smo je graditi ubrzo nakon vjenčanja, što je zajedno s uređenjem trajalo više od godinu dana. Oduzelo nam je to puno energije, ali dobili smo ono što smo željeli. Volim pastelne nijanse te bež i sivu, starinske komode, pa sam u tom stilu i uredila kuću", ispričala je Belma, kojoj blizina roditelja itekako odgovara, pogotovo što svaki dan odlazi po svježe voće i povrće u mamin vrt.

Zdrava prehrana, kaže, od velike joj je važnosti. Baš kao i tjelovježba, pa nekoliko puta tjedno trenira trčanje.

"Trčim zajedno s Milicom Urban, suprugom riječkog rokera Damira Urbana, i obje smo vrlo predane. Dnevno pretrčimo desetak kilometara", otkrila je Belma, koju suprug svesrdno potiče na sportske aktivnosti.

Mirza je jako zaposlen, kaže, ali svejedno ravnopravno sudjeluje u odgoju djevojčica. U gotovo trinaest godina braka nisu stvorili baš mnogo fotografskih uspomena - jer se legendarni rukometaš ne voli fotografirati. 

image

Detalj iz obiteljskog doma Džomba

Vedran Peteh/Cropix

S vjenčanja, primjerice, imaju samo jednu zajedničku fotografiju.

"Nikada neću zaboraviti kako nas je fotograf na vjenčanju tek počeo namještati, a Mirza je pitao je l‘ gotovo i - otišao! Srećom, uspio je napraviti jednu sliku", smijala se Belma.

Belma smatra Kostrenu idealnom za život.

"Na moru smo, u blizini Krka, Cresa i Lošinja, a blizu nam je i gorje. Ljeta provodimo na našoj barci, sjednemo na provu uz čašu vina, razgovaramo, a cure skaču u more i to nam je najveći gušt. Mirza voli ribolov pa se često vratimo kući s nekom ribom koju ispečemo na gradelama. A volimo i zime, pogotovo otkako smo kupili vikendicu na Platku, gdje su Una i Ada naučile skijati", ispričala je mama Belma.

image

Belma Džomba s kćerima Adom i Unom

Vedran Peteh/Cropix

Skijanje im je, kaže, obiteljski sport. Osim na brdu Platak, skijaju i u inozemstvu.

"To je samo djelić naših putovanja u ovih 13 godina, jer lutanja po svijetu su naš ispušni ventil. Puno radimo, ali nikada ne propuštamo i uživati u životu. Upoznali smo se mladi i rasli smo zajedno. Iznimno smo povezani, pa kad Mirza ode nekamo poslovno, silno mi nedostaje i jedva čekam da se vrati kući. Vjerujem da je tako i njemu.

Mislim da je to tajna naše dugovječnosti. Naravno, i puno kompromisa i povjerenja, bez kojeg ni jedna veza ne može uspjeti", otkriva Belma, koja je u Mirzin život ušla u trenutku kad je njegova rukometna karijera bila već na zalasku.

Mirza je svojedobno bio miljenik nacije, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama 2004., kao i na Svjetskom prvenstvu godinu prije, a proglašen je i za najbolje desno krilo u povijesti Lige prvaka.

image
Dragan Matić/Cropix
image
Bruno Konjević/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:51